Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв плавателен съд има?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Кой какъв плавателен съд има?

    Здравейте колеги!
    Нека и аз да се запиша в групата.
    Онзи ден го купих Звяра и още не съм му се нарадвал. Чакам да го регистрирам тази седмица и газ до ламаринатааа Марката е beekman холандска, 50 коня двутактов мАтор, махагоновия волан е много важен... Диска с Барбаянито е заредено в плеъра и мастика на кристали. .. Поздрави на всички от Холандия , наздраве и само хубави моменти през лятото...
    Прикачени файлове

    Коментар


    • От: Кой какъв плавателен съд има?

      Честито! С кеф да те вози.
      И да знаеш, двигателчето бързо ще ти омалее. До месец ще се оглеждаш за по-голям.
      Ама така е. Почне ли се веднъж то ходове, амове, диференциали....
      GPS системи https://www.easytracking.bg/
      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

      Коментар


      • От: Кой какъв плавателен съд има?

        Аз съм с безмоторна лодка - справя се отлично в плитки води - при нужда лесно се носи. С нея преминахме 7 км по Вита един следобед. От Ъглен до моста на Бежаново.

        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_9424.jpg
Прегледи:1
Размер:195.8 КБ
ID:5665326
        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

        Коментар


        • От: Кой какъв плавателен съд има?

          Да съживим малко темата...
          Ето ме и мен с моята БЪНГИЯ... С хладилник и барбекю на борда + 100 литра газ + 120 литра бензин...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1380.jpg
Прегледи:1
Размер:151.1 КБ
ID:5694982Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1387.jpg
Прегледи:1
Размер:163.5 КБ
ID:5694983Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1395.jpg
Прегледи:1
Размер:133.6 КБ
ID:5694984

          Коментар


          • От: Кой какъв плавателен съд има?

            Честито!
            Със здраве да и се радваш.
            Я сподели малко що за двигател, колко кончета?
            А и колоната е интересна. Като цяло прилича на сладководно коритце за скорост и разходки.
            GPS системи https://www.easytracking.bg/
            Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

            Коментар


            • От: Кой какъв плавателен съд има?

              Американски GLASTRON 5.4M. Имам го вече 3та година. Двигател OMC 2.5L-120HP . Колона STRINGER. 5тима седящи и двама по-къси лежащи отпред места.Кожи и мокети. Жена ми я ревнува постоянно. Грижите са ясни - като по любовницата...Частите или от Пламен Каравелов или от Щатите /ако не са спешни/.Колоната е с хидрофоли и тролинг плата. Когато сме коч къмпани - тролим, като тролинг системата намаля скоростта и намаля крена. Когато се возим, тролинг системата се вдига и става като допълнителен централен горен хидрофол. Отзад с газов хладилник и барбекю за веселата част под сенника. Две бутилки газови по 50 литра и в резервоара 120 литра бензин. Обикновен газов вакумен изпарител. Разход на пълен форс около 40 литра/ на час/ бензин и около 70 газ/на час/ Като прибори спидометър ,оборотомер, температури на вода и масло , налягане масло, волт, ампер, температура на газовия изпарител , трим и тилт контрол.+ вентилация на двигателния отсек. Не знам точно дали ми е омръзнала или ми е скромна вече , или съм пораснал за по-голяма ...Та се оглеждам за следващия клас.../без жена ми да знае де.../

              Коментар


              • От: Кой какъв плавателен съд има?

                Първоначално публикуван от новия12 Преглед на мнение
                Та се оглеждам за следващия клас.../без жена ми да знае де.../
                Миии..... те все някога разбират. До третата лодка са по-големите драми. После свикват. Особено ако им кажеш, че предната си я продал с печалба и дори е останал някой лев за....... палтенце. А новата лодчица идва с......... ботушки и чантичка. Дори започват да питат за следващата дали не ти е омръзнала вече.
                Вярно, има и изключения. На мой колега жена му се развихри когато разбра, че е купил лодка в Гърция. Опита се да я омилостиви с перспективата за разходки по островите в Средиземно море. Ама оная не та не. Няма да ти стъпя в коритото вика.
                Та се наложи да включи малко математика и статистика от рода на:
                "- Глей ся скъпа! Варна отдавна надхвърли 400 000. Ако приемем, че половината са жени, това прави 200 000. Като махнем ученичките и пенсионерките останаха 100 000. Вдигаме летвата от към ръст и килограми и пак са си едни 50 000. А сега кажи, дали все някоя не би искала да те замести за такива пътешествия?"
                Вервай ми! Оная на следващия ден тръгна да ходи на фитнес. Щот ако си забелезал, там модата е мацката да сяда на носа по бански.
                GPS системи https://www.easytracking.bg/
                Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

                Коментар


                • От: Кой какъв плавателен съд има?

                  Здравейте,
                  и аз да покажа моето лодче

                  RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15к.с.


                  Поздрави!!!
                  Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
                  лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

                  Коментар


                  • От: Кой какъв плавателен съд има?

                    Здравейте,ето че и аз реших да се включа в групата на собствениците на яхти,и тъй като бюджетът ми е силно ограничен(15 000 евро),съм се насочил към ето това
                    http://usedboats.ru/view.php?boat=76368
                    Някой от колегите има ли мнение за въпросният модел?Яхтата ще се базира в Турция(Кушадасъ) и ще плава най-много до Италия/Хърватия.Какви са +/- на яхтите със стоманен корпус?Тъй като това ще ми е първата яхта и при тази цена 100% има някаква набутвация,за какво трябва да гледам при евентуалното и закупуване?
                    Благодаря!

                    Коментар


                    • От: Кой какъв плавателен съд има?

                      Ако тръгна да отговарям подробно на въпросите ти, мога да напиша цял справочник. Помня, че преди няколко години тук в този форум имаше дискусия относно металните лодки. Аз лично съм заклет привърженик на металните корпуси, но това не означава, че си затварям очите пред техните недостатъци. При стоманените лодки, каквато е тази, проблемът с корозията отвътре е това, на което трябва да се обърне най-голямо внимание при покупката. Корозията отвън е видима, лесно достъпна и контролируема. Wibo са холандски серийни стоманени лодки, по дизайн на E.G. van de Stadt. Не са лоши лодки, но са в общи линии сравнително посредствени и обикновено доста евтини на пазара втора ръка. Тази специално е прекалено малка, за да бъде изработена от стомана, но за холандците това не е учудващо, те правят и по-малки железни лодки от тази. Бидейки малка и тежка, такава лодка ще е особено бавна и тромава.

                      Списъкът с неща, които трябва да гледаш при евентуална покупка е огромен и не се изчерпва само със състоянието на корпуса. Цената на тази лодка никак не е толкова ниска, колкото ти се струва, а е по-скоро - нормална или една идея по-ниска от нормалното. Трябва да помислиш и по въпроса, как ще я прекараш от Холандия до Кушадасъ. Ако мислиш да я караш на ход, тогава списъкът, за който писах по-горе, автоматично става почти два пъти по-дълъг. В Холандия е пълно с т. нар. yacht surveyors, които могат да направят оценка на състоянието на лодката вместо теб, срещу съответното заплащане. Имай предвид също така, че при старите лодки (особено при по-малките) цената на оборудването често може да надхвъря цената на цялата лодка. Искам да кажа, че е изключително важно как е оборудвана дадената лодка (ветрила, електроника, подвижен и неподвижен такелаж и т.н.). Ако нищо от споменатите неща не е в добро състояние, то дори и тази цена е твърде висока.
                      There's someone in my head but it's not me...

                      Коментар


                      • От: Кой какъв плавателен съд има?

                        Днес изкочи една нова оферта-Carter 30(като Кор Кароли на кап.Георгиев),наблизо ми е -в Одесса,цената която и иска украинецът е 10 000$,но другата седмица мисля да отида да я видя и да се попазаря ако ми хареса.

                        Коментар


                        • От: Кой какъв плавателен съд има?

                          Това по става еле ако е добър картера пък и ПЛАВАНЕТО се прави с 3 пици и една каса бира
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

                          Коментар


                          • От: Кой какъв плавателен съд има?

                            Наистина Картерът е за предпочитане, особено щом ще ти е първа лодка. С онзи железен кютук има вероятност да намразиш ветроходството, още в самото начало Стоманата е прекрасен материал за лодка, но само ако тя е от 10-11 метра нагоре.

                            За Картера отново мога да издам цял справочник, но сега ще сподея само най-важните конструктивни неща по корпуса, на които трябва да обърнеш внимание:

                            - Почти 100% е сигурно, че дъното в зоната на киловия кладенец е частично деламинирано, а и връзката с флорите там по всяка вероятност е напукана и килът се клати като махалото на Фуко, а по всяка вероятност и вода влиза откъм задния ръб на кладенеца. Това е конструктивен проблем на всички Картери, защото флорите им не стигат до дъното на киловия кладенец и досега не съм виждал Картер, на който там всичко да му е наред, освен ако не му е бил вече правен ремонт.

                            - Степсът на мачтата може би е започнал да потъва, защото и той е измислен доволно некадърно. Също така е твърде вероятно палубата да е напукана и да е започнала да потъва в зоната на обтяжката към кила, която се намира в тоалетната, до самата мачта.

                            - Ако лодката е след 85-а година е почти сигурно, че има осмоза. По-старите картери, като цяло са несравнимо по-качествени, което си личи и по-външния им вид. В даден момент поляците са започнали да пестят и явно са слагали по-калпав или просто по-тънък гел. Всички по-нови Картери, които съм виждал имат осмоза, докато някои от по-старите още се държат.

                            В общи линии, това са основните конструктивни проблеми с Картерите, иначе за тази цена и в България можеш да си намериш Картер.
                            Последно редактирано от Zeehond; 12-03-16, 06:55.
                            There's someone in my head but it's not me...

                            Коментар


                            • От: Кой какъв плавателен съд има?

                              Първоначално публикуван от Zeehond Преглед на мнение
                              ... иначе за тази цена и в България можеш да си намериш Картер.
                              И аз мисля, че няма много смисъл да се занимаваш с украинци при тази цена. По-скоро виж какво се предлага тук в момента. Най-малкото, след покупката ще можеш да досаждаш много по-успешно на продавача ако има нещо недогледано. Иначе за Одеса трябва да търсиш помощ от зелените човечета.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

                              Коментар


                              • От: Кой какъв плавателен съд има?

                                В българските обяви за продажба също гледам,ама там в този ценови диапазон(10 000 $/euro) ми излизат само "дребосъци" от типа на "Микро 600" и разни довършени/недовършени самоделки.Макар,че в последните 18 г служих на кораб и имам доста проплавани мили с яхтите съм все още на "Вие"-като дете няколко години в ДОСО плавах с един "Дифур"(Мусон),и в последните години-като "баласт" на един "Петерсон".

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X