Обява

Свий
Няма добавени обяви.

моторна лодка задвижвана от джет помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• моторна лодка задвижвана от джет помпа

Здравеите съфорумци

изчетох много матеял из нета и ми се варти идея в главата
    реших да се заема с построиаването на плавателен съд(казвам плавателен съд
    защото нямам опит в тази област и незнам какво ще излезе лодка ли?? подводница ли??? но мерак имам много)

много ми харесва модел на SeaDoo Sportster
    ето за примерhttp://www.google.bg/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1

търсих из нета чертеж на нещо подобно но нещо не намирам

някои ако има някаква идея в връзка това което съм замислил или знае линк към такива чертежи моля ако е възможно да сподели

размерите на въпростният лодка-джет са
    дължина-4,50м
    ширина -2,20м
    може и друйга лодка с подобни размери от която да взема само дъното пък нагоре ще съчиняваме по картинка

От: моторна лодка задвижвана от джет помпа

Знаеш ли, едва ли ще успееш. Човек който не може да пише на родния си език, надали може да реши инженерна задача с такава сложност.
    Освен по видимо непознатата дума "джет", може да опиташ и по "водометен движител".

Коментар

Стефане, какво го подхвана и ти
      С "джет" ще намери повече резултати в търсачките.

А иначе - успех с начинанието. Първите стъпки са проверка на "Jetboat" в уикипедията, и грижлив прочит на плюсове и минуси, както и преглед на препратките там. След това мисли за корито, и за донори.

Като донор за агрегата най-разумно е да действаш от база готов джет нататък. Ако имаш уменията сам да си изчислиш и направиш водометна помпа - можеш да си намериш работа с която да си купиш готов предполагам. Тъй че изхождаме от идеята че не можеш да си я изчислиш. От там - най-добре е да почнеш с готов джет при който помпата и двигателя са изчислени да работят заедно. Иначе влизаш в приключение. Успех.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ами, от вродена простотия. Казвали са ми че който не може да пише - не може и да смята. Не виждам защо който не различава реактивността от джетовизма, трябва да може да сметне пропулсивна установка. Еле па с проблемите и.
        Не хапя този, нямам представа кой е. И не ме интересува. Агресивната му неграмотност обаче ме засяга. Лично.

Коментар

Не вярвам да очакваш да я смята. Ако успее да преработи съществуващ стар джет в лодка вече ще е нещо.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Не вярвам да очакваш да я смята. Ако успее да преработи съществуващ стар джет в лодка вече ще е нещо.
            Какво да и смята. Точно този модел лодки са събрали в себе си всички недостатъци на водомета и само едно негово предимство, че можеш да се излетиш от водата направо на плажа та всички кандидат чалга певици да те видят какъв си герой. За това сметки не трябват. Акъл също.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Ми тогава що пита тука? Отива в чалгаджийницата, и тутакси получава всичко.
              Знам и едни по-опитни, които смятаха че като купиш всички най-скъпи части и ги натрупаш на камара, ще имаш най-добрия джип. После нещо утихнаха.

Коментар

Ако, от това излезе нещо се нареждам първи на опашката .....
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Еее, кв'о го метнахте човека, аз например, с един приятел , за 2 години по 4 часа почти всеки ден, съм построил вече едно корито 4,70 с рубка и шверт. Не потъна и още е на вода.
                  Чертежи - "Катера и яхтьi" , поне аз.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

От писаното до тук най-прав е Вальо. И Стефан естествено. Корито дълго 4.50 се задвижва от най-мощният джет, има го и направено и съм го виждал как върви. Зле. От голямо значение е и фрмата на дъното. От там се смята и движителят. За пропулсивното задвижване си има и мнооого тънки уловки, та затова принципа " някакъв джет и къв да е донор" си е изгубена кауза. Аз бих попитал човекът решил да конструира това нещо готов ли е да плати цената?-ако не на изгубеното време и средства, то на горивото за да се движи това творение. Като знам гривният разход на джет среден клас и му хакна отпред коритото, направо ми се стъжнява.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Знаеш ли, едва ли ще успееш. Човек който не може да пише на родния си език, надали може да реши инженерна задача с такава сложност.
                      Освен по видимо непознатата дума "джет", може да опиташ и по "водометен движител"
                      прав сте господин Стефане не може всички да сме еднакво грамотни но мен не ме е срам да питам а вас трябва да ви е срам че се държите
                      по този начин но нищо така само засилвате интересът ми!!!

иначе никъде не съм споменал че ще правя собственоръчно "водометен движител"(така доволен листе господин Стефане)
                      от няколкото производители на та този вид движител научих че срещу около 3000доларя мога да закупя нов! имаше и приложен ПДФ-фаил
                      с описание как да се монтира върху корпуса на лодка иначе задвижвана от извън бордов двигател,също така бе опоменато че "помпата" от 150к.с.
                      е подходяща за горе посоченият разнер и тук идва моят въпрос 150к.с. е мощноста на "водометен движител"(така доволен листе господин Стефане)
                      или мощността на двигателя необходим за задвижването на "водометен движител"(така доволен листе господин Стефане)!!!
                      Последно редактирано от Goblin; 27-05-10, 15:52.

Коментар

Ами аз имам такова нещо ,такава лодка,казва RIO 410 jet special. Oнзи дан сефте я пробвах , и останах приятно изненадан от неината бързина и наи вече маневреност. коритото и е тримаран а мотора Пиаджо 25 кс.Според мен идеята за водомета е по читава от извън бордовия вариант.а имам опит защо то има и оше две лодки с извън бордови двигатели и правя сравнение

Коментар

здравеите постовете ми се бавят и сигурно ще излязат по късно

колега charki91 много интересно инфо от твоя страна мерси за подкрепата

http://www.alamarin-jet.com/en/products/?id=5 ето за този водомет говоря

Коментар

Първоначално публикуван от charki91 Преглед на мнение
                            Ами аз имам такова нещо ,такава лодка,казва RIO 410 jet special. .....
                            А как е скоростта на вълна? Как приставаш на понтон при вятър? Колко и е товароподемността и колко харчи?
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Товароподемноста е като на другите ми лодки стандартна за размери те си 410 на около 1,5 . за останалото ще пиша по натам(и ли някои друг мераклия -продава се) както писах онзи ден свфте я пробвах на врачанския язовир невероятно стабилна и маневрена просто не очаквах

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X