Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си яхта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купих си яхта

Здравейте "морски", "речни", "езерни" и всякакви "водни" хора от форума.

Както става ясно от заглавието на темата - купих си лодка, а именно ветроходна яхта Samson 38.
    Пускам темата, тъй като съм много бос в материята и ще се надявам много на вашата помощ, по всякакви въпроси свързани с ремонта и последващата експлоатация на това чудо.
    За което искам предварително да благодаря на всички, които ще се включат с информация и съвети по въпросите, които ще задавам тук!

Ето я и нея -

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220120_161442.jpg Прегледи:0 Размер:342.0 КБ ID:6811161

Аето ме и мен, ухилен до ушите -

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220120_1609331111.jpg Прегледи:0 Размер:411.5 КБ ID:6811162

Честито! Предполагам вече силно са ти препоръчали да я регистрираш в Гърция и да я държиш там ? В пъти по-евтино излизало.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Да ти е честита и дълги и безопасни плавания!
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• radikyokushin
        radikyokushin коментира
        Редактиране на коментар
        Сърдечно благодаря!
        Нямам търпение да я подкарам, макар да знам, че ще мине доста време до тогава.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Честито! Предполагам вече силно са ти препоръчали да я регистрираш в Гърция и да я държиш там ? В пъти по-евтино излизало.
      Благодаря ти !!!! Да ти се връща

И за регистрацията ще ми трябва съвет, но си мислех да е по-нататък.
      Така и така обаче повдигаш въпроса, ако някой знае нека каже!
      Това, което съм разбрал за момента е, че под полски флаг е най-добре в настоящия момент.

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Стара ми е информацията. Сестра ми държеше яхта в "Община Ставрос", ама я продаде преди 7 години. Бяха съпоставили с мъжа си освен таксите за регистрация, таксите за домуване-зимуване, "сух док", възможностите да се моткаш между островите и някаква разлика в други пристанищни такси (за местен флаг май нямаше изобщо) и липсата на разни български простотии като изисквания за "корабен дневник", "сандъче с пясък за гасене на пожари на борда" и, разбира се, много по-малкото разстояние до София.

Най-важният проблем, който трябва да реша на първо време е да транспортирам лодката до Монтана, за да мога да си я ремонтирам сам.
      Така че който има контакти с хора или фирми, които могат да извършат такъв транспорт, нека да пише (може и на ЛС).

П.П. Още веднъж благодаря на всички в аванс и за пожеланията, и за съветите, които ще получа!

Коментар

Ето още едно видео с мен на щурвала

Коментар

Ради , честито Страхотно начало на годината За къде я гласиш ? Искам да ме повозиш
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Честито, благородно завиждам !
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

• radikyokushin
              radikyokushin коментира
              Редактиране на коментар
              Мерси, Марто! Чак аз си завиждам ))
              Голяма мечта ми беше. Макар че знам, че купуването е само началото и е най-лесната част от осъществяването ѝ.

• бат'Марто
              бат'Марто коментира
              Редактиране на коментар
              Много да те радва и като я стегнеш, попътен вятър !

Честита да ти е! Със здраве и мерак да си я стегнеш и да плаваш!
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• radikyokushin
              radikyokushin коментира
              Редактиране на коментар
              Така е, здраве да има, иначе мерак - бол ))

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
            Ради , честито Страхотно начало на годината За къде я гласиш ? Искам да ме повозиш
            Мерси, Ванка!
            За морето, разбира се. Такава лодка, си мисля, че няма място другаде.

А за возенето - считай се поканен, ама кога ще дайде времето за това и аз не знам.
            Искам да я ремонтирам основно и да я оборудвам за по-дълги плавания. Затова не си поставям никакви срокове.
            Всичко ще зависи от това колко време и пари ще мога да отделям.

Коментар

• Пламен Атанасов
              Пламен Атанасов коментира
              Редактиране на коментар
              Честито ! Много емоции и попътен вятър ! За съжаление съм без познания по темата , та не мога да помогна със съвет .

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
              Редактиране на коментар
              Единствено мога да помогна с ръцете си и мерака ... .знания .. нямам .. но ако има нещо . .свиркай ... от много време отлагам идване по вашия край и да се запозная с теб на живо

.... да не мислиш да се пускаш на някакво дълго и интересно приключение по вода ?

Ще съм благодарен и ако някой помогне да намеря повече инфо за тази лодка, защото се оказа, че в нета няма много или поне аз не успях да намеря.

Това, което знам е че е е по проект на Мариел Самсонов, български конструктор на яхти.
            Строена е 93-та година, нямам представа къде и от кого.

Корпуса е стъклопласт. Дълга е 11,60 м. (38 фута), широка е 3,60 м., газене 2 метра. Теглото не съм сигурен колко е. В холандския талон пише 9000 кг (последно е била регистрирана под холандски флаг от предишният собственик, регистрацията е изтекла в момента).

Оборудвана е с 45 к.с. дизелов Перкинс, морско изпълнение. Задвижването е с винт на валолиния.
            Има ролриф на генуата. Лейзи джак, и лейзи баг на грота. Няма други платна с нея (спинакер или др.) Шест броя лебетки с тресчотки.

Има 200W соларен панел за зареждане на акумулаторите (2 бр.).

Общо взето това е. Другото се вижда или не го знам.

Коментар

Честито, Ради ! Една много смислена покупка, която ще ти донесе незабравими приключения, много емоции, много радост за сърцето и душата, ще те отведе на магични и чудни места. Пожелавам ти много здраве, много свободно време, и средства, за да можеш бързо да стегнеш пареаходчето ! Помисли за повечко ток, тъй като ще ти трябва за няколко фризера, така де- барем двеста литра пиене трябва да има човек в открито море, за да е спокоен . И да ѝ дадеш късметлийско име на гемийката Успех и късмет !

0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

• radikyokushin
                radikyokushin коментира
                Редактиране на коментар
                Благодаря ти, Дани!
                Със сигурност ще слагам минимум още един подобен панел и повече акумулатори, но за това като му дойде времето.
                Иначе за името - имам два варианта, но още не съм решил кой да е. Като дойде моментът за регистрация ще го реша.

Честита да ти е! От личен опит с подобни неща, знам че ще имаш много, ама много работа по нея. Винаги излизат неподозирани неща... Кефът, обаче си е пълноразмерен. При мен и работата по нея беше кеф
              Не забравяй и че в живота на собственика на яхта има два щастливи момента - когато я купува и когато я продаде
              Регистрацията в Гърция наистина е силно препоръчителна. Особено ако ловиш риба.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• radikyokushin
                radikyokushin коментира
                Редактиране на коментар
                Благодаря ти, Ники!

"Не забравяй и че в живота на собственика на яхта има два щастливи момента - когато я купува и когато я продаде"

Това искренно ме разсмя.
                Ще погледна условията за регистрация в Гърция. Иначе не съм рибар, но пък то сигурно на такава лодка си е задължително да метнеш някоя въдица.

Честито и тук!

За протокола, аз се опитах да го разубедя. Чак жената ми се скара, като чу какво му говоря по телефона. Да не чупя мерака на момчето.

Мариел е активен в фейсбука. Имам някакви контакти със сина му, та ще потърся нещо телефон ако може да се чуете/видите с човека.

Коментар

• radikyokushin
                radikyokushin коментира
                Редактиране на коментар
                Мерси, Венци!
                Ако намериш някакъв контакт ще съм ти благодарен.
                Честно да ти кажа, нямаше никакъв шанс да ме разубедиш, напразно ти се е карала жената ))

Честито! Да е лек ремонта, а след това много мили по хубави места! С хубави хора да се срещате! Аз си слагам темата в "абонамент" да я следя.
              Къде е яхтата? Има ли шанс да я докарате по вода до Лом?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X