Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пастиране на дъното на лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пастиране на дъното на лодка

Здравейте колеги. След като се затопли малко времето, реших да изпробвам новата си придобивка Zodiac ProJet 420. Това е малък RIB 4.20м., с двигател на джет Yamaha-83 к.с. Удоволствието беше огромно, въпреки, че ми беше за първи път и карах доста предпазливо. В разгара на тестовете реших да изпробвам каква му е максималната скорост на това чудо и лодката бързо достигна 32 mph, което е много приятна скорост за малка лодка. След като се чух с предишния собственик за да дам отзиви за лодката, той ме посъветва да пастирам дъното с вакса и скоростта щяла да се вдигне до 40 mph "минимум". Питах го каква е тази вакса, но той каза, че му я носели от чужбина и не знаел, само мажел и карал .
    Та въпроса ми е с каква вакса бих могъл да третирам дъното на лодката, за да намаля още съпротивлението и с водата, за да се вдигне малко скоростта?

От: Пастиране на дъното на лодка

Ако провериш луфтовете на турбината и състоянието на винта, може и повече от 40 мили да вдигне. Провери си и налягането на бордовете.
    Това с полирането и скоростта нещо не ми е ясно. Сефте чувам тая приказка.
    До сега не съм си полирал лодката ни веднъж.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Те и турбогъзарите полират всмукателните колектори отвътре, с надеждата, че ще намалят съпротивлението което стените оказват на въздуха.
      Горките-не знаят, че мощността идва от залепените на вратите стикери "МОМО", "SPARCO", "REMUS"...

Та идеята на човека явно е същата, ама надали ще има някакво подобрение.

За всеки случай аз бих пробвал, ей така-за спорта, но без някакви големи очаквания. Освен, ако не се опитват да ме клатят с цената на "специалната" паста.
      Тогава всичко е ясно...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Н състезателна лодка съм полирал ма на тая твоята не виждам смисъл,виж по-добре първия отговор след въпроса ти.

На стария собственик му прати много поздрави,с мазане ега вдигне 20% от скороста.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Пробвай с вакса за ски, ама нада ли.

Коментар

Едно време ме изпързаляха да си намажа ските със сапун. Много лъзгали, ееее.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Пробвай с вакса за ски, ама нада ли.
              Ваксата е за водни ски, Пенчо.

Коментар

Благодаря Ви за отговорите колеги. След разговори и с други хора, единия от които професионален "пастаджия и полираджия" на коли, и Вашите мнения, разбрах, че това с ваксата е пълна глупост . Явно човека искаше да ме отсвири, както и да е.........
                Ще се насоча към мероприятията, споменати във второто мнение . И тъй като съм пълен новобранец, всяко ново мнение в тази насока ще ми бъде от полза.

Коментар

Вижте това демо..

http://www.ted.com/talks/mark_shaw_o..._dry_demo.html

Не е чак такава голяма глупост с ваксата. Нямам никакъв практически опит...
                  Т5
                  Crossrunner

Коментар

Моля дайте я тая паста насам. Седя си тука на едно корито и го подготвям за 5000 мили преход. Ще взема да го полирам та да вдигне скоростта. Изляза ли напред с цистерна нафта, пращам 50% от спестеното където кажете.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ма да ти платят и мазането.

Я вземи свали 50 оборота,по ще ти излезе сметката.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Еее братоците рекоха и отсекоха
                        Малко личен опит споделям, без претенЗии за изчерпателност. Когат бех малЕчок тренирах гребане на Панчарево, след порядъчно измиване на скифа със сапунь .. разликата във времето ми падна с около две секунди. Вярно, че той едва ли е бил мит някога преди. Сега ще ме освиркате, че много относително и мноо зависи от 100 неща ... е да зависи наистина, но едно хубаво миене и паста не би следвало да навреди. Чак такава разлика в скоростта на дингито едва ли ще даде, но не би следвало еднъж на сезон ако се направи да навреди.

Коментар

За секунда-две или 1-2% от скоростта, съм съгласен. Горе споменават 10-20 процента. Е там не съм съгласен.
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

От как се затопли карам колело, ш' зема да му намажа гумите с вазелин, белки тръгне по-бърже.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              От как се затопли карам колело, ш' зема да му намажа гумите с вазелин, белки тръгне по-бърже.
                              Да не забравиш и каплите да намажеш кат оня пишман шЕфьор на ГАЗ-ка едно време ... питал дъртите кучета ко да прави да не ръждясва .. ония му казали мажи с грес. Намазал ... и излиза от гаража и ...бух у първия трамвай --- е що те спираш бе?? Ми спирам .. на не фатьят спирачките. Намазал чиляка сичко с грес - даже и барабаните изътвърте чак.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X