Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комети ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Комети ???

Здравейте,зачетох се във вашия подфорум и се сетих за нещо за което май няма пусната тема.А именно кометите http://images.google.bg/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1 и къде са останали те(риторичен въпрос),аз съм набор 83 и имам само някакви смътни спомени от тези машини.

П.П
    В гугъл мога да проверя и сам(Несебър-Истанбул),изкажете ваши споменни и др.

До: Комети ???

Скоро гледах нашия филм "Комбина" и там показват "Кометата".Спомням си че съм виждал такава направена на ресторант,най-вероятно беше в Обзор (забравям вече ехх).Интересно дали стои все още или е заминала за скрап.

Коментар

Като дете съм се возил доста в такова /мама и тате бяха екскурзоводи/ - голям кеф беше , докъто не се вдигнат вълни. Като задуха обаче е бая по-лошо от обикновен плавателен съд. Яко повръщане настава. Страда и от към енергийна ефективност май.

Къде са сега? Не знам. По спомени обаче - бяха с алуминиев корпус - скъп скрап. Сигурно ги е лапнал някой.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Аз като малък си спомням, че веднъж се возихме някъде по морето беше, на една комета.
        А за ефективноста не знам, едно време е имало по дунава, и си мисля, че примерно Видин-Русе би било по удобно и бързо за пътуване.

хм, май не са се изгубили съвсем http://news.ibox.bg/news/id_225299507 новината е от 2007г
        40 възела май са около 70 и няколко км/ч, не е зле
        Последно редактирано от mohera; 13-03-10, 11:08.
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
          Аз като малък си спомням, че веднъж се возихме някъде по морето беше, на една комета.
          А за ефективноста не знам, едно време е имало по дунава, и си мисля, че примерно Видин-Русе би било по удобно и бързо за пътуване.
          По дунава се казваха "ракети".
          За икономичност тогава кой ли е мислил. Тунджата беше 16ст. Но пък перкаха доста бързо!

Коментар

"Ракета" май беше малкия вариант. "Метеор" мисля че беше големият вариант и май още има един работещ като ресторант на кея на Русе. Возил съм се и с двата варианта и беше приятна алтернатива на автобус или влак. Особено на носа има едни панорамни прозорци ... приказка!

Коментар

Имаше доста такива "Комети" във Варна но част от тях ги нарязаха ,друга отидоха в Гърция.Двигателя доколкото си спомням беше танков.Возил съм се доста защото бащата беше моряк в БМФ-то и им се полагаха няколко безплатни пътувания на година.Голям кеф направо летеше по водата.Еххххххххх спомени спомени.
              Още ги произвеждат мисля в Украйна поне така мисля де.

Коментар

Първоначално публикуван от stangista007 Преглед на мнение
                Имаше доста такива "Комети" във Варна но част от тях ги нарязаха ,друга отидоха в Гърция.Двигателя доколкото си спомням беше танков.Возил съм се доста защото бащата беше моряк в БМФ-то и им се полагаха няколко безплатни пътувания на година.Голям кеф направо летеше по водата.Еххххххххх спомени спомени.
                Още ги произвеждат мисля в Украйна поне така мисля де.
                Двигателите са два дизела по около 2500к.с.

Коментар

Ето и едно видео:http://www.youtube.com/watch?v=bwva8...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    "Ракета" май беше малкия вариант. "Метеор" мисля че беше големият вариант и май още има един работещ като ресторант на кея на Русе. Возил съм се и с двата варианта и беше приятна алтернатива на автобус или влак. Особено на носа има едни панорамни прозорци ... приказка!
                    И аз имам някакъв спомен от ракета в Русе,но моя е на сухо дали под хотел Рига дали по-към речна гара?Но към момента такова животно там няма.Също така и на Обзор няма можеби преди (колега ЛЕНИН).

А маи е имало и още един подобен вид машини нещо от сорта "възход" ли?

Коментар

на Китен до големия плаж имаше една, направена на ресторант, ама беше в доста окаяно състояние..порутена. Мислеь си за вариянт - закупуване и слагане в някой имот до морето...чудесна вила става...
                      Disco II td5
                      2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                      planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Преди месец ходих до Кавала и както се разхождах и хоп комета на морската им гара в експлотация налегнахаме мисли за нашите комети защо изчезнаха а гърците продължават да си ползват тяхните въприки че са им остарелички.Имам снимка но беше тъмно и ништо не се различава на нея

Коментар

Една има в Аспарухово във Варна на кея в парка. Дълги години беше долнопробно кръчме ама сега незнам дали действа.
                          http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Всъщност, хитра конструкция, не знам дали е разпространена по света. Хитрината са подводните криле, които при движение вдигат цялото нещо над водата, отдолу остават само "крилата", които са оптимизирани хидродинамично. Големият напън за двигателите е при потегляне, когато цялото е във водата. Като се вдигне, борят почти само въздушно съпротивление.

Така и не се возих на такова - никой не ме качи, а докато порасна, за да се кача сам, ги бяха направили на дискотеки или развъдници на ръждата.

Коментар

Така и не се возих на такова - никой не ме качи, а докато порасна, за да се кача сам, ги бяха направили на дискотеки или развъдници на ръждата.[/QUOTE]

Още не е късно. Гърция е наблизо. Още си ги джиткат.
                              П.С. При добри условия може да се движи с над 100км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X