Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нуждая се от съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нуждая се от съвети

Хайде тогава и от мен един въпрос: За надуваема лодка 3.00 - 3.50 с бензинов двигател 5к.с, която ще се ползва по язовирите и единствено там, ще трябва ли капитанско право?
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Не,не ти трябва. Аз обаче съм много далеко от това което се изисква и май скоро няма да стане моята работа.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от _Константин_ Преглед на мнение
        ........Когато си свободен вземи всички документи на лодката и се обади,да видим кво има и кво няма и кво трябва.
        Я кажи, моля, за капитанското. Къде мога да си взема ново, че ми го свиха заедно с портофела преди 2 години. Беше от старите. Казаха ми Бургас, ама ми е далеко.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Я кажи, моля, за капитанското. Къде мога да си взема ново, че ми го свиха заедно с портофела преди 2 години. Беше от старите. Казаха ми Бургас, ама ми е далеко.
          Пост #57. Информацията е на 2 години ама не ти пречи да развъртиш телефоните.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=26885&page=3
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ако помниш кога си изкарал стария курс,може по протоколите да те намерят и да ти издадат нов документ.
            Най-близко ти е администрацията в София,намери им телефоните от сайта и ги питай
            Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
            Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              ...
              Първоначално публикуван от _Константин_ Преглед на мнение
              Ако помниш кога си изкарал стария курс,....
              Благодаря. Помня....ъъъ, не помня но на свидетелството на Женя пише.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря. Помня....ъъъ, не помня но на свидетелството на Женя пише.
                Трябва ти медицинско свидетелство,снимка и попълваш едно заявление и си готов.
                Бланката за медицинското свидетелство я има на сайта marad.bg и можеш да минеш прегледите във всяко ДКЦ.
                По името могат да те намерят в списъците.
                Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                Dacia Duster 4WD

Коментар

Мерси. Само да ми остане 1 свободен ден, че сега е Ад.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Херби Преглед на мнение
                    Снимковия материал ми малее, но спокойно можеш да заложиш на 550 - 600 кг. . Мотор, 80к.с. е около минималния за тези размери, максимум 120 - 140 к.с. . Лично за мен, двигателя е достатъчен, ако с пълно натоварване ( без пасажери и товар на носа ) излезе на глисаж до 10 метра. "Проволоките" по принцип са плетени и стоманени, така че можеш да ги прегледаш, също и закрепването на ролките, а и малко смазване тук, там няма да е лошо. За 15 г. и 4 лодки, с "проволоките" никога не съм имал проблем.
                    Обстоен преглед, малко профилактика и приятно плаване.
                    Карам абсолютно същата лодка с 55к.с. двигател. Излиза супер лесно на глисаж и вдига 50 км/ч с двама души. С петима около 40, което ми е повече от достатъчно.
                    С 80 к.с. твоята би трябвало да лети.. Управлението и при мен е с проволки, но аз доста модифицирах всичко. Ролките направих от полиамид и са с диаметър 80мм. Кормилният барабан е с полиамиден червяк (картинката), по който върви проволката и който има възможност за регулиране на усилието, с което се върти. Също така, горещо ти препоръчвам да направиш полиспаст отзад при двигателя. Така на щурвала няма да има голямо услилие и той няма да се завърта веднага, след като го пуснеш. При мен без полиспаста пълно ляво-дясно беше 2 оборота на руля а с полиспаста 4. Също така ти трябва и компенсаторна пружина, която да поддържа обегнатостта на проволката и да обира хода и при вдигане на двигателя.
                    Ако искаш ще ти снимам моята кормилна уредба, която работи успешно доста време.
                    Също така си сложи джамовете - много духа без тях Огледай добре състоянието на транеца и ако е необходимо го подсили. Аз използвах 10мм текстолит.
                    Прикачени файлове
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Текстолита,колко голямо парче трябва да е? При мен има едно парче алумин с размери около 350/450/3мм не знам до колко ще е ефективно. Според предишния и собственик се е движела с 40коня 4-тактова хонда с малко над 40км/ч с 200кг на борда.
                      Сега ще отскоча да и направя няколко снимки както обещах.

Коментар

Ето ги Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0388.jpg
Прегледи:1
Размер:61.8 КБ
ID:5477810Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0387.jpg
Размер:68.4 КБ
ID:5477811Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0389.jpg
Размер:61.8 КБ
ID:5477812Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0390.jpg
Размер:49.9 КБ
ID:5477813Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0394.jpg
Размер:60.6 КБ
ID:5477814Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0393.jpg
Размер:76.2 КБ
ID:5477815Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0392.jpg
Размер:65.0 КБ
ID:5477816Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0391.jpg
Размер:72.5 КБ
ID:5477817 Въжето е приятно меко,както се вижда минава и през места на които няма макарки но там ъгъла е нищожен.
                        Днес говирих и с голям специализиран магазин и с поръчка ми обявиха 160 за охлюв и 160 за жило за управление.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f05572191aea97bf05b3aab0d5cccf7fe0bee510.fullscreen.jpg
Размер:17.4 КБ
ID:5477819

Коментар

На моето корито съм сложил същото жило и управление .... родих се!
                          Само цената беше надолу ...
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Дай информация от къде да търся, по евтино? Не съм предвидил 320лв за такава джаджа и в цената не влиза геврека.

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                              Ето гиДнес говирих и с голям специализиран магазин и с поръчка ми обявиха 160 за охлюв и 160 за жило за управление.
                              [ATTACH=CONFIG]577791[/ATTACH]
                              Това управление, дето го имаш в момента, да вземеш да го разкараш немедлено.
                              Търси нещо фабрично, щото самоделките имат особени свойства.
                              Дано да не ти се налага да ги разбереш от опит.

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                                Дай информация от къде да търся, по евтино? Не съм предвидил 320лв за такава джаджа и в цената не влиза геврека.
                                Ако намериш по-еФино ще по-..."качествено". Тия жила толко си струват...в България. Зад Голямата вода са на половин цена но транспорта ни убива.
                                Напиши в немския Ибей Teleflexlenkung Излизат няколко предложения но цената е пак там някъде.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X