Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нуждая се от съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нуждая се от съвети

От хлапе мечтая да имам лодка,моя лодка, след няколко неуспешни проекта направи си сам,събрах парички и си купих. Имам я от миналата пролет но нямаше двигател и цяло лято прекара на сянка под ореха. Есента и взех двигател но не съм сигурен че избора ми е правилен. Така или иначе вече беше твърде късно,няколко седмици по късно се качих да плавам и на скоро слязох.
    Последно като я мерих преди около година беше около 485см/220см в най широката и част.
    Въпроса ми е много ли са и 80 коня?
    Приблизително колко е тежка? (ей така на око)
    Управлението е една проволка с 4 смешни макарки,струва ми се опасно и не надеждно да се ползва. Все пак според вас възможно ли е да изкара това лято така?
    другите въпроси по късно.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0138.jpg
Прегледи:1
Размер:224.7 КБ
ID:6009694Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0110.jpg
Размер:108.0 КБ
ID:6009695Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0109.jpg
Размер:101.7 КБ
ID:6009696 (Не можах да я смаля първата снимка.)
    http://vbox7.com/play:398e8b82

От: Нуждая се от съвети

Снимковия материал ми малее, но спокойно можеш да заложиш на 550 - 600 кг. . Мотор, 80к.с. е около минималния за тези размери, максимум 120 - 140 к.с. . Лично за мен, двигателя е достатъчен, ако с пълно натоварване ( без пасажери и товар на носа ) излезе на глисаж до 10 метра. "Проволоките" по принцип са плетени и стоманени, така че можеш да ги прегледаш, също и закрепването на ролките, а и малко смазване тук, там няма да е лошо. За 15 г. и 4 лодки, с "проволоките" никога не съм имал проблем.
    Обстоен преглед, малко профилактика и приятно плаване.
    Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
    “Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!

Коментар

Не разбрах за кавичките,нещо съм сгрешил или? Някой да знае какво ще ми е необходимо и как стоят нещата за регистрация? Данък плаща ли се и въз основа на какво се определя ? Благодаря за отговора.

Коментар

Данък се плаща по Закона за местните данъци и такси. Трябва да подадеш декларация по чл. 54, ал.1 от закона и то в двумесечен срок от придобиването. Иначе 50 до 200лв глоба. След това по чл.42 ал.4 от същия закон се определя данъка - 20лв за всеки започнат брутотон. За записването в регистрите на морската администрация да каже някой друг. Аз знам, че над 4.5м. всичко подлежи на регистрация. Успех в борбата с родната бюрокрация!
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

15 фута е максималната дължина която е позволено да не се регистрира,което е 457см. но при условие че двигателя е не по мощен от 15кв. ако не се лъжа то е около 20-21кс. Друг е въпроса че за последните 6-7 г. се разсипах от морски риболов с различни лодки и единствено са ме проверявали за жилетки и лични карти. Никой не ми е вадил рулетка но все ще дойде и тоя момент и мисля че ще ми е по спокойно да съм редовен. Колко бруто тона е според вас тая шлюпка? Нещо ми се струва странна тая история.

Коментар

Над 21 кс подлежи на регистрация. Ако ще я ползваш на море - Варна или Бургас регистрация....За данъчните - под 1 БТ.
            За регистрацията ще трябва документ за лодката/номер на транеца/ , документ за мотора, мин. оборудване...
            Предполагам че ще я регистрираш до 2 мили
            Disco II td5
            2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
            planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

не е лошо да ревизираш мотора ако не си го направил.Особено в солена вода моторчето ще ти върши идеална работа дори за водни ски и гуми.

Коментар

За водни ски е на кантар. Ако ще дърпаш слонове като мене или професионалисти на моно е почти невъзможно излизането.
                За уекове, гуми и банани е прекрасен.
                Ако са ти останали парици, можеш да смениш въженцата с едно жило, но не е голяма разлика. Просто ревизирай и смени въжето ако има скъсано. Вземи си меко въже. Най добре неръждавейка.

ПП Сложи си стъкло. Това дъно е леко (според мен, под 300кила) и при добре подбран пропелер ще върви бързо. Ще настинат момите.
                Последно редактирано от drukman; 15-04-13, 21:44.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Благодарско че се включвате по темата. Слюдата по натам ще я мисля някак си за да мога да ползвам кнехта на носа при риболов и ще е неудобно да прескачам всеки път а вдигам котва по около 30-40 пъти на ден. Водни ски и водни атракциони са ми чужди и нямам такива влечения,въпреки че мотора е ползван точно за това преди ремонта и то на 6 м. лодка. При все че имам позволението на жена ми да возя момите
                  Стоманеното въже е здраво меко и вероятно неръждаемо+ това е и дебело. Притеснява ме по скоро самите макарки през които минава те са с по 2, 6мм. болтчта през корпуса не знам какво е натоварването там.
                  Виждам че има компетентни хора във форума и ще направя по детайлни снимки за да получа по компетентни съвети.
                  Само да спре да вали.

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                    Някой да знае какво ще ми е необходимо и как стоят нещата за регистрация? Данък плаща ли се и въз основа на какво се определя ? Благодаря за отговора.
                    Разпореждане N 68 виж marad.bg
                    Регистрирай го,че може и ролетката да вадим в морето да мерим
                    Когато си свободен вземи всички документи на лодката и се обади,да видим кво има и кво няма и кво трябва.
                    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                    Dacia Duster 4WD

Коментар

....
                      Dacia Duster 4WD

Коментар

Може ли някой да даде в такъв случай списък с оборудването нужно за регистация при плаване до 2 мили? Аз намерих това http://www.marad.bg/upload/docs/Razpor_68.pdf ама бая трябва да се чете. Знам че трябват спасителни ризи, сигнални ракети, пояс, (дали не трябва осветление?) ... ако искате допълвайте да видим дали няма да стане много тясно в тая лодка
                        "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
                          Може ли някой да даде в такъв случай списък с оборудването нужно за регистация при плаване до 2 мили? Аз намерих това http://www.marad.bg/upload/docs/Razpor_68.pdf ама бая трябва да се чете. Знам че трябват спасителни ризи, сигнални ракети, пояс, (дали не трябва осветление?) ... ако искате допълвайте да видим дали няма да стане много тясно в тая лодка
                          Трябва да се чете иначе не става.
                          Хващаш Разпореждане 68 и гледаш таблицата графата IБ-отдалечаване от брега до 2 мили.
                          Разпореждане 68А е за малките кораби плаващи по вътрешните водни пътища.
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

Ето го изискването до 2 мили + контакти в Бургас
                            Също номера на лодката на бордовете+пристанище по регистрация на транеца
                            В Бургас са любезни и експедитивни, за 2-3 дни стават нещата.
                            Прикачени файлове
                            Disco II td5

Коментар

бордови и котвена светлина са задължителни
                              Капитанско право също
                              Последно редактирано от ivanomir; 16-04-13, 13:09.
                              Disco II td5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X