Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jet vs. Outboard

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jet vs. Outboard

Ами да, ама така пише в офертата. Може и 75 да беше, но това не променя нещата. А какво би станало ако се сложи по-мощен, не много, двигател на лодка. Например 90к.с. на лодка, на която пише,че макс. мощността и трябва да е 75? Ще и се вирне предницата ли, ще се откърти транеца ли или нещо друго?
    Подозирам, че въпросите ми Ви звучат хлапашки, ламерски и т.н., но наистина бих искал да си подреждам нещата в тиквата.

Коментар

Най-вероятно нищо. Или поне точно толкова, колкото ще и стане на колата ако и кача още 50 коня. Ако не я натискам, все тая. Но се обезмислят 50те коня. Ако я натискам, я спирачки ще и дойдат малки, я скоростна кутия ще изтреска... По принцип с тия цифрички са се презапасили. Точно както и ти трябва да се презапасиш. Аз такива каскади не правя, но всеки си решава.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Напълно те разбрах . Благодаря ти за отговора. По всяка вероятност ще си карам по заводските предписания, но нека да видя какво ще стане с моята......

Коментар

Първоначално публикуван от Бай Гуджан Преглед на мнение
          Благодаря колега за включването. В момента имам чудесна оферта за чисто нова лодка Grand 4.8 m, с двигател Yamaha 70к.с., който е максималния за лодката. Малък ми се види, ама производителя така казва.
          По-важното е, че първо трябва да оправя моята лодка, пък после да мисля за следващата .
          Влезе ли в морето и най-голямата лодка изглежда малка!Я пусни снимка на тази Гранд че може да си вкараш автогол ако марката която мисля.
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Ами да, ама така пише в офертата. Може и 75 да беше, но това не променя нещата. А какво би станало ако се сложи по-мощен, не много, двигател на лодка. Например 90к.с. на лодка, на която пише,че макс. мощността и трябва да е 75? Ще и се вирне предницата ли, ще се откърти транеца ли или нещо друго?
            Подозирам, че въпросите ми Ви звучат хлапашки, ламерски и т.н., но наистина бих искал да си подреждам нещата в тиквата.
            Става интересно /личен опит/започват истории с Флапс и т.н за да се опиташ да караш лодката нормално и не само На лодката пише макс 70 к но пише и макс кила за това бнимавай повече каквом слагаш ,има ГОЛЯМО значение всеки килограм които закачаш на транеца
            Grand Vitra ddis 2008
            SEAT Althea XL tsi 2010
            Mitsubishi Canter

Коментар

Въпросите не ти изглеждат добре ,питай колкото искаш ,с морето особенно Средиземно майтап не става.
              Лодката не бих я сравнил с коплата ,от колата слизаш и си тръгваш ПЕША,от лодката малко трудно да си тръгнеш.
              Преди 5г С нов риб нов двигател на 100на часа на 25мили в морето Ямахата СПРЯ /и ако не си в час те пускат по новините/За късмет времето беше добро и след два часа намерих проблема и запали ,но вече бях решил какво да пиша в шишето преди да го пусна в морето.
              Grand Vitra ddis 2008
              SEAT Althea XL tsi 2010
              Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                Въпросите не ти изглеждат добре ,питай колкото искаш ,с морето особенно Средиземно майтап не става.
                Лодката не бих я сравнил с коплата ,от колата слизаш и си тръгваш ПЕША,от лодката малко трудно да си тръгнеш.
                Преди 5г С нов риб нов двигател на 100на часа на 25мили в морето Ямахата СПРЯ /и ако не си в час те пускат по новините/За късмет времето беше добро и след два часа намерих проблема и запали ,но вече бях решил какво да пиша в шишето преди да го пусна в морето.

Грешка ....Въпросите ти излгеждат добре исках да пиша
                Grand Vitra ddis 2008
                SEAT Althea XL tsi 2010
                Mitsubishi Canter

Коментар

, няма проблеми, надявах се това да си искал да напишеш . За да нямам и аз такива спомени, мисля да си взема и едно малко двигателче, 2.5-3 к.с. та ако се случи нещо да си имам и резервна тяга. Иначе в дълбокия космос, Антарктика и на 25 мили от брега, аз като капитан нямам абсолютно никаква работа.............. за сега .

Коментар

Малко са 2.5-3 к.с,гледай за пет и да е със същото гориво като големия .Ако не правиш много часове изобще не гледай за четиритактови.Двутактовия гори повече но е много полесен за поддръжка и по лек на кила а и повече газ от нула ,което много важно лодката да реагира веднага зададената команда.
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Благодаря колега за включването. В момента имам чудесна оферта за чисто нова лодка Grand 4.8 m, с двигател Yamaha 70к.с., който е максималния за лодката..
                      Скоростта ти ще е сходна на 6 м RIB със 115 , разликата е в разхода за сметка на комфорта и сигурността
                      http://www.yamaha-motor.eu/baltic/bi...242-426563.pdf
                      Доколкото зная в Гърция втория двигател и радиото са задължителни за застраховката , така че една шестичка за всеки случай и си щъкай из островите колкото щеш
                      GL420, G500

Коментар

За гърция втория двигател са задължителни за над определени мили от брега ,от там нататък и застраховката .А също и за над 15кс се иска свидетелство за управление на лодка.За подробности ще видя какво пише из моите документи ако някой се интересува.
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

Това сравнение много ми харесва . Със сигурност ще взема резервен двигател и щом колегите казват 5-6к.с., такъв и ще избирам. Абе концепцията ми е ясна, сега остава и реализацията да направя и ........ ех, че кеф .

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                            Влезе ли в морето и най-голямата лодка изглежда малка!Я пусни снимка на тази Гранд че може да си вкараш автогол ако марката която мисля.
                            Този пост съм го пропуснал, че от таблет пиша и чета. Ето снимки от лодката.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1381258876939.jpg
Прегледи:1
Размер:96.5 КБ
ID:5525689Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1381258919210.jpg
Размер:79.1 КБ
ID:5525690Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1381258958332.jpg
Размер:101.1 КБ
ID:5525691

Коментар

АВТОГОЛ!!! Търси друга !Първо балоните не са от нипалон а това трябва да ти е ПЪРВИЯ въпрос за да си сигурен че ще 10+ години няма да имаш ядове.Тези имат много плоско дъно ,возил съм тествал съм такава 5.5 и с 15 възела при 3 баофор та@аците ти стават на слушалки
                              Grand Vitra ddis 2008
                              SEAT Althea XL tsi 2010
                              Mitsubishi Canter

Коментар

Гледай Гръцкото производство ,от най добрите са! Тук един от проблемите е данъка -според метрите е а не според конските сили .Затова ще виждаш 5.5м със 150+ коня но 26%+ Дееп ВЕ да баърви като влак при 5 бофора
                                Виж РИБ MOSTRO ,Orizon тези са по ефтини и качествени при малките до 5м .
                                Grand Vitra ddis 2008
                                SEAT Althea XL tsi 2010
                                Mitsubishi Canter

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X