Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся информация за ветроходна лодка зефир

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся информация за ветроходна лодка зефир

Катамаранът върви повече, разбира се. Колко възла правиш? Аз към 8 при добър вятър, при преходи на ден по 20-30 мили, като нощем се поспивам.
    Катамараните са много бързи за да се кара в една група с тях, а си мисля, че няма място да плават 2-3 човека, особено ако и ще се подремва или дори само лежи.

Относно викването - аз съм от Варна и районът ми на действие засега е между Емине и Траката. Мисля да завладея още това лято, поне до Калиакра ще проверя дали има воден път.

Коментар

Аз също съм варненец, макар че живея в София.
      Катамаранът, който карам е надуваем, туристически и скоростта му е около зефирската, може би една идея по-бърз. Пробвал съм го до 10-12 м/с вятър и 2-3 бала вълна- държи се много добре, а бях с необучен дамски екипаж.
      Палубата му е по цялата дължина 5 м. и има място за 4 човека и екипировка.
      Тази година взех и двигател и мисля, че можем да се включим в преходи в морето, но предпочитам с други лодки.
      Засега караме по язовирите и в Гърция.
      Във Варна се оказа голям проблем да намеря място да приставам. Само в ОСО то успях, ама от там нямаше как да излизам в морето без двигател, но за тази година сме по- подготвени.
      Ако успеем да организираме някое плаване ще бъде страхотно
      Иначе заради Зефирите тръгнах да си търся лодка и стигнах до катамараните случайно

Коментар

Ами да ви поканя лятото на Мандренското езеро.гаража ми е на брега и да ви кажа какъв страхотен вятър духа и то почти без вълна, страхотно място за каране, освен това си имаме условия да направим и едно барбекю.Надявам се до началото на лятото, да съм готов с новия Зефир.Трябва само да му намеря шверт, рул и такелаж
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Във Варна може да се влиза от Траката, от пристанището на Златните и още от едно-две места които не помня. На Златните може да поискат някой лев, а по същия начин в яхтклуба на морска гара няма начин да откажат.
          В Мандренското езеро имаше ли как да се влезе? Няма ли мост?

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
            Във Варна може да се влиза от Траката, от пристанището на Златните и още от едно-две места които не помня. На Златните може да поискат някой лев, а по същия начин в яхтклуба на морска гара няма начин да откажат.
            В Мандренското езеро имаше ли как да се влезе? Няма ли мост?
            Брега е много полегат а дъното твърдо, влиза се без проблем.

Коментар

Аз за влизане нямам проблеми. Лодката тежи 80 кг и се носи на ръце. Возя я на торби и сглобявам на място. Самото сглобяване е към 2 часа и ме мързи всеки ден да го правя. Затова търся няколко дневни преходи, лагери до водата или място където да оставя лодката близко до вода.
              Иначе мога да отида, където поискам, аз съм сигурно най- мобилен. Само кажете кога и къде, даже и екипаж ще намерим, ако нямате .

Коментар

Стана объркване.
                Във Варна може да се влезе по бетонна рампа във водата от няколко места, а въпросът беше дали като се доплава по морето има начин да се влезе в езерото през канал. Едното влизане е с кола и ремарке, другото е с лодката на ход.

Коментар

Здравеите ,колеги, качете някоя снимка че и аз се паля нещо по тези платна , ама идея си нямам от това ветроходство,изключвам сърф,

Коментар

Koлко са дълги опорите на вантите на зефира (краспици)?

Коментар

Това моята на язовир Беглик

и на Корфу

А на Зефири колегите да пратят

Коментар

Абе пичове идеята да си спретнем една регата с зефири е гениална.А може даже и други да се присъединят.И аз имам зефир всяка година го осъваршенствам,напално оборудвам,платната са чисто нови миналата година ги 6их по поръчка.Ще кача снимки ако искате Ако някой го интересува нещо може да пита.Всичко ми е оригинално само платната са по поръчка.Имам и стар грод но той не е добър. skype: bai_koliy_speeeka

Коментар

Колеги, трябва ми точен размер и форма на шверда.Имам два зефира и двата без шверд
                          Намерих още една оферта и май до месец зефирите ще станат три, третия го вземам заради уникална мачта, която е направо нова.

Коментар

Ехе, ти вече държиш в ръцете си настоящето и бъдещето на цял един състезателен клас за Бг!
                            От къде е поредната лодка? Няма ли да отпуснеш един корпус насам? Ако имаш път към Варна, ела да видиш шверта. Не знам как се вади и сам не мога да вдигна лодката лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                              Ехе, ти вече държиш в ръцете си настоящето и бъдещето на цял един състезателен клас за Бг!
                              От къде е поредната лодка? Няма ли да отпуснеш един корпус насам? Ако имаш път към Варна, ела да видиш шверта. Не знам как се вади и сам не мога да вдигна лодката лесно.
                              Хаха, амиии не е лъжа че мога да си спретна регата.Нека да стане сделката и ще се договорим.Шверда за да се свали и изкопира, трябва да се отдели палубата Търся рул, ако някой му се намира да драсне едно лично.

Коментар

Aз мога да се включа в регатата, но без спинакери засега.
                                Ако си сериозен да ни дадеш един корпус, отивам да ти изкопирам шверта и руля. Руля поне е лесен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X