Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Извънбордов двигател на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Извънбордов двигател на газ

Вчера си играх с едно ново корито, и собственика домъкна надувната лодка и извънбордовия двигател. Вадя го от кашона и ...?! 5 конски сили, работещ на пропан-бутан. Вариантите с бутилките са 2-
    1. завиваш малка бутилка към къс маркуч под капака
    2. В предния край на двигателя се завива метър маркуч /идва в комплекта/ и към него може да се завие голяма бутилка
    Сложих в двигателчето масло, завих една малка бутилка, и на 3то дръпване запали. Работи малко по шумно от 5 коня Ямаха да речем. Покарах го десетина минути без да му давам зор- никаква разлика с бензинов двигател. Само дето не мирише на бензин естествено.
    Чудно ми е, от чисто любопитство, какво мислите за тая технология. Че не е нищо ново газта, е ясно. Ама аз за сефте виждам извънбордов на газ.
    Прикачени файлове
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

От: Извънбордов двигател на газ

Много по-правилно гориво за бензинов двигател, особено, когато е направено добре. По-интересно е при бордовите двигатели. Там при евентуален теч (който лесно може да се предотврати) ще трябва ЯКА вентилация. Не, че не съм виждал куп саферки на газ...
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Много по-правилно гориво за бензинов двигател, особено, когато е направено добре. По-интересно е при бордовите двигатели. Там при евентуален теч (който лесно може да се предотврати) ще трябва ЯКА вентилация. Не, че не съм виждал куп саферки на газ...
      Тук по закон, при бензиновите, трябва да има трюмна вентилация. Вентилатори не пускащи искри се включват с ключ /също защитен/ 5 минути преди да запалиш. Върти ми се в главата нещо от рода на двойно на обема на машинното за минута, ама нали бензинки не караме, та не съм се интересувал.
      Има ли начин да се пълни малка газова бутилка от газовата на колата? Питам, защото си представям седмица на язовир и камара бутилчици...

Коментар

Това дали може да му се направи двойно гнездо за две бутилки, да можеш да си превключваш за нула време с кранче ако ти свърши бутилката в момент когато не можеш да си позволиш да отвинтваш и завинтваш ?
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Много по-правилно гориво за бензинов двигател, особено, когато е направено добре.
          Да, заводските газови уредби си остават най - добри , ама май още не е разпространено, доколкото разбирам.
          Интересно ми е, дано не Ви се налага, ма има ли от къде да намериш газ насред водата? Има ли из голямата лодка други газови уреди - Печки, бойлери? И как се храни моторчето,, демек има ли как на го вържеш на бензин при зор?

Коментар

Може, имаме двойници с ключ за скарите по големите лодки. На баровеца пържолата студена...
            Аз като чуя 5 коня и си представям място и време, където мога и с гребла да се прибера.
            В нас за скарата имам полупрозрачна голяма газова бутилка /май към 10 литра беше/. Точно ще пасне за едно такова нещо. Че можеш и да следиш колко газ е останала.

По лодките имаме газови бутилки за скарата. Ама аз не бих си ги дал за да се вози някой. Пък и като отида в Мексико по средата на нищото, Хосе освен бензин, текила и скариди, друго няма.
            Моторетката на газ става да си на язовира или да си някъде с много и нагъсто цивилизовани марини. Западния бряг на Канада да речем.
            Аз за вас питам какво мислите, нас като ни наемат, надувната е по-голяма и е с конете на малка кола. Че някои си имат и бензиностанцийка да си дозареждаш извънбордовия.

За връзване към бензин не знам. Играх си само 10 мин с тоя мъник.
            Последно редактирано от NIKSD; 16-07-13, 20:19.

Коментар

Не, че не можеш да рефилваш бутилката от колата, но ми се струва че е по-лесно да сменяш бутилките с бързи връзки. Повечето газифицирани мотокари ползват бързи връзки за сгъстен въздух.
              За 5-те коня, съм сигурен, че ползват газовата фаза на пропан-бутана, така че задачата е силно улеснена. Урежда те всяка туристическа бутилка.
              При мен е по-сложно, че коньовете за 55 и е цвайтактер, без разделно мазане... Абе - не съм рекъл - не съм я нагъзил.

Коментар

Аз освен цената , виждам и плюс в това , че при разлив на гориво няма да остава мазно петно върху водата или в лодката. То бензина може и да я разяжда тая надуваемата евентуално ....
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Това дали може да му се направи двойно гнездо за две бутилки, да можеш да си превключваш за нула време с кранче ако ти свърши бутилката в момент когато не можеш да си позволиш да отвинтваш и завинтваш ?
                  Че какъв ще е този момент с двигател 5кс?

Иначе хората са оставили и вариант за голяма бутилка.

На въпроса на NIKSD: да преливаш пропан-бутан от една бутилка в друга е всъщност доста трудно (не че не може, ама...). Има удобни 5 и 10-литрови бутилчици за котлон, които можеш да пълниш на газстанцията заедно с АГУ на колата.

Коментар

Точно за мотокарите си мислех, ако има как лесно да сменяш битовите бутилки си ти. И пак да питам, има ли как да го вържеш на бензин, ако си на майната си и газ няма?

Коментар

За надалече 5 коня е несериозно. Газта е много по-безпроблемна от бензина.

Коментар

Бутилката на снимката е стандартна за нас. Ползва се за туристическо оборудване. Нещо от рода на $3-4. Е сега им бях на сайта- имат 2.5 коня, 5 коня и 9.9 коня мотор. 5 конски сили мотор със зелената бутилка на 3000 оборота изкарвал 1.4 часа.
                        Бутилчицата се сменя за 10 секунди. Завита е на ръка- откопчаваш, издърпваш я изпод капака, отвиваш едната, завиваш другата. На мене ми хареса, че не се занимаваш с нищо разливащо се. И, че като го запалиш, не се надишваш като циганче с лепило.

Коментар

Да не са го измислили за спестяване на място?Бензиновия резервоар е по-обемен.

Коментар

По обемен за едно и също количество гориво?
                            Съхраняването на бензин на един 10 метров гъзарски скутер може да те доведе до нервна криза. Не можеш да го сложиш почти никъде- не може в машинното, не може на палубата /скутера е все пак пи.еловка/ и трябва да е красиво. Не може в шкафа... Абе гадна работа. Че и се разлива като се мъчиш да долееш. Това е просто и чисто. За пари не говорим- скутера майка обикновенно харчи 5 литра на минута...

Коментар

Първоначално публикуван от ичиконти Преглед на мнение
                              Да не са го измислили за спестяване на място?Бензиновия резервоар е по-обемен.
                              А! Ето гледай- горе е скарата със завинтена малка бутилка. Същата като на двигателя. Долу на палубата са вградени други 2. На мен една ми стига от Калифорния до Хавай. С тия двете изкарваме от УСА до Австралия. Проверено.
                              Повечето хора си ползват лодките за два-три дни. И вместо да крепиш бензин, вадиш едната от големите бутилки и се возиш. Че имаш и малки за зор заман. Е за това тая система е идеална. За дълги пътувания, а си ми пипнал газта, а съм... Пък и никой тръгващ на дълго плаване няма да тръгне с газ на извънбордовия. Защо- искам да видя къде точно ще си напълни бутилката в Тонга, Фиджи, Ямайка, половин Мексико... ,че и Барселона, Ница... /европейския стандарт е различен от тукашния/.
                              Направено е за да е лесно, чисто, бързо, и за 3 дни ваканцийка на котва или на язовира.

Не мога да я кача снимката, нещо телефона се бъзика..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X