Обява

Свий
Няма добавени обяви.

моторна лодка задвижвана от джет помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: моторна лодка задвижвана от джет помпа

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Да. така е.....на широко и с много газ.
    Колега, би ли го направил този завой с две деца на борда в пристанище(между понтоните).
    И още, Колко конски сили на килограм е твоя джет?
    Колега говоря за лодка ,не за джет .завиватето става на място от 0 км.просто съжалявам че нямам видео.говоря за ето тази лодка charki91.snimka.bg/other/snimki-na-lodki.512548.19359825.

Коментар

Само на мен ли ми се струва идеята за Jet лодка за разходка толкова безсмислена и самоцелна?
      Ако ще е специализиран съд като влекач който се мотае между въжетата на корабите или лодка за ползване в блата и всякакъв друг плиткоч - ок. Но ако ще е лодка за кеф, единственото и предимство е че ще може да скача на плажа сравнително безнаказано.
      Иначе, съществуват извънбордови двигатели http://www.outboardjets.com/index.php с осева помпа които са предназначени точно за съдове които работят в специфична среда - лодки за гмуркачи, плажни лодки и т.н. http://www.smalloutboards.com/j5598.htm
      Иначе философията на затворената помпа не предлага кой знае какви благини. За джетовете далаверата е че им се налага да се мотаят около плувци и това че единствения начин да изкараш повече мощност от малък и лек двигател е чрез високи обороти (миксер) а винтовете не ги обичат. За КПД въобще не съм сигурен че могат да се сравняват. За извънбордовите варианти пише че се губи около 30% от мощността. Губи се далаверата от игра със диаметъра и стъпката на винта с които да го приспособяваш към нуждите си. Жениш се за двигателя.... в общи линии не виждам смисъла

Коментар

сто процента съм виждак китове за хонда за конвертиране jet => propeller и обратното ма не мога да се сетя къде разтърси и ще видиш за кво иде реч
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Какво да търся? Има ги и в двата линка които съм дал.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            ....... за да разбереш, че реактивната тяга не е просто нещо?
            Колега, бих казал че реактивната тяга е най-простото нещо. Всички моторни плавателни съдове (включително въздухоплаватените) се движат от реактивна тяга... ъъъ онова там за за действието и противодействието с обратната посока. Дори и гребането е реактивна тяга. Ако хвърлиш камък на зад през транеца пак ще се задвижиш реактивно.

Коментар

charki91.snimka.bg/other/snimki-na-lodki.512548.19359825

Коментар

Колега, не знам как сте с ползването на руски език, но преди доста години у нас беше публикувана една книга - "15 проектов судов". Макар и стара, книгата, типично по руски, съдържаше достатъчно теоретична и практическа информация за построяване на различни размери и типове лодки. Със сигурност си спомням, че имаше конкретна разработка на водометен движител. Ако не се лъжа беше предвиден за двигател от Волга или подобен. Ако имате желание може да я потърсите в библиотеките.

П.П. Ето и линк към съдържанието http://www.biysk.ru/~zimin/00100/00032.html. Моля модераторите да не го трият.
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
                  .......
                  Иначе философията на затворената помпа не предлага кой знае какви благини. За джетовете далаверата е че им се налага да се мотаят около плувци и това че единствения начин да изкараш повече мощност от малък и лек двигател е чрез високи обороти (миксер) а винтовете не ги обичат. За КПД въобще не съм сигурен че могат да се сравняват. За извънбордовите варианти пише че се губи около 30% от мощността. Губи се далаверата от игра със диаметъра и стъпката на винта с които да го приспособяваш към нуждите си. Жениш се за двигателя.... в общи линии не виждам смисъла
                  И моят опит в тази област: Праеди доста години излизах много по язовири, но един от тях ми късаше нервите. Беше торкова обрасъл че за 10-тина мин.каране-два пъти по толкова чистене на водорасли намотани около винта. Мъка. Пробвах какви ли не хитрини да не става винта на топка от водорасли ама не. Другото което ми пилеше нервите беше охлаждането на двигателя-Вихър 30. Ядосах се много и реших че водометът е решението. Имаше една руска разработка в сп.Катера и яхти, та от там идеи, малко лично творчество и насадих самоделката на горе споменатият туч. Реших и двата проблема. И от водорасли не ми пукаше, и охлаждането без проблем. Естествено не всичко стана от раз, имаше и доработки в процеса на експлоатация, смяна на винтове и други разни. За КПД-то малко относително. Скоростта нарастна значително. Излизаше на глисиране много по-лесно и бързо. Разходът на гориво нарастна с 1.5 пъти. Та така.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

А един наилон на всмукателната решетка как му се отразява? Ами ако премине през решетката?
                    Все пак и аз не го отричам за плаване в специфични условия.

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
                      А един наилон на всмукателната решетка как му се отразява? Ами ако премине през решетката?
                      Все пак и аз не го отричам за плаване в специфични условия.
                      Не съм имал такъв случай но по принцип не е страшно. Ако е голям найлона просто спира движението, ясно защо, вдигам двигателят, махам найлона и газ. Ако влезе вътре, което ми се е и случвало един път, къса осигурителната шпонка. Деиствията след това са ясни, бърз демонтаж, подмяна и пак газ.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Навивал съм въжето за ските и на джет и на Z-колоната. На колоната е една гайка а на джета 1 ден работа.
                        Това от личен опит.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Здравейте,

намерих си следното:http://www.boatracingfacts.com/forum...ad.php?p=46223

и продължение с снимки и клипове:http://s147.photobucket.com/albums/r...awford_photos/-клипове
                          :http://s147.photobucket.com/albums/r...os/TNT%20boat/-интерестни снимки

ето и плановете:https://www.boatdesigns.com/products.asp?dept=212
                          лодката не е абсолютно същата като тази на лкипа но си прилича много,само за инфо ето и онази от клипа:
                          https://www.boatdesigns.com/11-TNT-r.../products/365/
                          ДА знаяа че тези планове са доста далеч от първоначалният план но са задоволителни с цел забавление!
                          Забавление и одовлетворение от това че ще си я направя сам през свободното време самата конструкция няма да излее много скъпо и мога да взема
                          джет ямаха на разумни пари(джета го разцепихме с колегите докато скачахме по вълните все пак този не е предназначен за това иначе е двуместен 650сс
                          50кс 2т изключително тежък сигурно е 200кг,едвам го носиме четри човека )но тук идва проблема пак ще си харчи като джет-то тогава по добре да оправя
                          оригиналният и мир.Затова беше замислено да се използва дизелов агрегат ама става прекалено сложно и аз наистина не съм толкова грамотен че да се справя
                          с задачата пък и цената отива много нагоре.

Поздрави!

Коментар

Здравей,колега ако ре интересува силов агрегат звънними .0887627935

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X