Здравеите,Лодката ми тръгва с невероята мъка и със също такава излиза в някакъв измъчен глисаж,пуши черно и гори страшно, тя е дълга 5,4м със двигател "Меркруизер'" 2,5 .,120кс. зет колона алфа едно със винт 14,25 Х 19 (Quicksilver 48 16318 a4 19p) . Предполагам че за това е виновен основно винта ,но какъв да сложа.Лодката се използува основно за разходки .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв пропелер да сложа
Свий
X
-
От: Какъв пропелер да сложа
А тримът на колоната как е? Каквото и да е не трябва да пуши черно. Да не би да имаш проблем с двигателя? Ако преди е вървяла с този винт, няма причина да не върви сега."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
-
Зет колона беше на лодка с 200кс. мотор. Сега я сложих на лодката която имам в момента както писах преди тя е 120кс и си мисля че няма начин да пасне ,незная в какъв толеранс от мощности работи този винт, но,определено и е много тежък
Коментар
-
Тук можеш да провериш дали е правилния пропелер:
http://www.mercurymarine.com/propellers/prop-selector/
но както каза Scrapheap, дори и най-неправилния да сложиш пак не трябва да пуши черно. Провери си първо изправността на двигателя.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Re: Какъв пропелер да сложа
Виж как върви лодка със сходни размери и само 55 кончета на гъза. Твоята трябва да лети...
... И Ясен на бордаПреживях унижението ЛАда Нива да ми дава ток да запаля
http://www.youtube.com/watch?v=ya_sT..._order&list=UL"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Koлега говорим за коренно различни лодки .Моята е с бордови мотор и е два пъти по тежка . Имам друга като твоята която с 25кс върви с около 45км/ч.Ето малко видео .http://www.youtube.com/watch?v=XkaRc...&feature=feedu
Коментар
-
След като си направиш мотора да работи като хората (майстори за това има много):
Колоната която имаш (браво едно) е най малката от серията. Винта се избира така:
1.Слагаш винт на око: за тази лодка пр. 12"/17" (Ако не си виждал оригиналния.)
2.След като е загрял мотора, от място даваш рязко всичкото газ. Ако винта превърти на място-значи е малък на диаметър. Ако мотора заглъхне значи винта е добър или голям.
3Със загрялия мотор и лодка пълна толкова, колкото смяташ да я пълниш най-често, даваш газ полека до максимална скорост (обороти).
Ако постига обороти по-високи от предвидените-винта е бавен.
Ако не успее да постигне обороти-винта е по-бръз-> слизай надолу в стъпката.
Големината (диаметъра) на винта се прецизира отново, и пак стъпката.
Това е при ползване на стандартни винтове. При първа поява на нещо специално нещата се усложняват яко. ....и поскъпват.
ПП Аз карам с 14,25 на 19 или 20
ППП Ако смяташ да теглиш ски и уейк си приготви винт една или две стъпки надолу и един размер нагоре. Мотора е слаб а лодката е лека за добри карачи.Последно редактирано от drukman; 13-11-11, 17:19.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар