Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Много големи вериги... (ескаватор)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Много големи вериги... (ескаватор)

В мини Марица Изток има подобни, но са по-малки в сравнение с тва чудовище. Не са строени тук, а в бившата ГДР през 60те и още си работят. Всичко е на ток, има хиляди ел.двигатели по него. Консумацията е огормна....Джънгърът около тях също.

Коментар

Значи...обема на кофата е около 5 кубика...има два напорни двигателя за вдигане на кофата,един за стрелата,за врътенето един и за ход два...разхода на електричество е доста голям и не го знам...
      MG RACING

Коментар

До: Re: Много големи вериги... (ескаватор)

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
        Представям на вашето внимание ЕКГ,250тона чудовище,поради естеството на работа ми се налага всеки ден да съм сред такива гиганти,за размерите му може да съдите по човека при веригата:

обръщам се към човека пуснал тази тема къде мога да намеря повече инфо за тези багери, докоолкото знам завода в Украйна е ликвидиран?

Коментар

Извинявам се ...Воронежа същото ли е или е друг вид ? Скоро бях в новия рудник в Сеново,който се разкрива и ......ми каза,че щял да бъде най-голямото находище на ......на Балканите ,та там си копат с ЕКГ-тата,а тези дето аз ги правя,само разчистват пътя на камионите

Коментар

А ето и инцидент с въпросния ексаватор
            Нещо му заседнало между зъбите

Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Горкото Катерпиларче...смляло го е като месомелачка ;(;(
              А ето две снимки от вчерашните ми ремонти

Коментар

Ама и Катърпиларчето не е за всяка уста а? Чак пък да го е смляло. Като гледам, освен кабината май други поражения не видях.
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от DRAG_BG Преглед на мнение
                  Горкото Катерпиларче...смляло го е като месомелачка ;(;(
                  А ето две снимки от вчерашните ми ремонти

А дали е така ? DRAG_BG ти някога качвал ли си се на такав багер?

Коментар

ами този на снимката ,се качих само да разгледам

Коментар

Мисля че в рудник Трояново-2 е един от най големите багери в света. Харчи ток колкото за цял 20000-ден град. Гледах предаване по Дискавъри за същия багер но в Германия.
                      Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Преди имаше-завода за тежко машиностроене в Радомир, в Русе и на други още няколко места. Ама не знам дали още са в състояние да произведат нещо.
                        Te и преди нямаше да могат.много от машините инсталирани там почти не са работили.
                        само за сравнение ,преди години ходих с бившия си шеф,да купува радиален перфоратор или казано на нашенски "огромна бормашина" била е конструирана да се закрепва дирекно върху детайла ,който ще обработва. а самата тя е около 6 метра висока ,а колко тежи не помня.имаше комплект свредла ,най голямото беше 125мм,а със борверг щанга можеше да дупчи до 350мм.

та мисълта ми каква беше,точно в Русе са щели да произвеждад май такива роторни багери ,имаше заготовки от чугун с 7 метра диаметър и 1.80м височина,а имаше и зъбонарезна машина с максимален размер на детайла 5м в диаметър! никой не искаше да я купува(защо ли ? ) един стар работник на майтап ни каза ,че са произвели 2 ротора...един дефектен и един до половината
                        TЛК 80-4.2ТД
                        ТЛК 73-2.4ТД
                        ...................

Коментар

Първоначално публикуван от inter_2 Преглед на мнение
                          обръщам се към човека пуснал тази тема къде мога да намеря повече инфо за тези багери, докоолкото знам завода в Украйна е ликвидиран?
                          Виждам ,че темата е стара ,но ако някой има инфо за такива багери по България или за резервни части за тях ,бих бил благодарен да се свърже с мен на мейла ми krosnara@mail.bg

Коментар

Първоначално публикуван от krosnara Преглед на мнение
                            Виждам ,че темата е стара ,но ако някой има инфо за такива багери по България или за резервни части за тях ,бих бил благодарен да се свърже с мен на мейла ми krosnara@mail.bg
                            За какви точно багери, че в тази тема се споменават доста. ЕКГта или роторни...
                            И какви части - в Бургас например има ремонтно предприятие, където поддържат ЕКГта. Във Варна също има подобно май...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X