Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мека "запушалка", лепкаща грес или ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мека "запушалка", лепкаща грес или ?

Става въпрос, че е добре да има за зор заман? преполагам могат да го пратят до БГ, ще им пиша.

Коментар

Опаковката на снимката е 2 шепи грес /198 грама, за да сме точни/. Ти си прецени колко ще запушиш с това мизерно количество. Хубавото е, че става за "терсене" място. За крановете по дъното си направи по един чамов чеп. За маркучите, самовулканизиращо тиксо е много по-добро.
      Не е лошо да го има човек това нещо. Универсалната истина е- получаваш това за, което плащаш. За $10.00- две шепи маджун... На горната снимка се вижда цената на двете кутии епокси. И размера...
      Вземи си възможно най-голямата опаковка от тая грес. Преди това си намери НАЙ-ГОЛЯМАТА трюмна помпа, която можеш да събереш.
      Като се замисля, тая грес може да свърши много полезна работа и то не при аварийни случаи. Преди година и нещо пресичахме Атлантика. Капачките на резервоарите за вода и гориво се завиват на резба на една метална гърловина на палубата. Тя пък трябва да е оплътнена със силикон. Ама си го бяха спестили. Естествено протече точно над компресорите на хладилниците. Докато стигнем Азорите, компресорите си заминаха геройски.
      В горната ситуация тая грес щеше да помогне. Залепва на мокро и на "криво" място. Ние имахме 20 вида силикони, но всичките се нанасят на сухо. А сухо има само в марината...
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        ...Преди това си намери НАЙ-ГОЛЯМАТА трюмна помпа, която можеш да събереш. ...
        Няма по-добра помпа от уплашен човек с кофа в ръка.
        Трюмните помпи, според мен трябва да са ръчни и да са поне две!

Този "маджун" изглежда има ограничено приложение в почти лабораторни условия. Епоксито е далеч по-сериозен продукт. Като цена, май са почти наравно, но може и да съм сбъркал-смятах на ум.
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
          Няма по-добра помпа от уплашен човек с кофа в ръка.
          Трюмните помпи, според мен трябва да са ръчни и да са поне две!

Този "маджун" изглежда има ограничено приложение в почти лабораторни условия. Епоксито е далеч по-сериозен продукт. Като цена, май са почти наравно, но може и да съм сбъркал-смятах на ум.
          Виж ме къде се разхождам. Червената тапа на тиковата палува до лебедката е капачката на горивото. Около гърловината протича. Ако му шляпна епокси, после няма махане от тиковото дърво. Да го чакам да изсъхне и да му мажа куптурно прозрачен силикон, няма как да стане. Така друсаше 2 седмици. Тая грес щеше да свърши идеална работа. Човек се учи докато е жив.

Снимките са от друго плаване с друга лодка. Ама ситуацията е същата и тапата е същата. Заминаха компресори за хладилници струващи хиляди долари. Да имахме за $10.00 грес...

А за трюмни помпи не ме бъзикаи, че нямам спиране. Ама не ми и вярват та не се престаравам много.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:000521869.jpg
Прегледи:1
Размер:48.6 КБ
ID:5448080

Име:000521881.jpg
Прегледи:2
Размер:44.0 КБ
ID:5448081

А, ето я въпросната лодка през Атлантика. Времето върви на "пожарникарски маркуч", как се работи със силикон по палубата...?

Име:Guatemala, Panama, Colombia 357.jpg
Размер:114.7 КБ
ID:5448082

Коментар

Снимки - АЗ,това е предния джам

Лепи с епоксито,а кой после как ще го маха си е негова работа,аз моята за да я свьрша не трябва да имам вода в горивото и пляс епоксито.

Не ме е яд,че е 10 кинта маджунчето,ЯД ме ее,че името му е ОСТАНИ ПЛУВАЩ.............ще остана,ако взимам вода през задника и си натьпча една кутия маджунец между бузките.

Много ме сьмнява да остане и на тиково дьрво ма нали брата има за експерименти,кой не вьрже една дьска и да я разходи из залива следващия пьт и да видим това лайно до кьде ще издьржи,17 дена ега не устиска.
            Последно редактирано от BENZBOSS; 27-01-13, 23:32.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

То не е направено да стиска 17 дена. Тия дето са на 2 седмици от сухия док, те си носят епокси. Ако му изплякам епокси на тиковата палуба, нали се сещаш, че ще спасим компресори за $5000.00 и ще омажем тиково дърво за $10 000.00? Има си и предимства тая грес. Ама да и се надявам посредата на нищото е като да се надявам на дъвка да затапи дупката. За леко замазване става. Да ме държи на вода- НЕ.

Коментар

Така де,аз си те разбирам ма а му виж името.Аз с това на гола вяра половината Америка минах и на финала един сцепен радиатор не можа да запуши,а какво остава да ме дьржи плуващ.

Еби га,другия пьт една летва и ще го видим до кьде го вади.

Айде идвай
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Не ме е яд,че е 10 кинта маджунчето,ЯД ме ее,че името му е ОСТАНИ ПЛУВАЩ...
                  "Stay Afloat" не означава "остани плуващ", а "стой си плаващ". Ей ся щи намеря една строга учительница по английски (за напреднали), да и обясниш на нея за кутията маджун и апликацията му между бузките. После ще разпряваш цветно, с подробности.
                  Името на маджуна може да е измислено от някой с влечение към черния хумор- удавниците до едно време си плават съвсем безгрижно.
                  There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                  No wahalla.

Коментар

Така де ама се ползва като почнеш да потьваш пьк аз не правя голяма разлика между плуване и плАване.Е като се прецака плАването идва ред на плУването и................

Аз ще ти подаря едно такова на тебе като се видим,да видиш ти
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Имам електрическа и ръчна помпичка дано не ги ползвам

Коментар

"Помпичката" с какъв капацитет е? Трябва да пише на нея. Питам, защото, както казва Трампа, не вади ли вода колкото Пешо с кофата, значи е малка. Знам, че няма да повярваш, но имам моралното право да си го кажа за аудиторията.
                        На аватара, капака между гъзарските кормила на задната палуба е отворен. Пешо с кофата беше в действие...

Коментар

Име:IMG_2773.jpg
Размер:140.0 КБ
ID:5448696Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2774.jpg
Размер:157.3 КБ
ID:5448697Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2775.jpg
Размер:158.0 КБ
ID:5448698

Снимки пак АЗ,това е отводняването след като набихме 5 хавлии,половин сак с дрехи,2 кофи парцали,малко парчета от една талпа,2 маркуча и каквото още там имаше.После с кофата и после с една помпа вьрзана на ебем страна с маркуча за източване на водата от кокпита.
                          Смятай какьв е кеф щом брата не изглежда щастлив след като стана ясно,че и тая няма да я изгубим.Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли.

Ако имахме 6 кофи сьс смола на части или на парче по-малко и бавно за около 2 дни щяхме да я запушим и да приключим с проблема,тая лодка взима вода 3 от 3,кога стьпим на нея и е все до коляно и никой не ебава да я поправи,монтирали помпа да вади водата,а няма кой да я спре да не влиза.Бе............трябва да питам до колко може да се псува вьв форума,че да ме разберете правилно.

За рьчната помпа да казвам ли?На десетата помпа и ми остана горната част от дрьжката в рьката,Ицо Стоичков ряпа да яде,че и шут отнесе за да не се спьваме в нея.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Да уточня малко- тая помпичка с това малко маркученце е 4та дупка на кавала. С други думи- 3те по-големи изгоряха от помпане и ръчната се счупи след няколко минути помпане. Някой гений я беше направил от пластмаса... Това на снимката чурка като малко козле на заоблен камък. Просто вече бяхме изгребали вcичко с кофата и обирахме водата по ъглите. Кърмовото отделение е отделено от останалата лодка- и да го напълним няма да потънем. Е, поне докато не раздуха и не започнем да я напъваме. Брато, имаш ли снимки на ония 16 възла?

С 2 думи- това не е помпа която ще ви спаси лодката. Ползвахме я поради това, че другите изгоряха от помпане. 16 дни плаване, 14 дни помпене...

Коментар

Име:IMG_2776.jpg
Размер:128.8 КБ
ID:5448699

Имам ма да не стреснем някой с тия 9 и малко средна скорост за 24 часа и над 17 макс в отворен океан на проста доставка сьс собственик на борда без напьване,че нали уж не се правело така.Това при лодка взимаща вода и оборудване за мальк хотел вьтре.

Това и е и максималната скорост с която принципно трябва да вьрви,нещо от рода на 250 по магистралата,но за няколко дни.Ако го види брокер това и оставам без работа та НЕ СЬМ АЗ,аз си спях спокойно,брата сам е карал.
                              Прикачени файлове
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

А, добре, 17 били. Не ги помня вече, взе си мислех за 16. Нямахме никакви проблеми да помпим от трюма на лодката. Нищо, че изгорихме 3 помпи и счупихме 1. За в лодката имахме още варианти. За кърмовото обаче, това беше последната помпа. Като се напълни и започнеш да глисираш с това кюмбе надолу по вълната със 17 възла, се получават едни много неприятни моменти когато коригираш рязко с кормилата за да предотвратиш броучинг. Всичката тази тежест сучетана с енерцията ти "сяда" на руля. И точно така се троши кормилна уредба. И за това трябва да помпиш като гламав.

Абе колкото и помпи да има човек, винаги трябва още една. ГОЛЯМА!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X