Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пастиране на дъното на лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пастиране на дъното на лодка

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    За секунда-две или 1-2% от скоростта, съм съгласен. Горе споменават 10-20 процента. Е там не съм съгласен.
    Това пречи ли да я мазне?
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
      Еее братоците рекоха и отсекоха
      Малко личен опит споделям, без претенЗии за изчерпателност. Когат бех малЕчок тренирах гребане на Панчарево, след порядъчно измиване на скифа със сапунь .. разликата във времето ми падна с около две секунди. Вярно, че той едва ли е бил мит някога преди....
      Е то тук се наблюдава ефекта не толкова от къпането и мазането, а ефекта от теляка... То като си изстъргал кирта на гемията, тя е въздъхнала блажено, и се е юрнала......

Коментар

ИИИ сега ще кажеш, че скифа с буци кал и бобови насаждения вътре съм го карал преди
        Ц! по-скоро от търканьето съм развинтил бицепсите и съм дал по-добри времена. Предполагам че наистина ефекта ще е в границите на 5% макс.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
          ....с буци кал и бобови насаждения вътре....
          Не!

Отвън!

За бицепсите - де да знам? То колко да е дебел един скиф - да не си го претъркал, завалията, до дебелината на вестник?

Коментар

С китова мас или мас от акула е най-добре да се намаже, виж ги как се лизгат само те.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Бай Гуджан Преглед на мнение
              Здравейте колеги. След като се затопли малко времето, реших да изпробвам новата си придобивка Zodiac ProJet 420. Това е малък RIB 4.20м., с двигател на джет Yamaha-83 к.с. Удоволствието беше огромно, въпреки, че ми беше за първи път и карах доста предпазливо. В разгара на тестовете реших да изпробвам каква му е максималната скорост на това чудо и лодката бързо достигна 32 mph, което е много приятна скорост за малка лодка. След като се чух с предишния собственик за да дам отзиви за лодката, той ме посъветва да пастирам дъното с вакса и скоростта щяла да се вдигне до 40 mph "минимум". Питах го каква е тази вакса, но той каза, че му я носели от чужбина и не знаел, само мажел и карал .
              Та въпроса ми е с каква вакса бих могъл да третирам дъното на лодката, за да намаля още съпротивлението и с водата, за да се вдигне малко скоростта?
              Пробвай с това: http://itt.bg/bg/himicheski-produkti...--ml-1433.html
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                Това пречи ли да я мазне?
                Варненското езеро,година 85 и малко горе,мазнотии,мазут,лайна и какво ли не по водата което полепва по лодката и трудно се чисти с ацетон който пък сваля вакса та от лодката.Мажес с евтина паста за коли и стискаш палци да се маца по-малко,а и гаранция по-лесно се чисти.
                Е в това езеро имам 2 шампионски титли в един клас ветроходни лодки при които още си много млад и мерака е голям.Гаранция не бях по-бърз от другите с 20%,но пък още помня голямото лъскане.

И отговора на въпроса - не,не му пречи ни на него ни на лодката?Да ми обяснява собственика,че скороста ще скочи с 20% при положение,че 2/3 от лодката при тая скорост е над водата мммммммм аз да не съм правен в дупе.На 3 часа гонка трябва да съм ги опънал до хоризонта ако беше така ма не се сещам за повече от 5 случая това да съм им го причинявал и на 100% не беше от скороста или мазането.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  ...мазнотии,мазут,лайна и какво ли не по водата което полепва по лодката и трудно се чисти с ацетон който пък сваля вакса та от лодката...
                  Да си знаел (и финансово да си можел) да я мажеш с олио
                  В Алжир мазута от рафинерията (която по незнайни причини беше до най-хубавия плаж) падаше само с олио. Бензин, спирт - ниц. Настъпиш ли черното маджунче заровено в пясъка - считай че сте вечни приятели.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

ОСО Варна - от катера мога да дръпна,бензин,ацетон,спирт,антифриз,водка.........ма олио никой за нищо не ползваше,а и по максимата Труда облагородява маймуната .......падаше едно лъскане не си е работа.

Големите лодки пък бяха друг ташак,там мешахме в боята тетрациклин ли беше каква гад беше,антибиотик за едни болести бо големите батковци.Като влезеш в аптеката и си на 12 и поръчаш 10 опаковки и им се събираха очите.Буби тепам бе,от дъното на лодката.......
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      ОСО Варна -......

Големите лодки пък бяха друг ташак,там мешахме в боята тетрациклин .......,антибиотик за едни болести бо големите батковци........Буби тепам бе,от дъното на лодката.......
                      И после защо във Варненско езеро измрели животинките .. ми е на! От такива шашкъни кат вас не остана "не-ваксинирана" риба в гьола

Коментар

Блясък,бяла тубичка с червена кола на нея,кине и фрьга
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Имам малко по-голям РИБ който бе с много гладък корпус , но направих грешката да го намажа с антифаулинг . Максималната скорост падна с 8 км . Ако гелкота е добре една полировка с 3М като на колите му е достатъчна . Във военоморската база във Варна гребните лодки като престоят 3-4 дни на вода и хванат лига моряците се потят повече от обикновено
                          GL420, G500

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X