Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Общи приказки и локуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Общи приказки и локуми

Милион за лодка имаш ли?

Половината са някакви странни,гении в дадена област,но се чудя не лодка,а кола как кара,СЕРИОЗНО ти говоря.Колко повече му обясняваш той толкова повече се обьрква.
    Днес един от нас е на ново Бенетау 44 моторна инструкции да им прави,двама инжинери Канадци.Малката лодка няма да е малка,а 12 фита,няма да е с меко дьно,а с пласмасово щото отиват в Канада и там по камьните не е лесно.ОБАЧЕ мотора няма да е 6 коня,а електрически който вьрвял на пьлна газ 40 минути,с колко никой не казва.Канадеца обаче казва,че пред кьщата му вьрви течение 3 вьзла,имат 3 внуци и в лодката може да са и 7-8 човека.И това идва от инжинер който генератора го гледа като виме с 6 цицки.

И тоя на Селина не вижда лодка за пьрви пьт,пак казвам - лодката са я купили нова и в момента има над 1800 часа на мотора.Аз от тук до Гоблина и обратно ще сложа по-малко часове,а и те са се мотали с години,имали са време да питат,четат,учат,видят...............как му идва на акьла да инсталира всичко което една лодка иска,кеф ти за студено,кеф ти за жега,а не му идва на акьла да подсигури зареждането.А ти ми кажи,аз като вляза в такава лодка и оставам замислен.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      как му идва на акьла да инсталира всичко което една лодка иска,кеф ти за студено,кеф ти за жега,а не му идва на акьла да подсигури зареждането.
      Ти нещо си пропуснал май от живия живот.

А кажи ми как на човек му идва на акъла да си вземе къща на ипотека, кола на лизинг и плазма на кредит, а не му стига на акъла да взема заплата поне колкото сбора от вноските + 50 кинта за баничка с боза всеки ден. Същото е, хем за разлика от ампери и ватове, заплатата си всеки е виждал.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        ...
        Коритото е доста старо, но ... на мен лично много ми хареса.
        Ако ти се занимава ...
        http://www.boneyardboats.com/Free_Boats/default.aspx

Коментар

Ясене това дето си го писал плюс наема на апартамента дето го даваш под наем.

Заплатата ясна,алтернатора на мотора,но защо не закачат още един който да го играе наема на апартаментчето та да има да си харчих и ако те изгонят от бачкане пак да ти остане наемчето???

В Коста Рика я видях тая лодка,собственика го знам кой е,сега като направи новата ще и се порадвам малко и ще му бия 5 изречения,после ще падне пак смях.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Заплатата ясна,алтернатора на мотора,но защо не закачат още един който да го играе наема на апартаментчето та да има да си харчих и ако те изгонят от бачкане пак да ти остане наемчето???
            Що, що - щото тия неща (че за да стигне, трябва да остане, че трябват резерви щото все стават фалове) нормалният човек ги разбира по трудния начин.
            Същият нормален човек е още по-безсилен, като се сблъска със система, която има натрупване.
            Примерно здравето, кредитния рейтинг или акумулаторната батерия.

Примерно: напих се като свиня, на сутринта ме боля главата, ама до вечерта нищо ми няма. Мога или не мога да правя същото няколко години подред всеки ден?
            Примерно: купих джвъчка, сложих я в коритото, свързах я към тока, тръгна и даже съм проверил че нищо не се ебава заради нея. Поради какъв дявол да ми хрумне, че ВСИЧКО ще спре да работи след 3 дни лигавене в морето, точно заради тази джвъчка?

Коментар

Така де ама двьчките са един дьльг лист,минала е една голяма дистанция,минало е доста време,изтекла е доста вода............и как му идва на акьла точно кое е добро,кое кьде как се инсталира,кой модел си заслужава и кой не..........всичкото направено,а няма кой една планка с един алтернатор и обтегач да сложи.

Това е като да си купиш нова Тойота,да я направиш как си трябва за експедиция ма всичко да и сложиш,а не само лифт 2 инча и гуми,а да забравиш че на двете лебедки,на станцията,на сателитния телефон,на халогените,на компресора............му трябва ток и не е добре да цицаш от тоя който храни мотора.От кьде толкова акьл да спретнеш нещо почти без грешка и да си свиркаш за зареждането на всичко това дето си качил на елхата?

Е това не ми го побира акьла.Отишло е едно сериозно време за смятане,за инсталиране,за изчисления.........а няма кой да се сети да сложи един алтернатор.

Това е пьрвото на лодка която цапа дьлги дистанции и няма 2 мотора и 2 генератора ПОНЕ,тая няма и резервен кикьр с който да дошляпа до брега ако клекне големия басамак та кой какво е смятал още се чудя.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Добре де, колко от тия корита реално плават на продължителни експедиции, че да си проличат такива глупости?

Богатите хора по принцип нямат много свободно време. Ее, поне тези, които са станали богати със свой труд.

Коментар

Ясене, работим за дилъра на Селин. Множеството от тия корита ги карат само на дълги дистанции. И "дълги" са наистина дълги.
                  Повечето от тия лодки са страшно добре направени. Така излизат от завода. После обаче, се започва киченето на елхата на принципа "9 баби, хилаво дете". И от там идват проблемите. На ти пример-
                  Искам да сложа втори алтернатор. Какво ми трябва?
                  -слага се "морски" алтернатор. По-добро антикорозионно покритие, по големи лагери, държи повече на зор.
                  -алтернатора се задвижва от 9 канален пистов ремък. Не вибрира, издържа повече на зор.
                  -...
                  и така 100 все вярни неща. Вярни, ако си близо до УСА или Канада. Ако си тръгнал за карибите /ман, палим огин ароунд да палмата оти неям трион.../ всичките по-горни неща са грешни. Взима се алтернатор от фадрома и ремъците са двойка обикновенни. Щото "ман" нема от де да намери изкилиферчен дилър за гъзарски алтернаторчета. Моргата с фадромите е точно зад изоставения строеж на съседния остров.
                  В уравнението като вкараш и 9 баби, всяка препоръчваща това, което има на склад а не това, което е е правилно и съвсем се омазва картинката.
                  Малко са тия дето са ходили и го знаят. Те пък искат по няколко стотин $ на ден за да стоят и да се карат с бабите. И картинката е ясна...
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    В уравнението като вкараш и 9 баби, всяка препоръчваща това, което има на склад а не това, което е е правилно и съвсем се омазва картинката.
                    Малко са тия дето са ходили и го знаят. Те пък искат по няколко стотин $ на ден за да стоят и да се карат с бабите. И картинката е ясна...
                    Ми, пак нищо ново.
                    Идеята, че требе да платиш на някой да ти даде САМО акъл (понякога даже доста скъпо) също бавно влиза в човешката глава. И обикновено чак когато нещата се оплескат.

Коментар

Тоз е платил,няма как да ти е пьрва лодка това и да е така накичена.И как си е накичена и липсва втория алтернатор което пак казвам е много странно.

Все едно аз да закарам при Вромоса една 80ка,да и сложи 2 лебедки и да не сложим батерия или по надупен алтернатор.Няма как толкова да знае,а това да го е пропуснал.
                      Няма ма е на,сега отиваме двама да я караме,че не се знае дали няма да изгасне.

А иначе време и нерви имат някои и ти давам пример с Руснак откривател на някаква ваксина.Договорчето,акьла,откритието,мангизите и айде нЕма нужда,нямат харчене после,че и внуците му мажат дебело на филия.Не лодка ми аз се чудя самолет как няма.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X