Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Извънбордов двигател "Evinrude" - струва ли си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Извънбордов двигател "Evinrude" - струва ли си?

Не съм наясно с качествата на тази марка, предстои ми да взема извънбордов двигател "Evinrude" 75 ...
    Някой ползвал ли е стока от тази фирма?
    Предварително благодаря!

на какво ще го слагаш?

това е една от известните американски марки двигатели заедно с Mercury... А Johnson е същата фирма на практика... Тя и Bombardier, SeaDoo ... надявам се, че е новичък?

горе-долу като да питаш LR правят ли 4х4
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, не мога да пускам снимки, а ми се щеше да видиш лодката..
      Гуменячка, с твърдо дъно и малко глезотии, като за дърт човек, да не се въртиш напред-назад, а да си гледаш само напред!
      Ясно, че ще е за колесар, но ми се струва че ще има по-малко газене от твърдите и ще е по-подходяща за плитките реки? Какво ти е мнението по въпроса?

Коментар

надуваемите с твърдо V-дъно са много стабилни и бързи - неслучайно дори бреговата охрана ги ползва масово... въобще не обръщай внимание на забележки от типа "вземи си истинска лодка, стъклопластова!"

имах стъклопластова Ял-4 - много по-нестабилна и бавна е от надуваемата /особено в морето/... единственото предимство е, че е по-просторна отвътре и удобна за риболов...
        преди това имах ГДР-ейска Вартбург - почти на всяко излизане ядове с мотора... за возене става, но харчи и бръмчи повече... знам за няколко нещастни случая с такива, включително на яз. Искър

ПС: ако искаш тия дни може да организираме един тест на яз. Искър... ще пробваш и моята като бюджетен вариант
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Таман бях на кантар, за твърда,но ти наклони стабилно везната!
          Чакам филм с демо на модела, ще я взема не по-рано от месец и тогава може да се разходим до Искъра, да ми отвориш очите, че досега съм се качвал само на дюшек!
          Дай мейл да ти препратя снимката!

Коментар

Като чета "некои" постове направо си мисля че е по-добре
            да си вземеш надуваема яхта хем се возиш безплатно
            /ветрецът е без пари/хем няма да ти пишат актове
            Евинруд е добро попадение,единият двг.ми е такъв и е
            безотказен много време.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Хънтър, верно ли е че за всяка твърда лодка е необходима регистрация?
              Защото за надуваема не е ...

Тедо, качи снимката да видим Хънтъра дали ще я препик...ае!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                Хънтър, верно ли е че за всяка твърда лодка е необходима регистрация?
                Защото за надуваема не е ...

Тедо, качи снимката да видим Хънтъра дали ще я препик...ае!
                По принцип-да.Но аз моята от ,91 до преди 2 г.си я карах из
                цялата родина без да е регистрирана никъде,а и никой не ме
                е питал.Хем си беше бая скутер 4,5м.Не се заблуждавай,и аз съм
                фен на надуваемите просто ми стана смешно като говорим за
                лодки с мотор да вкарваме вътре и Ял-а.Типично гребна лодка
                концепцията на която се губи някъде м/у 16 и 18 век.Само че
                тогава са били от дърво.Друг е въпроса че в Мичурин/сега
                Царево/им праснаха един транец отзат да не се мъчат много
                робите когато фараона иска да кара водни ски
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Вече започнаха от година на година да затягат работата.Мене преди години изобшо не ме питаха с яхтата кои съм и за какво се боря .Сега вече почнаха да записват тук таме по пристанищните дневници и да проверяват. Е този сезон епизодично...
                  Па регистрацията не е трудна .Преди 3 години регистрирах беше 50 лева. Става в ДИК Бургас. Стана за един предиобед. Другото е прегледа и годишното позволително за плаване .Прави се в пристанището кадето си се регистрирал от местния представител на ДИК и струва 20 лв, за година .
                  Та не си струват ядовете да не се регистрираш
                  Живота е тръгнал от морето-
                  Човека се завръща там....

[url]http://ftp.domainbg.com/krasi_k/[/url]

Коментар

Колега, с "гуменка" къде мога да плувам законно по морето? Надявам се без никаква регистрация и капитански тапии!

Коментар

До: Извънбордов двигател "Evinrude" - струва ли си?

добре де ами ако си направя собствено производство лодка (около 5 метра с мотор) и нея ли трябва да узаконя,регистрирам и ред други работи

питам за да съм наясно с какви проблеми мога да се зблъскам , при колите се ходи на техно тест а за лодките има ли такива преди регистрация / и ако не я регистрирам , може ли някои орган по законен път да ми я вземе , или някаква санкция да ми направи

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o_ Преглед на мнение
                        добре де ами ако си направя собствено производство лодка (около 5 метра с мотор) и нея ли трябва да узаконя,регистрирам и ред други работи .....
                        С уговорка, че информацията е за р.Дунав и от началото на годината...
                        - до 3,5 м. не подлежат на регистрация. В ЕС /предполагам дунавските страни/ размерът е 4,5 м. и с течение на времето и хармонизиране на нашето законодателство с европейското, вероятно и тук ще сане така...
                        -цитирам по спомени изискванията да се регистрира саморъчно направена лодка: представя се документация /чертежи и пр. по които е направена лодката, представят се документи за произход на материалите /фактури, касови бележки/....май и още нещо имаше, но не си спомням.
                        Не е проблем да проверя в случай, че някой има сериозен интерес.
                        Вероятно и на сайта на ИАМА има информация.

http://www.marad.bg/page.php?category=30

Коментар

мерси колега , ако имам затруднения някакви ще питам

значи сега лодката да направя и после ще му мисля

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o_ Преглед на мнение
                            добре де ами ако си направя собствено производство лодка (около 5 метра с мотор) и нея ли трябва да узаконя,регистрирам и ред други работи

питам за да съм наясно с какви проблеми мога да се зблъскам , при колите се ходи на техно тест а за лодките има ли такива преди регистрация / и ако не я регистрирам , може ли някои орган по законен път да ми я вземе , или някаква санкция да ми направи
                            направи я 4.49м и нямаш грижи (само капитанско ти трябва)...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              направи я 4.49м и нямаш грижи (само капитанско ти трябва)...

Може и малко повече .....

НАРЕДБА № 1
                              от 10.01.2003 г. за вписване в регистъра на корабите

Чл. 1. (1) С тази наредба се уреждат условията и редът за вписване на кораби в регистъра на корабите на Република България.
                              (2) Наредбата не се прилага спрямо военни и гранично-полицейски кораби.
                              (3) (Доп. - ДВ, бр. 59 от 2005 г., изм., бр. 91 от 2006 г.) Не подлежат на вписване в регистъра на корабите на Република България водни колела, академични лодки, кану, каяк, надувни лодки, сърфове, джетове, парасейлинг, хидроделтапланери, както и ветроходните яхти, използвани само за спортни цели, и плаващи пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега.
                              (4) (Изм. - ДВ, бр. 78 от 2004 г., бр. 91 от 2006 г.) Плаващите пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега, се вписват в информационната база данни на пристанищната инфраструктура към регистъра на пристанищата.
                              (5) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2006 г.) Регистрирането на плавателни съдове с максимална дължина до 4,57 метра (15 фута), неизвършващи стопанска дейност, не е задължително.
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X