Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подравняване на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подравняване на нива

Колеги да питам , за да си подравня нивата ( малко е на бабуни ) кое ще ми свърши по добра работа да викна верижна машина или фадрома някаква , и кой вариант би бил по ефтин съответно
    gsm - 0899388807

До: Подравняване на нива

Грейдер.

Коментар

това ми се вижда доста скъп вариант
      gsm - 0899388807

Коментар

Какво имаш впредвид,като казваш-нива?
        Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

имам предвид земеделска земя - обработваема, както писах има бабуни и трудно се полива заради тях, а на други места е хлътнала и там пък задържа водата ..
          gsm - 0899388807

Коментар

Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнение
            това ми се вижда доста скъп вариант
            Това не бих могъл да коментирам. Когато отидете във фирма която разполага с нужната ви техника, попитайте сам за цена на моточас или на ден.
            За подравняване на терен това е най-добрата машина, фадромата и булдозера са само компромис.

П.П. За времето което верижната машина ще извърши необходимата работа, грейдера ще я свърши 3 пъти по-бързо и 100 пъти по качествено.

Коментар

ясно , за този вариант не се бях замислил, трябва да отида и да питам, но така като му гледам габаритите малко се съмнявам, че ще може да стигне изобщо до нивата тъй като се минава през черен път с остър завой !
              а иначе въпроса ми беше продиктуван от това, че първо питах един човек с булдозер и той ми каза, че с него ще стане най добре , после намерих един с фадрома и той ми каза, че с фадромата ще е най добре
              Усетих се, че просто не са обективни .
              gsm - 0899388807

Коментар

То и с лопата става, ама на грейдера това му е занаята.

Коментар

Пътно-строителна машина за подравняване на трасето, по средата на дължината и има чупеща ос , завои взима всякакви.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Нива/земеделска земя/ се подравнява по следният начин:
                    1.Оре се дълбоко 40-50см с добър трактор и добър механизатор.
                    2.Това се прави през есента.
                    3.Напролет се подравнява с КПЦ/култиватор за слятя повърхност/
                    4.Има вариант да се направи подравняване с дискова брана и след това пак с КПЦ-то.
                    Чавдар Владимиров
                    0887/912075
                    Ленд Ровър Диско 1
                    Самуад в проект

Коментар

миналата година пробвах с дискова брана, но нямаше видим ефект и тракториста ми каза, че неравностите са прекалено големи и ще трябват години за да се изравни по този начин ..
                      gsm - 0899388807

Коментар

Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнение
                        миналата година пробвах с дискова брана, но нямаше видим ефект и тракториста ми каза, че неравностите са прекалено големи и ще трябват години за да се изравни по този начин ..
                        Може да опиташ да ореш напреки на досегашните обработки.Задължително с обращателен плуг.Напролет след браната и култиватора ще е почти готово.Много важно е зазкормилното устройство
                        Стоян Драев тел:+359877915301
                        blood 0 RhF +

Коментар

ХАХАХАХА
                          Хора, нас без хляб ли да ни оставите?
                          Нали трябва да знаеш къде колко да се натисне, къде колко да се насипе. Първо иска да се замери и да знаеш как да го направиш.
                          Автогрейдерът може да изстърже стружка с дълбочина 10 см., булдозерът 30, а челният товарач се изнасилва да копае.
                          КОгато имаш дълбочина над 30 см се изземва целият хумусен пласт, подравнява се и отноово се разстила... само се чудя от къде на селският стопнин пари за тези земни работи?
                          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

опасявам се, че разликата м-ду най ниската и най високата точка е над 30см за това съм се засилил булдозер да търся . Не е казано, че нивата трябва да стане огледало, просто да може да се полива и да не задържа вода във вдлъбнатините. А за парите тука един с верижка ми търси 80 лв на час, аз си мисля ,че за 3-4часа ще стане работата което ме устройва. Говорим за 10дка не всичко ще се подравнява естествено .
                            gsm - 0899388807

Коментар

Няма да се получи,там където ще насипеш пак ще потъне и отново дупки
                              Стоян Драев тел:+359877915301
                              blood 0 RhF +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X