Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Много големи вериги... (ескаватор)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Много големи вериги... (ескаватор)

Ако някога сте се чуствали нищожно малък до голям и мощен булдозер, какво ли ще кажете за това?
    http://www.membrana.ru/articles/tech...08/234500.html
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Гледах за това пътуване! Това мисля, че е багер за мина ! Изчислиха, че ще им е по-бързо и по-евтино да го прекарат на ход, отколкото да го разглобят и да пренесат с камиони! Той пък затъна на едно място, рязаха далекопроводи за да мине и т.н! Не беше лесно, но в ден днешен багера си работи успешно там на някоя си мина !
    RB Patrol Team

Коментар

Ако си наясно с руския там пише всичко.

Във въпросния сайт е описано въпросното пътуване. Не е затъвал, но са насипвали 3-метрови насипи върху ЖП-релсите пътищата и минаващите потоци. Разглобени са няколко далекопровода, а цялото траса е било засято с трева още пролетта за да не подгизва почвата и да има нужните носещи свойства. Апропо, проектиран е така че да работи поне 100 години...Мда....
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ама тия верно не си поплюват. Айфеловата кула с асансьорите, саксиите и келнерките била 10 000 тона. Гърчав пигмей.

Коментар

Яко!

Това ми хареса!

Коментар

По повод Айфеловата кула

Като каза за Айфеловата кула ето нещо по този повод:http://www.membrana.ru/articles/tech...23/181500.html
            Мисля че няма да им е трудно да я преместят

Коментар

гледал съм ги и двете по дискавъри.

Коментар

Re: Много големи вериги... (ескаватор)

Представям на вашето внимание ЕКГ,250тона чудовище,поради естеството на работа ми се налага всеки ден да съм сред такива гиганти,за размерите му може да съдите по човека при веригата:

MG RACING

Коментар

И тоя ми се вижда от джобните варианти в сравнение с онези горе

Коментар

Така е виждал съм и от тези роторните така се водат наистина са огромни
                    MG RACING

Коментар

Преди време преоборудваха един такъв в Тец-2.
                      Висок е колкото 8 етажен блок , и почти толкова голям . Вътре си има стаи за персонала командни зали и други щуротии. Машината се управлява от цял екипаж и работи непрекъснато /екипажа се сменя докато чудото си работи/.
                      Интересното поне на мен ми беше че багера се движи на ток , "раходат" му бил колкото един малък квартал , след себе си развива кабел 20 KV които отвреме навреме бил отсичан от някои заспал водач на по малък булдозер
                      По него имаше разпънат около 2 км. оптичен кабел , пък меден немога да си помисля колко. Страховито нещо си беше откадето и да го погледнеш, лошото е само че маи вече не е наш щото теца е продаден
                      088455338две
                      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                      Джамбазов 2010г..

Коментар

До: По повод Айфеловата кула

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                        Като каза за Айфеловата кула ето нещо по този повод:http://www.membrana.ru/articles/tech...23/181500.html
                        Мисля че няма да им е трудно да я преместят

Гледал съм материали за такъв камион но може да не е точно този.Цялата платформа е изградена от малки модули с дистанционно управление.Всеки модул има двигател,трансмисия и два управляващи моста.Сглобяват се нужния брой,програмират се и се управляват от дистанционно или от кабина закрепена за платформата.
                        Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

До: Много големи вериги... (ескаватор)

Ха сега познайте защо в България не се строят такива огромни чудовища. Ми помислете само колко мед има по един такъв багер-то не са кабели, не са електромотори. При тази концентрация на мангали... Пък то и желязо колко има...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Ха сега познайте защо в България не се строят такива огромни чудовища. Ми помислете само колко мед има по един такъв багер-то не са кабели, не са електромотори. При тази концентрация на мангали... Пък то и желязо колко има...

А имаме ли завод в който можем да го построим(ако не е модулен).
                            Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

Преди имаше-завода за тежко машиностроене в Радомир, в Русе и на други още няколко места. Ама не знам дали още са в състояние да произведат нещо.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X