Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся информация за ветроходна лодка зефир

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся информация за ветроходна лодка зефир

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
    Aз мога да се включа в регатата, но без спинакери засега.
    Ако си сериозен да ни дадеш един корпус, отивам да ти изкопирам шверта и руля. Руля поне е лесен.
    С руля проблема е лесно решим, като имам някакво развитие ще ти пиша.
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Шверда може да се направи така че да се сваля когато си поискаш.Няма нужда да отделяш корпуса от палубата,за съжаление на моя зефир не е така.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4230024.jpg
Прегледи:2
Размер:125.2 КБ
ID:5273784

Коментар

Ще питаме поляците. Моят се вади, ако не греша, но е доста тежък и не съм пробвал. Определено има хитрина, но като нямам разглобен корпус, не мога да я отгатна.
        Днес отидох до лодката. Ще трябва доста работа за да направя скица на желязото. Скоро идва лятото и ще уредим въпроса тогава.
        Имаме ли 3 лодки, че да се запишем за състезание?

Коментар

Ще питаме поляците. Моят се вади, ако не греша, но е доста тежък и не съм пробвал. Определено има хитрина, но като нямам разглобен корпус, не мога да я отгатна.
          Днес отидох до лодката. Ще трябва доста работа за да направя скица на желязото. Скоро идва лятото и ще уредим въпроса тогава.
          Имаме ли 3 лодки, че да се запишем за състезание?
          Шверда е захванат шарнорно в предната си част с един дебел болт.В задната си част се вдига и спуска чрез въже.Не виждам как може да се сваля, без да свалиш палубата и да отвиеш въпросния болт.

Коментар

Не е задължително да се завинти по точно този начин. Би могло да се хване шарнирно в една кутия от здрава тънка ламарина, а тази кутия да се пъха в кладенеца на плавника и да се закрепи от страната на кокпита на по-лесно място. Нещо като неръждаема ламарина 1,5 - 2 мм, и споменатия от теб болт да е само към нея и не към корпуса. Аз имам такава ламарина.
            Вдигането е от въже в гормата част, в кокпита. Това мога и сега да ти снимам.

Коментар

Не е задължително да се завинти по точно този начин. Би могло да се хване шарнирно в една кутия от здрава тънка ламарина, а тази кутия да се пъха в кладенеца на плавника и да се закрепи от страната на кокпита на по-лесно място. Нещо като неръждаема ламарина 1,5 - 2 мм, и споменатия от теб болт да е само към нея и не към корпуса. Аз имам такава ламарина.
              Вдигането е от въже в гормата част, в кокпита. Това мога и сега да ти снимам.
              Да, това е много добра идея, но главата на болта и гайката му не пречат ли да се мушне в "кладенеца" цялото това нещо.Я по добре направи малко снимки.

Коментар

Колеги, може и да ви отклоня малко от темата, но някой виждал ли е на живо да се продават или някой да има в повече ракси за малък стаксел 2 м2. Виждал съм такива на кадет, но не мога да намеря, а при по силен вятър стаксела бяга от щага. Нещо такова. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:raksa.jpg
Прегледи:1
Размер:5.0 КБ
ID:5274145

Аз си направих пера за руля и швертове от ясен, тъй като оригиналните бяха много слаби и дадоха фира.
                Перото на руля го ползвах цял сезон и беше много добре- на тегло беше като оригиналния стъклопластов.

Коментар

[QUOTE=vatikana;1521088]Колеги, може и да ви отклоня малко от темата, но някой виждал ли е на живо да се продават или някой да има в повече ракси за малък стаксел 2 м2. Виждал съм такива на кадет, но не мога да намеря, а при по силен вятър стаксела бяга от щага. Нещо такова. QUOTE]

На пл. Възраждане провери ли?

Коментар

Първоначално публикуван от vatikana Преглед на мнение
                    Аз си направих пера за руля и швертове от ясен..
                    А той знае ли? Ей ся ще те измодерасти))
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ако говориш за Максимум център - проверих, нямат го даже и в каталозите

Коментар

Днес видях къде стои "хубавият" варненски зефир - един син. Бях чувал за някакъв, който щели да поправят до отлично състояние, този ще е. В яхтклуба от южната страна на езерото е, ако някой иска да гледа кое как е по него.
                        А моят е малко пиратски.... затова на този му казвам "хубав".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X