Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сърф - какъв и откъде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сърф - какъв и откъде

За отпуската ми трябва уиндсърф. Мисля да си взема. Но не съм много запознат с марки, видове и модели. Ако има запалени и опитни сърфисти ще съм благодарен да споделите. Може и 2-ра употреба (предпочитам даже), ако на някой са му в повече и не ги е блъскал по скалите.
    За тежичък (100 кг.) средно начинаещ, т.е. май трябва средна дъска и платно колко (?)м2...

От: Сърф - какъв и откъде

И мен ме интересува. Около 100кг съм 185см висок.
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
      И мен ме интересува. Около 100кг съм 185см висок.
      + 2-ма със същите мерки и теглилки, то при дъските нямаше ли допуск от/до...
      надявам се да има някой печен сърфист тук, ако не са хукнали вече към морето или някои острови (пожелавам им го)
      и да имат малко търпение и време...
      Последно редактирано от ivied; 12-06-13, 16:22. Причина: островите

Коментар

Средноначинаещ означава че даже се е качвал върху дъската?
        За коя държава трябва - в България се гледа в продавалника.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
          Средноначинаещ означава че даже се е качвал върху дъската?
          За коя държава трябва - в България се гледа в продавалника.
          абе качва се, стига донякъде и се връща... понякога
          за БГ да, в частност Варна-Калиакра-Каварна
          в начална фаза съм, още събирам инфо и мнения, навлизам в материята така да се каже - и предпочитам от съфорумци тука.
          не съм стигнал още до това къде и какъв е вятъра...
          Последно редактирано от ivied; 12-06-13, 16:26. Причина: Варна-Калиакра-Каварна

Коментар

Качвал съм се преди 15тина години. Искам лятото да карам по нашето море и в Гърция. В Австрия бих карал също по Дунава и езерата около Виена. Какви размери ми трябват ?

Коментар

315-320 за слабо време с швертче и около 290 без.Платна около 6 до десетина квадрата.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

315-320 са размери на дъската ли, иначе - да със шверт, от 6 до 10 м2 според вятъра или според тежеста и уменията ни? Да препоръчаш нещо за такива кютюци? ( иначе казано търся нещо като MB Е 124 - 300 TD ) Ама като не знам кво се предлага в БГ. Отварям продавалника.

Коментар

Дьската да,това е 3 метра и малко или 315 мм.
                  Шверта за начинаеш,за качване срещу вятьра и за слабо време на 100 килограмов човек.Дебела дьска с голямо платно за да те дьржи горе и все пак да се движиш.

6 квадрата с дьска под трите метра и без шверт е за време и сравнително опитен карач,а в зависимост от времето може и 10 квадрата да караш ма си трябва опит и мускул и умения в плуването + воден старт.

Лошото е,че 320 ти идва малка пьрвия месец,това е времето в което ще крепиш на нея,на втория месец ти идва голяма еле на време,шверта ти пречи и дьската е тежка.Наеми,намери или купи втора рька колкото да се научиш и после стреляй на добро и марково с размера който ще ти вьрши работа.Аз се учих на скапана Алфа 335 и после 320 и после над 285 не исках да виждам,че много ми тежеше на кльощавите спици.Това го наваксваш за 2 - 3 седмици ма спиш на плажа,всеки ден си на дьската.

Такова от десетина години не сьм подкарвал.Мога да ти изброя добрите фирми,но кой и какво прави тия дни,кое на какви пари е и кое си заслужава............друг да казва.Имах в предвид,че гик да речем е около 350 долара,но става за всичко,трапеца и той е толкова примерно и си заслужава тия да са нови или почти нови и да ти пасват на теб / с моите малки лапи ми дай дебел гик и ми гледай сеира после /.Дьската след половин сезон е за смяна,а платната вече според това колко бьрзо смениш плуването с карането и кье ще караш,кьде ще плуваш няма значение / ако не е на Студен Кладенец или Студен Искьр или Март на морето ........ /

124 с мотор 300 д не става за спортна кола,за друго става.Сьрф който да покрие 80% от изискванията няма,това са 3 дьски,5 платна,2 гика,2-3 мачти.........за да си спокоен,че каквото и да духне си ТИ.

Кажи на какво ниво си с плуването или с карането и да ти кажа долу горе какво ти трябва,универсално нещо НЯМА.
                  Последно редактирано от BENZBOSS; 12-06-13, 18:32.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Аз ще го карам пак на комби, ама моето S210 E320CDI . С плуването сме приятели още от 7 годишна възраст. След 14 водна топка (5 години спортно училище с двуразови тренировки) , няколко златни медала в Австрия , 2-3 бронзови в България, 1-2 участия в шампионски лиги и плуване на 100м в басейн малко под 1 минута. Така , че по е вероятно да оставя дъската да си плува някъде във водата като ми писне и да си се прибера на брега .... на собствен ход

Асене , тия неща които ги описваш , могат да се намерят много тънко в Австрия 2ра употреба като гледам по обявите.

Тая дъска до каква скорост мога да я карам на тавана на колата ? Да не я загубя след месец в Сръбско ?

Коментар

Патрула ми вдигаше 120 като се нервирах та до 120 дьржи.

3 метра и вьтре ще влезе,мачтите са на по 2 парчета повечето,гика се сьбира / ако е варио де ма такьв ти трябва / а платното на руло и то вьтре.Скапан багажник на тавана на Мерчо е колко дьската дееееемаааадееее,но ако имаш вече такьв си вземи една дьска под наем,вьржи я сьс задника напред и газ у лютеницата за проба.

За теб сьрфа около 310 щом си як и с плуването сте приятели.Така ще покриеш и лекия порив и якото каране после,но в началото ще падне кьпане,а това теб не те бьрка.

На слабо време я караш с наклон на мачтата,така се управлява един вид,а на силно я караш като сноуборд и се управлява с краката.Лека дьска за слабо време не е добре,че все едно си стьпал на манежа,колко и да ги ситниш то няма сила и стабилност горкото и пада жабуркане.На силно време обаче тежка голяма дьска с голяма финка ми усукваше глезенчетата и все едно сноуборда ти е телефонен стьлб.

Бе скуби здраво,втората рька си е втора рька,дьржат си цената еле ако не минеш през платното или не те паркира на камьните морето.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Пропускате ширината на дъската и пригодността и за начинаещи. Има широки, заздравени дъски, удобни за каране с шверт или без според нуждата.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          124 с мотор 300 д не става за спортна кола,за друго става.Сьрф който да покрие 80% от изискванията няма,това са 3 дьски,5 платна,2 гика,2-3 мачти.........за да си спокоен,че каквото и да духне си ТИ.
                          Кажи на какво ниво си с плуването или с карането и да ти кажа долу горе какво ти трябва,универсално нещо НЯМА.
                          Oправям се с плуването, само 1 година бях плувец, но язовир Искър си го преплувах, там съм карал и повече сърф, с морето и вълните ми е по-нанагорно, щото килограмите се увеличиха, малко и годинките, но ще вляза във форма, ако се справя с мазолите по ръцете от въжето, та така... за това и казах 300 от 124-ките, по-полека и по-сигурно докато набера...
                          80% ясно, но поне на 50% първите 2-3 сезона, ама то в такъв случай по-добре под наем ли? Или то под наем за 3 седмици, все едно къде, май ще е да си го купя...

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                            Oправям се с плуването, само 1 година бях плувец, но язовир Искър си го преплувах, там съм карал и повече сърф, с морето и вълните ми е по-нанагорно, щото килограмите се увеличиха, малко и годинките, но ще вляза във форма, ако се справя с мазолите по ръцете от въжето, та така... за това и казах 300 от 124-ките, по-полека и по-сигурно докато набера...
                            Аз плувам 300 метра сьс зор,баааавничко.Сьс сьрф сьм ходил Златните до Албена и обратно или Златните до Варна да речем.

И на тебе тогава сравнително малка дьска,повечко плуване в началото,но като и свикнеш ще ти вьрши повече работа на по-силно време.Ма зависи и от килцата де,аз бях около 55 килца с все трапеца и ботушите.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Благодаря , че се отзовахте момчета!

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Аз плувам 300 метра сьс зор,баааавничко.Сьс сьрф сьм ходил Златните до Албена и обратно или Златните до Варна да речем.

И на тебе тогава сравнително малка дьска,повечко плуване в началото,но като и свикнеш ще ти вьрши повече работа на по-силно време.Ма зависи и от килцата де,аз бях около 55 килца с все трапеца и ботушите.
                              около 55 килца с все трапеца и ботушите - ама Х 2

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                              Пропускате ширината на дъската и пригодността и за начинаещи. Има широки, заздравени дъски, удобни за каране с шверт или без според нуждата.
                              При така изредения човешки фактор ква дъска и платно препоръчваш, евентуално идея от къде на пазара? "заздравена дъска, удобна за каране с шверт" ми звучи добре... но поне на 50% първите 2-3 сезона, ама то в такъв случай по-добре под наем ли? Или то под наем за 3 седмици, все едно къде, май ще е да си го купя...
                              Последно редактирано от ivied; 12-06-13, 21:59.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X