Тоя проблем с "неравния терен" няма ли сравнително евтино и дълготрайно решение? Тогава и опциите ти се увеличават. И ние се мъчехме с едни дупки по двора... след няколко разбити колички и доста псувни, за 3-4 бинки напрао се родихме.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Електрически малък мотокар (мини електрокар)
Свий
X
-
Покрай тая тема се сетих за една забавна случка от края на миналия век...
Тука в едно предприятие товарят хладилен камион /ама истински TIR
/ със стока на палети. Полуремарке на ресори, съответно задницата висока и рампата с ъгъл възвишение на макс. Елкара нов, каристката и тя нова и мноого излишна маневра. Към края вече и токът взе да свършва. Айде за подема долу-горе има, ама на рампата - ужас. Стоката нетрайна, шоферът гони граници, а па минава полунощ
Е на последните палети почнахме да се събираме мъжаги да помагаме на баира, хаха и за последния бяхме 7-8 магарета вече. С много викове и псувни го натикахме де, после падна смях и бъзик. Факт е значи че сговорна дружина планина повдига.
Факт е и че скоро след това женицата стана нещо като виртуоз
П.п.Това с кабела отзад явно е практика тук-таме. Тука в един строймагазин товароразтоварната дейност в склада от много години се върши от стар български елкар с кабел. Преди десетина години в службата също умувахме за тоя начин, но ни се отвори една възможност и одма взехме ново мотокарче. Елкар с батерия, както подчертаха колегите е предимно за редовна работа.Последно редактирано от jordanov sv; 29-05-24, 10:24.
- 1 like
Коментар
-
Не - става дума за друг обект - това с количката е за преодоляване на наклона на подземен паркинг използван за склад. Наклона е доста остър и не съм сигурен и мотокар дали ще го преодолей ... Няма оправия - ще местим склада оттам...
Това с кабела - казват че е идеален вариант когато движението на мотокара е ограничено (до 20метра) и няма често разтоварване (както съм аз). Казват че заради цената (3-4 000) може да се вземе като втори резервен - и влиза в употреба при акции - комбинира се с газовия...
Ама докато търся - някои от моите клиенти разбраха че търся и ми "набиха" канчето - казаха да забравя за електрокара - прекалено грижи за малко работа - и да си взема обикновен бензинов мотокар за прецизна работа - ценово биле 7-9 000 лв в отлично състояние с нови гуми и прочие...
Бензиновия мотокар харчи бензин но е около 2-3 000 по евтин от газовия - но за няколко пъти месечно бил идеален. Отделно че бензиновите нямат много навъртени часове.
Така че Стефан дето по напред каза за газовия мотокар - като цяло бил прав!
Посочиха че в Пловдив имало 2 фирми които имат разнообразие от мотокари не са от най евтините но са сервизирани има някаква гаранция и изглеждат прилично...
И в Кърджали имало някаква специализирана фирма - пак такива...
Коментар
-
Доколкото знам, "Балканкар Рекорд" продължават с мъките. За подобно нещо с тях трудно ще се спазариш на разумна цена. Преди трийсетина години, от този мастодонт излязоха хора с контакти, познания и желание, направиха си собствени фирми и дефилираха дори по панаири и на външен пазар. Къде със собствен продукт, къде с рециклиран, къде с поддръжка и сервиз на вносни машинки... дори познавам някои от тях. Проблемът е, че ти търсиш нещо за без пари, дето и толкоз работа да върши. Сиреч, еквивалента на две, добре сложени момчета, ама да не се разваля, да кара на ляб и вода, да не мрънка за пари, когато няма работа, но да е на линия при нужда... За такова нещо ти трябва солидна консултация от знаещи хора и, по принцип, е по- трудно, отколкото да купиш машина, дето да работи яко и да си вади парите.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Заливането на пода с бетон не е опция ама от любопитство мога да направя груба калкулация за 1000м2
Подчертавам че бих го направил по моя начин - а не по общоприетия...
Почиствам стария под и преценявам че новия трябва да бъде минимум 10 см дебелина - като ще сложа най евтината скара може би 6 ца...
Защото основата е доста здрава няма да носи нищо скарата ще бъде само заради пропукванията а дебелината защото по малко ще е като коричка и може да се отчупи...
Та за 1000м2 х 0.1 (10 санта) това са 100 кубика бетон...по 185 лв това са приблизително 18 500 + фибри мибри и други алабализми - 20 000
Бетона ще го взема В30 или В35 който е по скъп (но незначително) но пък ще го направя рядък и ще го излея директно...
Като го излея рядък - понеже отдолу също има бетон - той почти ще се самонивелира и отгоре ще изплува "каймака" - с прецизно заглаждане - и по циганската технология - ще постигна равен под без да обработвам допълнително като шлайфане и други - което между другото е доста по скъпо...
И груби сметки : 20 000 бетон + 7 000 скара(и други) - малко механизация 2 000 - ей ти ги 30 бона без труда...
За труда : предварителна подготовка с двама общаци един ден около 200 кинта...
Заливане : Водещ майстор - 500-600 лв надница + двама общаци 2х100 - за един ден ще свършим - да речем 1000 лв
Още 2-3 000 неизбежно ще бъде непредвидени разходи (даже и повече ще отидат)
Ами 35 бона ги връзваме от воле...
И какво получаваме накрая? Под походящ за палетни колични и сталкери - ама пак трябват мотокари нали??
Ако са верни приказките (мисля че са) за 35 000 ще вземим 4-5 мотокара...
Мойта логика - мотокара освен в склада ще се движи и малко по асвалт на двора (и улицата) - тоест неизбежен е...
А пък аз имам идея как да направя неравния под приличен (без прах) почти без пари - но ще си остане грапав...
Така ми са мислите Тропчо - ама може и да бъркам някъде...
-
А не не ... реално това е хале 18 на 50 и нещо метра ... когато спре голям контейнер това е 17 метра камион . Той влиза на 90 % в двора и 10% на улицата ... приблизително... зависи как се "счупи" - както и да е... разбра ме...Понякога се случва камиона да разтовари и без да влезе в двора... Това означава мотокара да върви тези 17 метра по асфалт в двора...
Абе вече е ясно че ще е мотокар бензинов или газов ... натам вървим упорито...
Заливането на пода - ми е последна опция - за тези пари - бих повдигнал височината с 50-60 санта (има такъв вариант) . Това е най доброто решение - защото тогава мотокарите може да отпаднат тъй като целия камион влиза директно в халето - и просто само събаряш от контейнера и влекача върви с напред с по 10 метра...
-
-
Абе търси си направо някое здраво мотокарче и си свиркай. Гледай само ако е дърто да има виличен изравнител /тва е опцията вилица наляво-надясно/ че както викат и колегите това помага.
Ся, понеже си визионер
, може някога и рампа да сглобиш щото мотокара да влиза направо вътре в контейнера. На две места тука има такива, едната е правена на място. Но другата е поръчвана в Турция и голям мотокар се качва слиза по нея с товар и т.н. Собственикът си я купи, доколкото знам, след като пострада при трудова злополука при разтоварна дейност.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар