Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Z- колона на BAYLINER CAPRY

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Z- колона на BAYLINER CAPRY

Колеги !
    От зимата имам лодка BAYLINER CAPRY с бордови мотор KOBRA 2,3 и ме интересува какво масло и колко трябва да се сложи в Z-колоната ?
    0878 943913

До: Z- колона на BAYLINER CAPRY

Първоначално публикуван от sivicar Преглед на мнение
    Колеги !
    От зимата имам лодка BAYLINER CAPRY с бордови мотор KOBRA 2,3 и ме интересува какво масло и колко трябва да се сложи в Z-колоната ?
    На всички двигатели, които съм виждал досега, маслото в редуктора /зет-колоната/ се вкарва през пробката за изцеждане /OIL/ докато потече през горната пробка /OIL LEVEL/... За целта ти трябва една помпичка подобна на тези за течен сапун, с маркуче и накрайник с резба, който се навива на пробката...

Ако и твоя е така, няма вариант да объркаш количеството... Желателно е да слагаш специално редукторно масло за извънбордови двигатели.
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

мерси колега,а какво масло някаква марка да ми предложиш
      0878 943913

Коментар

Колега ,малко след разклона за Атия ,има сервиз за лодки и яхти ,там има каквото поискаш за пълно обслужване и съответната консултация

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          На всички двигатели, които съм виждал досега, маслото в редуктора /зет-колоната/ се вкарва през пробката за изцеждане /OIL/ докато потече през горната пробка /OIL LEVEL/... За целта ти трябва една помпичка подобна на тези за течен сапун, с маркуче и накрайник с резба, който се навива на пробката...

Ако и твоя е така, няма вариант да объркаш количеството... Желателно е да слагаш специално редукторно масло за извънбордови двигатели.
          Mаслото за редуктора по принцип си се продава в туба с остър накрайник за лесна употреба.
          GW Steed5

Коментар

От: До: Z- колона на BAYLINER CAPRY

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
            Колега ,малко след разклона за Атия ,има сервиз за лодки и яхти ,там има каквото поискаш за пълно обслужване и съответната консултация
            Ако е на основния път за Приморско, Ахтопол в дясно, то по-добре стой настрана от това място. По-скъпо е от Германия.
            Утре ще ти снимам маслото.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение

При този специално не е така. Поради конструктивна особеност ако се напълни отдолу се получава балон с въздух - съответно по малко масло, горната част остава без мазане и т.н. Долният отвор е за точене, средния за пълнене, най -горе имаш щека за проверка (не е типичната щека). Отворите са на десния борд. Средния, през който пълниш е до антикавитационната плоча. Трябва да отвориш горния за да има откъде да излиза въздуха докато пълниш. Като прелее отгоре си готов. Намери си ръководство за експоатация и го прочети!!! Важно е. Има и други особености.
              HPF Pro™ Gear Oil ти е маслото. От Джонсън. Тоест при дилърите на Евинруд и Джонсън трябва да има. Дали можеш да го заместиш с друго - не знам. Аз не бих.
              Последно редактирано от skitnik; 27-05-10, 04:32.
              I get High by going Down

Коментар

Благодаря колега за отговора !!!
                0878 943913

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
                  ......HPF Pro™ Gear Oil ти е маслото..... Дали можеш да го заместиш с друго - не знам. Аз не бих.
                  Аз ползвам това на снимката. Не знам дали е по-добро.
                  Прикачени файлове
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X