Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си яхта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
    Честито! Да е лек ремонта, а след това много мили по хубави места! С хубави хора да се срещате! Аз си слагам темата в "абонамент" да я следя.
    Къде е яхтата? Има ли шанс да я докарате по вода до Лом?
    Благодаря, Алекс!
    Яхтата е във Варна. Докарването по вода до Лом не е невъзможно, но не знам дали няма да е по-евтино и лесно да се докара по суша до Монтана.
    Сега това ми е първостепенна задача, още проучвам възможностите, затова всякаква информация по въпроса ми е изключително ценна.

Коментар

Със здраве и с попътен вятър да си я караш, и да не ти се разлива чая в кухнята Освен че с огромен интерес бих гледал кадри от пътувания, интересно ми е какви ремонти изникват по такова нещо и за колко се оправят.

Коментар

https://mont-trans.com/

Коментар

• Dilyan Zagorchev
          Dilyan Zagorchev коментира
          Редактиране на коментар
          Тъкмо се чудих как се казваше монтанската фирма за извънгабаритни, за да пиша тук на колегата

Честито и много здраве......
        Най хубавите мигове са от сбъднатите мечти.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
          Със здраве и с попътен вятър да си я караш, и да не ти се разлива чая в кухнята Освен че с огромен интерес бих гледал кадри от пътувания, интересно ми е какви ремонти изникват по такова нещо и за колко се оправят.
          Благодаря на всички за пожеланията!
          Относно ремонтите, които знам със сигурност, че ми предстоят са цялостно освежаване и пребоядисване на корпуса отвън. Възможно е да се наложат и някакви по-сериозни ремонти по корпуса свързани с осмоза, удари и други подобни.
          Пълна ревизия и профилактика на лебетките. Проверка и ако е нужно подмяна на макари, блокове и т.н.
          Пълна подмяна на целия такелаж, възможно е да се наложи и някакъв ремонт или подмяна на платната.
          Пълна ревизия на двигателя, муфата и валолинията. Ревизия на котвения шпил, подцинковане на веригата или смяната ѝ с нова.
          Относно интериора още не съм решил, но най-вероятно и там ще има кардинални решения, свързани със цялостно преустройство на вътрешното пространство. Направи ми впечатление, че не е оползотворено както аз си мисля, че трябва.
          Вътре задължително ще правя баня.

Това може би е основното, което никак не е малко. Възможно е и да пропускам нещо. Освен това със сигурност ще излязат и "допълнителни екстри".

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            А тука съм си,интернет има ма и проблеми с лодки разни / ще видиш и ти как е /

Едно сьветче - ползвай я душманската,научи се,не се хвърляй в огромни разходи по това,продай я след 2-3 години и си вземи нещо което да ти пълни душата.

Сега няма как да знаеш кое е то,иска време,пари,нерви и мъки,долу горе 2-3 години псуване и ще се получи

• radikyokushin
            radikyokushin коментира
            Редактиране на коментар
            Проблема е, че аз я взимам след като вече е карана душманската. Но пък я взех за тънки пари и не съжалявам.
            За "по-учена" лодка нямам "килата" в момента

Последните пет-шест години не е вадена от водата. Корпусът е за боядисване. Под ватерлинията е обрасъл като Летящия холандец от Карибски пирати.
            Така че на мен се пада "честта" за се занимавам с нея и искам, като така и така ще правя ремонти да я направя както трябва и после да си я ползвам дълго и безпроблемно.

А иначе за псуването - само кажи. То аз затова съм я и взел, че иначе скука.

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Те парите си отиваш,имаш или не,искаш или не ……те си вървят или нещото спира.Ще се превърнеш на реставратор с това,но пък ‘е знаеш за следващата какво да търсиш.

Казвай с какво да помагаме от тука

Честито и безаварийно Завиждам благородно за куража и времето да си следваш мерака
          Пожелавам много прекрасни моменти, сигурен съм че ще ги има

Коментар

И така, имам две оферти за превоз на лодката.

Едната е от монтанска фирма и е на цена от 2500 лева без ДДС, обаче не поемат ангажимент за укрепване на лодката на ремаркето. Возили са лодки, включително и по-големи, но всичките са имали някаква стойка на която са били поставени и казаха и аз да си направя такава. При положение, че лодката е във водата, не знам как бих могъл да направя предварително такава стойка. Сигурно не е невъзможно, но ми се струва трудно.

Другата оферта е от човек, който само с това се занимава - транспорт на лодки и е на цена от 4500 без ДДС. Но пък там укрепването на лодката върху ремаркето не е мой проблем.

Все още продължавам да търся и други оферти за транспорт.

Остава и варианта да се закара по вода до Лом и от там до Монтана вече е по-лесна работата. За този вариант обаче, не знам нищо относно възможните трудности и ограничения, които би могъл да има, така че всякаква информация по въпроса ще ми е от голяма полза.

В краен случай, случай съм склонен и на вариант лодката да се ремонтира във Варна, но поради редица обективни обстоятелства (най-вече липсата на такива средства в момента), това го оставям като последен вариант.
            Все пак ако има някой, който знае къде във Варна могат да направят такъв ремонт да казва. Може пък накрая това да се окаже най-добрия вариант.

Коментар

• Alexr
              Alexr коментира
              Редактиране на коментар
              Аз бих се съсредоточил на варианта през Лом. До там на ветрила. Ама все пак виж газенето и нивото на Дунав. А трасето бих си го обходл сам, за да видя евентуалните препятствия.

Честита играчка🌍🌎🌏👍
            Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Събрах клипчетата от телефона, от предната страница в едно видео, за да може който му е интересно да ги види наведнъж.

Коментар

Във Варна най вероятно знаят как се прави стойка. Стойката ще ти трябва и втори път. Стойката може после и да се продаде. Борето Колко тежи яхтата? Кой е производител? Сайт на производителя - идеи за стойка. Аз когато имах транспорт возих две лодки от Пловдив до морето на дървени стойки - голямо треперене. Поне 5 пъти спирахме за обтягане на коланите.
                Последно редактирано от boreto2; 27-01-22, 10:24.

Коментар

• radikyokushin
                  radikyokushin коментира
                  Редактиране на коментар
                  Така е, Боре. Прав си за всичко.
                  Яхтата е 9 тона по талон. Не съм сигурен, че е точно толкова, но е в тоя порядък.

Не правя реклама - просто питам търсачката " Превоз на яхта" и излизат доста фирми. Тук идея за стойка - https://www.putnapomosht-avtoserviz....4%D0%BA%D0%B8/

Коментар

Тук може би ще ти е по интересно - http://www.bulstar.bg/index.php?m=396

Коментар

Вземай втората оферта. 600 лева ти е кран, за една машиносмяна трябва да свалиш мачтата и да натовариш лодката на камиона. Стапелът ще излезе към 800 лв.
                    I get High by going Down

Коментар

• radikyokushin
                      radikyokushin коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ама тя не включва нищо от това дето си писал - нито крана нито стапелът. Сигурно аз не съм се изразил достатъчно ясно.
                      Колко е една машиносмяна като часове?

• skitnik
                      skitnik коментира
                      Редактиране на коментар
                      6 или 8 часа. Трябва да помислиш и от къде ще я вдигнеш, че там където е, няма място за кран и камион. Обикновено и пари вземат за това. Аз може и да мога да ти помогна за мястото.

• radikyokushin
                      radikyokushin коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ще съм ти задължен.
                      Ако искаш звънни, когато ти е удобно да поговорим - със сигурност можеш да ми дадеш акъл за много неща по темата. Телефонът ми е в подписа.

Честита придобивка.
                    Трябва ти някой с "водач на малък кораб по Дунав" не е същия документ като морския...
                    Като пари и време няма да ти излезе по евтино да я докараш по Дунава.
                    Карал съм две по Дунава.
                    Трябва да питам какво платиха за Канала Констанца-Черна Вода. Със сигурност не беше без пари.
                    През Делтата ще е филм с румънските и после и с украинските власти.

Коментар

• radikyokushin
                      radikyokushin коментира
                      Редактиране на коментар
                      Знам, че трябва друго капитанско за Дунав, но ако аз си я свърша тая работа може и да излезе сметката.
                      Ако можеш провери таксата за канала колко е и кога е било това.

Това докато му намери някой железата за стойката и да съм го закарал по вода бандитската.

Всяко нещо струва пари - като я извадиш и ти трябва стойка на която да я сложиш освен ако не я вадиш някъде където има с какво да я укрепят,после стойка,товарене на стойката,махане на мачта,кабеляци,товарене на лодката,товарене на мачта,укрепване……..двама кияци са я закарали за нула време ако малко върви
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X