Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Извънбордов двигател "Evinrude" - струва ли си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Извънбордов двигател "Evinrude" - струва ли си?

Колеги тия от ДИК се правят на лумпели, но поне доколкото имам информация в момента сме вече в ЕС и по закон лодка до 15 фута не подлежи на регистрация. Относно самоделки нямам инфо но ако има прилика с някоя купешка винаги можеш да кажеш че си я доработвал и оригинала е еди си каква. Баща ми си има преработена яхта 470, т.е. 20 см повече от 15 фута но в морето никой няма да хване да я мери така че си я караме без регистрация. Никакви проблеми не сме имали. За язовири нямам инфо как стоят нещата. Та това знам аз.
    "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Моите и двете са по 15 фита,едната е с Евинруд 50 коня а другата е с 80 коня дърт с червена лента 4 цилиндров 800 кубиков Меркурий,ама върви като смок(както и гори)Евинрууд по принцип е много читав ,особено E-TEC разфасовката,моя е '78 набор но не се дава на същите коне на никого.няма джапанки,няма 'мериканци,няма Селви разни.Освен това е с електрошифт-няма муфи да ти тракат като включиш на скорост,елегантна работа.Всъшност е на около 30 часа работа,намерих го преди години в Норвегия в един фалирал баровец-чисто нов в сандъка.

Коментар

Тази фирма изобретява и пуска за първи път извънбордов двигател за лодка в света....Ако го сравняваме с автомобилите, все едно е да питаш за марката Форд- има и мерцедес, но кой е в началото... Добра комбинация между качество и цена, а и резервни части има...

Коментар

Аз имам преки впечатления от BL60ELCOD, гори доста ама върви много добре, не е претенциозен и е здрав, има и части по поръчка. Лодката/14 фута/ върви с 30-35 възела. На глисаж харчи 15-20 на час.
          Disco II td5
          2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
          planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Не знам колко е актуален въпроса все още...аз лично имам опит с "Evinrude" 5 к.с. , 4-ри тактов.Много добра машина и страшно икономична...май бяха свързани с "Johnson" някакси.Тогава преди няколко години го взех на сляпо както се казва , но не съжалявам и не бих се замислил да ползвам пак тази марка , с тази забележка ,че двигателя ми го донесе приятел от Германия и май случих на човек който се е грижил за него както трябва.
            "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
            "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o_ Преглед на мнение
              мерси колега , ако имам затруднения някакви ще питам

значи сега лодката да направя и после ще му мисля
              Колега мога да ти кажа със сигорност ако става дума само за Дунавски води че за да я караш без регистрация не трябва да бъде по-дълга от 4,40.От 4,50 нагоре вече подлежат на регистрация.Поне до преди 5 месеца закона беше такъв.Но трябва да имаш впредвид че не можеш да навлизаш на повече от 50 м. от брега навътре.Колегата е прав че за самоделка искат всичките тези подробности като чертежи и т.н.Най-добрият вариянт за теб е да имаш фактура че си я закупил или договор за покупко продажба, тогава я регистрираш без проблем.Ако пък я направиш по-голяма от 4,50 и я караш без регистрация ще си имаш проблеми с Граничните и Дика.Това го знам защото и аз бягах по регистрация на лодки имам ги двеДано съм ти помогнал

Коментар

От: До: Извънбордов двигател "Evinrude" - струва ли си?

Преди няколко дни разбрах, че на практика евенрууд и джонсън са двигетели 1:1. Различават се само по цвета на корпуса еи надписите....На практика всичките им части са взаимозаменяеми....

Коментар

От: Извънбордов двигател "Evinrude" - струва ли си?

Жестоко се лъжеш, са на пръв поглед са еднакви.Е има дребни детаили които наистина са еднакви.но в основните части има разлика до толкова ,колко то да не са взаимозаменяеми

Коментар

От: Извънбордов двигател "Evinrude" - струва ли си?

Карам двутактов древен Джонсън 55к.с. Абсолютно всичко каквото съм сложил от Евинруд е 100% еднакво. Дори мануалът им е общ. На него пише Johnson-Evinrude.
                    Разликата наистина е само в стикерите. Ако бутала, сегменти лагери, валове, редуктори, карбуратори не са "основни детайли" - здраве му кажи. Електрониката и импелерите и всичко е еднакво. Това за двигатели от 1 до 60кс. За другите незнам..
                    Джонсън и Евинруд са едно и също!
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X