Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Общи приказки и локуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Общи приказки и локуми

Не се коси- който има пари да си купи "Selene 53", ще извади още малко стотинки да му оправят тоците.
    Покажи на чорбаджията, как да си свети с фенерчето в умрелия монитор.

Румба, кажи на твоя приятел да си монтира поне две големи мембранни, двойнодействащи ръчни помпи. Примерно като този модел:
    http://www.whalepumps.com/marine/pro...lyID=Gusher-30
    и да има винаги на борда поне три големи кофи!

Друг път, един ден преди да тръгнеш за нашата ма'ала, пусни пощенския гълъб с бележка- явно по вашия край не ползвате талафони.
    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
    No wahalla.

Коментар

Другия път ... се надявам да му го кажеш лично!
      Само живот и здраве да има.

А помпата ми "ареса" ... сега се чудя какво друго приложение да и намеря, освен крадене на нафта ...
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

НЕ,лодката си е много добра даже,но всичко което е инсалирано по нея се прави след това,след като излезе от фабриката.Има 1800 часа на мотора което си е над средното,ходила е кьде ли не и не е пьрва младост,много добра лодка.
        Кофтито е,че е празна като варел,вилици няма в нея,а какво остава за инструменти.Не сьм и заглеждал и зареждачките,колко ги има,как са вьрзани,коя какво зарежда.............,а и вьрви ли не пипам еле кабели.Погледнах това/онова,но на такова езерно време до брега на 15 часа разходчица НЕ ПИПАМ ако вьрви.Я да стане това в океана да видиш как ще и избием кьтните зьби.

Това за идея пак кой какви е инсталирал,как и с какьв акьл.Като лодка е чук,като оборудване почти - аз ако сьм още малко ще инсталирам,че да ми стоят гащите вьрзани.

Добра лодка е,собственика прави порьчкова 65 в Нова Зеландия,тая е горещия картоф който е на пазара.Сега с тия снимки при моя човек,едно замерване,едни сметки,едни цифри,една поща до собственика и едни пари се свалят и положението се оправя,после може да се влачи кьде искаш ма в момента е една красавица за близо милион дето ти треперят мьртинките дали ще спре на магистралата през Лонг Бийч и кой ще те отнесе като луда крава телето си.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Амии, ако свали цената с близо милион и аз бих я взел, даже в това състояние.
          Много харесвам траулери- явно съм доста сантиментален

P.S. После ще поканя Румбата и Вальо Drukman и ще им покажа кабелите
          No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
            Амии, ако свали цената с близо милион ...............

НЕ СЕ ПРЕРЕЖДАЙ,ако свали цената с толкова скачам и аз,няма само ти да имаш лодка я

Такова сьм виждал с 4 различни банки батерии и всяка една банка с различни батерии в нея и всичкото това се зарежда само от 2 зареждачки.Седнахме,обяснихме,нарисувахме.............после се сьдиха,после едни 60 бона се вьрнаха,после едни 2 месеца минаха в инсталиране и от тогава един електрикаджия в Сиатьл леко не ни говори,обиден го играе.Обиди му се и брокера обаче и вече не бачка с него,а на нас ни изникнаха ореолчета около ушите,мани не си е работа.

21 век,едни токове не могат да вьржат като хората ма се вижда колко кабеляк за колко електроника имам само под волана.

Кажи нещо,пробвай да нацелиш какво няма коритото и да видим.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Вероятно има всичко възможно, плюс още куп неща за които дори не съм чувал.
              Сигурен съм, че няма резервно зарядно за heavy duty вибратора на жената на собственика. Винаги го забравят.
              Ти си ела тука с такава лодка, пък циганите да научат колко бакър има на борда.. Оле, батеййй!!!
              В Максуда ще кръстят читалището на твое име
              No wahalla.

Коментар

Има,акьл имат да инсталират половината морски каталог ма няма кой ТОКА да оправи.

Няма хидравлична помпа вьрзана кьм мотора която да вади вода,има 4 инча маркуч обаче вьрзан за 2 помпи електрички.Има 3 станции,едното кьсовьлнова,няма батерия под дивана която да стои на високо,че като я метна на камьните и вземе 2 метра вода да не ми останат батериите под водата,а поне една да ми е под задника,вьрзана само за една станция с каскадно зареждане.................

Максуда,рейс номер 5 и 25,за 6 стотинки и си там,а там вече беше като в Конго Бразавил.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Това с липсата на аварийно захранване за радиостанциятя на мостика и дебита на помпите е тъпо. Нали си имаш жельтичкити УКВ-ета по SOLAS на мостика? Ми стига ти толкоз...според счетоводителя и дизайнера.

Отдавна билета не е 6 стотинки. Даже не знам дали има автобус до тази ма'ала.
                  Баш в Конго Бразавил ми беше първото назначение в Африка- войната още не беше привършила, но си беше цивилизация. Френска колония братче- през деня стрелят, я вечер в ресторанта пием Бордо и топим залци във фондю-то.
                  No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                    Френска колония братче- през деня стрелят, я вечер в ресторанта пием Бордо и топим залци във фондю-то.
                    Така де,да не ти се налага през тая ма'ала да ходиш на тренировки всеки ден,спирка Топлата вода,слизаш като попарен

Виж логика и не се смей,че на мен ми се реве повечето време - на лодка която може да прецапа 1200 мили пряко сили имаме по 2 алтернатора на мотор и 2 мотора в лодката + 2 генератора и 3 зареждачки.Кеф ти байпас на някоя батерия,кеф ти коя да е с коя да е да вьржеш и пак да вьрви,че и ключвете ги има.
                    Това горе минава по 2500+ мили,един мотор има и след 3 кофи мангизи за електроники няма кой да се сети да му набие един алтернатор 250 ампера който да захранва всичко по лодката и един който да е само за мотора - така големия не се товари и стои резерва ако малкия изпляка,той пьк няма що да пляка щото има да завьрти един стартер за 2 секунди и толкоз,после дьржи батерията жива,вьрти на ампер примерно.

Е сега се врьщам от лека среща с моя човек който ги прави тия като хората,на половината изречение и се ухили като зелка,на третото се хилеше с глас,а той обикновенно като се хили собственика реве.Понеделник вечер ако чуеш ВОЙ да не се чудиш от кьде е,на някой му е разпран задника и в океана ще има още една много свястна и много направена лодка.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Брато, покажи снимки как минаваме от Калифорния до Хавай с кабели за подаване на ток през акумулаторите. Да не мислят, че само из бургаско околие имат кабеляци...
                      За горното- к'во като имаш алтернатор? Закарах същото такова до Коста Рика. 200 ампера алтернатор задвижван хидравличнo от главния мотор. От Аляска до Южно Мексико същите тия горят 3 алтернатора на главния мотор. Просто няма кой да им включи хидравликата на допълнителния алтернатор, за да не напъват на 100% малкия оригинален алтернатор на главния мотор. Много бяха учудени като го включих и всичко заработи...
                      На друга такава, даже цвета и е същия, има 250 ампера алтернатор задвижван от двойка ремъци от главния мотор. Палиш и веднага включва. Само дето машината за обезсоляване на вода и големия фризер /двете най използвани неща като си на ход/ са ги направили с електромотори на 110v. Големия басамак в машината прави само вятър на ремъците си. Важните неща са на друг волтаж...
                      Абе наздраве, да ви имам темата. Пак ще се налага да поркам от мъка.

Да уточним нещо- Лодките Селен са едни от най-добрите, които сме карали. А сме карали доста... Лодките идват необорудвани от фабриката. Или, ако са оборудвани, накичените по лодката дрънкулки са такива каквито ги е поръчал собственика. Лошото е, че като слагаш голям акумулатор и алтернатор, трябва да попиташ на какъв волтаж ти работи останалото оборудване. Представете си пациент лекуван от 10 доктора. И никoй не казва на другия какви лекарства му се предписват на пациента. и докторите добри, и лекарствата наред, и пациента рита камбаната...

Хората, които могат да си купят лодка за милиони, не разбират нищо от лодки- обикновенно са политици, адвокати, доктори... Разбиращите от лодки- те не могат да си изтупат джобовете до милион за лодка. И за това е толкова интересно... Да казвам ли как Азимут /най-продаваната моторна лодка в света/ си гаси моторите, защото мисли, че имаш пожар в машината. И няма палене. Само псуване...
                      Последно редактирано от NIKSD; 09-02-13, 05:52.
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Нямам снимка ма се заклевам,че вьрза батериите на трьстьра за банката на лодката с кабеляци щото зареждачката не бачкаше и се наложи да се ползва тая на трьстьра.И така 4000 километра вода.

Поркай си,багажника ми е пьлен сьс зареждачка и разпределител на Мастьрволт,като се напоркаш мисли това как ще го врьшаме.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Нямам снимка ма се заклевам,че вьрза батериите на трьстьра за банката на лодката с кабеляци щото зареждачката не бачкаше и се наложи да се ползва тая на трьстьра.И така 4000 километра вода.

Поркай си,багажника ми е пьлен сьс зареждачка и разпределител на Мастьрволт,като се напоркаш мисли това как ще го врьшаме.
                          До кь не видем багажнико пьлин със Мастьрволт кашони, ни вервьм!

АмбицирАх го! Сега ще се юрне да снима в тъмницата... Не си купувайте Mastervolt! Има защо...
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Мрьсник,това щот вали нали?Е па няма да изляза да ти снимам 2 кашона с боклуци и 3-4 торбички с ЛЕД крушки и блокове и тьпотии.И има още място щото ми е среден размер багажника,по Европейски стандарт ОГРОМЕН
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Докато не почнете да водите "енженерите" да ги клати морето и да изкарат по 24 часа мокри с кофа в ръка да чете красивите си менюъли, нема да почнат да връзват
                              нещата като хората.

Нали знаете, че за тия дето инсталират няма разлика лодка и каравана ?

Коментар

Добре бе ...
                                Аз друго не мога да разбера:
                                Има акъл да изкара милион, а няма акъл да разбере че за първи път в живота си вижда лодка и .... някой трябва да го консултира. По нашенски ... да му дава акъл!

Аз, като имам зор да сцепя атома ... издирвам Стефан и другарчето му (познавам и него), с което са стояли на един чин в университета и .... до обяд са изписали поне 15 кв.м. хартия и са проектирали реактора. Като не съм виждал печатарска машина ... свиркам на Дръкмана и ... работата опечена. Ако искам да направя нещо голямо от метал ... взимам две кафета и търча при Джорджо.

Нещо сбъркана ми се вижда работата ....
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X