Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Капитан на 20бт плавателен съд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Капитан на 20бт плавателен съд

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
    [COLOR=#000000]
    С този серт. за 20 БТ ще е грубо да кажа какво можеш да направиш освен да си пъркаш с твоя лодка. Забрави за яхта и тем подобни ОСВЕН ако собственика не е твой човек а и някъде по нагоре прочетох нещо за Калиакра - а там пък боб хвърлят за такива като теб(съжелявам че така грубо звучи но си е самата истина) а дори и да се сдобиеш с 500 БТ от 01.01.2012 по новитe правила на всяка яхта над 50м. и над 200 Б.Т. ще се изисква Master UNLIMITED - сега ще стане интересно - франсетата и ингилизите вече почнаха да гледат странно и да се чешат там дет не ги сърби ама хак им щото нали са много велики капитани...
    Това за "франсетата, ингилизите и великите капитани" не го разбрах. Звучи като заяждане, дано не съм прав.
    Правилото за Unlimited any ocean над 50 метра е на българските власти или е нещо международно?
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Международно муждународно...това е за Motor Yacht при Sailing незнам как седи въпроса там е друга бира.
      А за Master Unlimited - имам предвид 3000 GT or more.
      Това за "франсетата, ингилизите и великите капитани" не го разбрах. Звучи като заяждане, дано не съм прав.
      Прав си прав си...баш са си гадове, незнам колко взимане даване си си имал ти но аз съм им ял попарите. С курсове за по 1-2 месеца и се мислят че са невероятни професионалисти.Надути пуяци.(има и свестни хора но са доста рядко) Няма какво да коментирам повече - колега си, знаеш за какво става въпрос - не вярвам че е при вас го няма. Ама сега им го набиха с тази нова конвенция - да ги видя сега как ще бухат по моретата докато вземат Unlimited

Аз писах за Калиакра, ама някой не чете до край. В едно телевизионно интервю , капитанът спомена, че срещу определена такса може да се кара нещо като стаж на ветрохода.
      Хиххихи - Вързани на кея...абе поне ще се научи да пие. Ама все от някъде трябва да се почне! Ако е толкова важно може да звънна да питам.

Коментар

Морски, ама какви два месеца за капитанско? Курса е 10 дни и даже няма практика- никoй не те кара даже мотора да запалиш. И взимаш 100 тона и "подкарваш катуна". Аз вече кранците в залива не махам. Трябват даже и като си на ход. Ама страната на неуграничените възможности води до неуграничени глупости.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Преди време бях на интервю за работа на яхта и там се заговорих с някакво момче от София - преди това разнасял с бус безалкохолни(не че нещо против софиянци) и ми обясни как е изкарал курса с няколко изречения -
          “Абе четаха ни там някакви неща и ни показваха някакви ЛАМПИ с различни цветове после ни натовариха на един бус и ни заведоха на морето е се возихме на една яхта и ни ДАДОХА да въртим геврека в морето!“
          Гледах доста тъпо и невярващо на чутото от мен и се питах защо съм учил 5 години и съм прекарал години на море да я докарам до Unlimited. Лошото че собственика на яхтата беше със същите познания за това какво се случва на море и доста бързо приключих с интервюто. Но момчето ще е идеален капитан за яхтата му...

Коментар

Да си намериш работа с това право,може но като моряк на някой шалан,катер или някоя малка рибарска лодка.Ама във Варна и Бургас хора с 20т.колко щеш.И то работата във водата не е за всеки.Виж първо повози се на някоя яхта,лодка или сал ако щеш.Може да не ти поняся.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X