Обява
Свий
Няма добавени обяви.
БИАФ 2011 – „НЕБЕ ЗА ВСИЧКИ”
Свий
X
-
От: БИАФ 2011 – „НЕБЕ ЗА ВСИЧКИ”
Нещо това с часовото ходене ме отказа да отида до там.Предишните години се спираше от двете страни на ЖП линията и сякаш не беше така досадно.
А това с изменяемия вектор на тягата го смятах преди 25 години с един професор по аеродинамика.
Най трудното тогава беше съгласуването на всички плоскости за управление на различните режими .Сега това го прави пилотът с помощта на компютъра.И тогава различните разработки бяха като решетките на климатика в колата -много по ефективни ,но материалът не издържаше.Търсеше се оптимума за какви скорости е приложим отклоняемия вектор.
Гениалното на МИГ е ,че използват свръхзвуковото сопло на двигателя за промяна на вектора в по ниските режими.
дозвуково сопло
http://bse.sci-lib.com/a_pictures/18/10/221508550.jpg
свръхзвуково сопло
http://bse.sci-lib.com/a_pictures/18/10/276857374.jpg
Коментар
-
Шоуто беше страхотно, и не бих казал, че ходенето е нещо фрапиращо, спираше се от 2 страни на линията.
Евро боеца и Миг-29 направиха незабравимо шоу.Поклон пред СААБ за отличния щанд и страхотния начин да покажат най-доброто от своя продукт.
Малко аматьорски снимки с лоша техника от мен.
https://picasaweb.google.com/1145546...CK7Hw6v4-MaLfg
Коментар
-
Спирало се е по-късно, когато паркингите около терминала са се препълнили. Преди това бяха сложили тъпанари, които не пускаха около линията, защото щяло да има замърсяване. WTF? От паркинга след терминала до входа на музея беше 3.5 километра и при 36.5 градуса, както показва термометърът в колата ти ставаше кофти. Не за мен, аз съм катър, но имаше деца, възрастни... Както и да е.Първоначално публикуван от bobsen Преглед на мнениеШоуто беше страхотно, и не бих казал, че ходенето е нещо фрапиращо, спираше се от 2 страни на линията.
И на твоите снимки се видях! Досега и в един друг форум се гледах на снимките на един колега и коментирахме. Изглежда съм бил в центъра на събитията
Коментар
-
Е ако това няма начин да стане,тогава къде отива Кобрата на Пугачов,щото там има момент в който самолета фърчи точно по гръб и с г.за напред,това между другото де! Самолета беше друг,ама пак руски,защо и тоя да не се е научил!Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЕ, чак толкова не се отклонява тоя вектор.
Практическата реализация е във маневреност, а не толкова - екзотични режими.Иво (таксито) Андреев
0988 91 80 50
Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та
Коментар
-
О-о-о, идвал е, колега! Даже два съм виждал с очите си - лятото на 2006г. двойка Су30МК кацаха за зарядка на летище Варна на път за и от рекламни демонстрации във Венецула. Че и над Варна повъртяха малко.Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение"О"тклоняем "В"ектор на "Т"ягата - то и ОВТ. В България досега наистина не е идвал самолет с такава система.
Някъде из нета има и клипче от събитието. Само дето естествено то не може да предаде кефа от звука и вибрациите на тези двигатели...
Коментар
-
[QUOTE=Паджеровод;
И на твоите снимки се видях! Досега и в един друг форум се гледах на снимките на един колега и коментирахме. Изглежда съм бил в центъра на събитията
[/QUOTE]
Ха сега ако се покажеш къде съм те хванал
Напълно съм съгласен с теб, но при толкова много коли няма как да се спре на 100м от входа, пък и на мен не ми е проблем да спирам в полето с моя катър
.
Аз лично съм доволен 2 пъти питах полицай и 2 пъти ми обърнаха внимание и ме насочиха вярно.
Проблеми имаше и кетъринга и кошчетата, но като цяло си беше прилично организиран.Вярно с малко повече старание можеше да стане още по-добре, но...
Все пак видяхме 2 ултра модерни самолета на живо както и доста добро Българско участие.
Който е фен на самолетите е бил доволен, аз не разбирам на авио шоу 1 работа ти е да се забиеш за бира и кебапче, но хора всякакви.Само времето ме спря да остана повече просто не издържах на жегата.
Беше страхотно.
Коментар
-
...А-ма не съвсем. Името на фигурата е достатъчно красноречиво - самолетът е със около трийсетина градуса отклонение от вертикалата и поскоро пропада, отколкото се движи напред.Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение...по гръб и с г.за напред...
п п И няма нищо общо със с-ма за отклоняване вектора на тягата.Последно редактирано от davc; 06-09-11, 23:54.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
на Ф22 как изглежда
http://video.google.com/videoplay?do...29957288052978
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...chev_Cobra.svg
Най сложното във всички тези фигури на висшия пилотаж е да не се допусне помпаж на двигателя.Последно редактирано от Георги Крумов; 07-09-11, 06:43.
Коментар
-
Като стана въпрос, се замислих и ми стана много интересно: - Някой може ли да каже подробности относно такъв полет? Как прелитат Атлантика, те имат с-ма за дозареждане във въздуха, но и самата цистерна - откъде излита, къде зарежда? След като са кацали във Варна (и много вероятно и на други места) за зареждане - излиза, че това е по-рационалният вариант ит. н. и т. н.Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение...Су30МК... ...на път за и от рекламни демонстрации във Венецула...
То това си е много интересна операция!Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Имат система за зареждане във въздуха, но тогава летяха, съпровождани от Ил76тд с четири технически кацания: във Варна; Малта; някъде в Атлантика (но не помня кои острови); Бразилия и Венецуела. Общо взето доста сложна логистична операция, но си е няколко дена път с камили в едната посока...Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеКато стана въпрос, се замислих и ми стана много интересно: - Някой може ли да каже подробности относно такъв полет? Как прелитат Атлантика, те имат с-ма за дозареждане във въздуха, но и самата цистерна - откъде излита, къде зарежда? След като са кацали във Варна (и много вероятно и на други места) за зареждане - излиза, че това е по-рационалният вариант ит. н. и т. н.
То това си е много интересна операция!
Предполагам зарядката във въздуха си се ползва (ако се ползва въобще от братушките) при военни операции и не е много целесъобразна и ефективна при долитане за демонстрации... Пък и руснаците мисля нямат бази по света, откъдето да излитат авиоцистерните и да пресрещат самолетите по трасето за зарядка.
Ето и клипче оттогава: http://www.youtube.com/watch?v=EzV_nBsdrig
Иначе натовски въздушни танкери са кацали редовно в Бургас при военни операции над Близкия Изток.
А вчера главният тест-пилот М. Беляев отказа да прави фигури над Варна с МиГ-а, за разлика от преди седмица, когато прелиташе само до Пловдив. Обясни, че разчета му за горивото до Раменское е много точен и няма излишно за разходване. (а може и за самолета , когато е зареден до горе, че и натоварен с външни резервоари, да му е противопоказно голямо претоварване
)
Коментар
-
Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Е да де,а представи си тогава какво още ще може да прави ако и това го имаше!Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение...А-ма не съвсем. Името на фигурата е достатъчно красноречиво - самолетът е със около трийсетина градуса отклонение от вертикалата и поскоро пропада, отколкото се движи напред.
п п И няма нищо общо със с-ма за отклоняване вектора на тягата.Иво (таксито) Андреев
0988 91 80 50
Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та
Коментар
-
Tова пък ме подсети, че германският Юрофайтър извъртя фигурите си с един подвесен резервоар (поне на 04.09. беше така). Може би е било с цел да се подчертае тяга и маневреност. Които наистина си бяха впечатляващи, ненапразно това беше най-шумният самолет на шоутоПървоначално публикуван от Shider Преглед на мнение(а може и за самолета , когато е зареден до горе, че и натоварен с външни резервоари, да му е противопоказно голямо претоварване
)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар