Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Извънбордов двигател на газ
Свий
X
-
-
От: Извънбордов двигател на газ
Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнениекато го запалиш, не се надишваш като циганче с лепило.
Първоначално публикуван от ичиконти Преглед на мнениеДа не са го измислили за спестяване на място?Бензиновия резервоар е по-обемен.Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнениеПо обемен за едно и също количество гориво?...
Къде ще заредиш бутилката В МАРИНАТА може и да е проблем, но изобщо казано туризмът по цял свят се грее и готви на пропан (на студено) или бутан (на топло). Малките еднократни бутилки ги продават къде ли не. За големите е въпрос на организация.
Коментар
-
Час и половина малко ми се вижда,това ще ми трябват поне едно 30 бутилчици да кьткаш на голямата лодка.Доброто в случая - мога да му перна маркуча и да го подкарам като скарата с голямата бутилка,там вече за едни 12 долара има да си брьмча с дни.Да доразвият дизелов извьнбордов,е те тогава ще се родим,носиш си 4 тона нафта за нещо дето я харчи 2 на час я не.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение......носиш си 4 тона нафта за нещо дето я харчи 2 на час я не.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Не бе, нафтата е на голямата лодка. Какво има в предвид брат ми- има дизелови извънбордови двигатели. Ама не се продават тук. Иначе за нас щяха да са идеални.
Редовно надувната лодка е с по 50-60 коня. И се носят всякакви надувни играчки за теглене. Последното пътуване прекарах 8 дни на едни острови в Панама. Представи си колиби със сламени покриви и отъпкана пръс под. Ток повечето нямат. Канализация не, дъждовната вода е лукс...
Надувната лодка се ползва постоянно /включително за теглене на седнали на рифа новобранци/, собственика я кара на ръчка, а аз се чудя от къде да взема още бензин. Имаш лодка, знаеш как е. Представяш ли си колко бензин ти трябва за седмица... И като няма бензинов танк за зареждане на извънбордовия, и трябва всичкото бензин да стои на палубата. Там пък жега, скарата работи... Гледаш, че имаш няколко тона нафта в резервоарите, навит си да трампиш нафта за бензин в съотношение 20/1, ама няма кой да се върже. И другите са на това дередже.
Ако извънбордовия беше на нафта, имаме 10 начина да извадим нафта от главните резервоари /редовно точим и даваме на ветроходни лодки/, ама бръмчилката на бензин...Последно редактирано от NIKSD; 17-07-13, 03:42.
Коментар
-
Разбрах. Помислих, че та'а гуменетка е спасителна. Кога ви потъне гимията, да не дава Господ, с нея да се прибирате по къщите.
ПП Я сподели за тия острови без ток и мобифони, къде точно са.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Чукни на Гугъл San Blas Islands и излизат. 60 мили източно от карибския край на Панамския Канал. Долната част на Колумбия, дясната на Панама. Живеят едни индианци Куна, всичките са по 140 сантиметра, ама много бойни. Навремето като решили да ги приобщят към Панама, наште изклали де що униформен имало и се изнесли на островите Сан Блас. И до ден днешен официално използват свастиката на знамето си. В главното село има ток от соларни панели. Май и малък дизелов генератор имат. На останалите няколко стотин острова, ток няма. Водата идва от каквото са събрали като вали. Тоалетните са тип "селски", само дето вместо скептична яма всичко директно отива във водата.
Страшно красиво и много диво. Все едно гледаш Робин зон Крузо на живо. Издълбаните канута включително.
Имам доста снимки от последното си ходене там преди месец. И заради апарата, повечето са кофти. Ама ще пусна една тема като се върна в нас.
https://www.google.com/search?q=san+...iw=480&bih=269
Коментар
-
Мерси. Ако имам късмет някой ден да стигна на такова място, ще съм сбъднал една от мечтите си.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар