Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с предното на Зетор 12145

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с предното на Зетор 12145

колега моят зетор е 180 кс и също ми създава проблеми навесната система на моменти вдига добре на моменти много бавно особено на оран направо мъка , моето предно се включва с бутон и засега нямам проблем но тази хидравлика не знам аз имам 3 маслени филтри и трите съм ги промивал ама от тогава май стана по зле трактора го има от 1 година и аз не съм в час с устройството
    Прикачени файлове

Коментар

По принцип маслата за трактори на който хидравликата и трансмисията са в общо корито са ''тънки'' от типа 10w30 или STOU масло което и да сложиш няма да сгрешиш.Р90 е за крайни предавки и диференциали.Промиването на филтрите общо взето има временен ефект колкото да те залъже.Преди да се започне ремонта на хидравликата смяната им е задължителна.Относно хидр. пакет който вкл. двойното трябва да има тестова точка за налягането (не съм сигурен за Зетора но на мн. др западни трактори е така.Налягането е в границите на 15-20 атм.).Ако имаш счупени дискове ще има парченца от тях на дъното и като пуснеш маслото ще разбереш. И нещо в допълнение масова практика е когато помпата е износена да се налее по-гъсто масло и тя заработва с намалени показатели колкото да се оттървеш от нея

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Маслата за хидравлични машини нямат нищо общо с двигателните и трансмисионните . Виж къкво дават на машината по каталог завода производител и си сипи такова .
        колега дай идея къде да го търся този каталог обърнах нета до колкото можах но нищо по въпроса не намерих моят се води ZTS 18345 ЩЕ СЪМ ТИ ЗАДЪЛЖЕН

Коментар

Първоначално публикуван от fermer 10 Преглед на мнение
          колега моят зетор е 180 кс и също ми създава проблеми навесната система на моменти вдига добре на моменти много бавно особено на оран направо мъка , моето предно се включва с бутон и засега нямам проблем но тази хидравлика не знам аз имам 3 маслени филтри и трите съм ги промивал ама от тогава май стана по зле трактора го има от 1 година и аз не съм в час с устройството
          Провери си клапана за регулирането на налягането в хидравликата.А може да има проблем в помпата за налягането.
          0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
            Провери си клапана за регулирането на налягането в хидравликата.А може да има проблем в помпата за налягането.
            КОЛЕГА благодаря за съвета ама моя има 3 помпи всяка помпа си има филтър маслото минава през няколко разпределителя без схема къде да го тъся този клапан ако имаш идеа ти давам евала

Коментар

Първоначално публикуван от fermer 10 Преглед на мнение
              колега дай идея къде да го търся този каталог обърнах нета до колкото можах но нищо по въпроса не намерих моят се води ZTS 18345 ЩЕ СЪМ ТИ ЗАДЪЛЖЕН
              Ще поровя и аз но вероятно и да излезе нещо от нета ще е на английски а той не ми е силен. Тая марка няма ли официален вносител и сервиз те би трябвало да имат цялата сервизна документация.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X