Обява

Свий
Няма добавени обяви.

камера за наблюдение назад

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• камера за наблюдение назад

https://www.youtube.com/watch?v=SWZwPKrjXh0

От: камера за наблюдение назад

Мисля да я ползвам за торачката ....понеже е висока и не се вижда кога свършва тора.

Коментар

Ще трябва да и сложиш чистачка...
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Да прахоляка ще е проблем....
        И за сеялката може да се ползва....да се следи нивото на семената....понеже понякога сеем без семена...

Коментар

Ако се цапа - решението е лесно и евтино.
          Една помпичка с резервоарче за течност за чистачки втора ръка от моргата, слагаш една пръскалка до камерата да я пръска, и няма да имаш проблем...
          Натискаш бутона - чиста камера
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

А вместо да се занимавате с камери и чистачки на камери и подобни глупости , може да си сложите два индуктивни датчика - по един във всеки край на торачката/сеялката и при свършване на зърното/тора да святка лампа в кабината на трактора.При мен на сеялката е така самоделно правено от баща ми и работи безотказно.Камера имам на комбайна отзад и през ден ходя да я чистя ,отделно качествени камери почти няма - тия в диапазона до 100 лева на вибрациите на торачката и сеялката ще карат по един сезон.Вибрацията я убива....

Коментар

Колега Даскалов може ли повече информация за схемата с индуктивните датчици (мога ли да ги поставя без да дупча коша на сеялка (торачка))
              Има ли вариант да си заплатя изработването на 1бр. такава система?
              Последно редактирано от krumtenev; 02-12-18, 08:43.

Коментар

Търсих в интернет нещо подобно ....но не откривам
                това е в руски сайт
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:111.jpg
Прегледи:1
Размер:262.2 КБ
ID:5804194

Коментар

Първоначално публикуван от htz180 Преглед на мнение
                  ...отделно качествени камери почти няма - тия в диапазона до 100 лева...
                  В диапазона до 100лв може и наистина да няма. За вибрациите при желание (и пари) може да се вземат мерки, обаче.

За другото си прав.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от krumtenev Преглед на мнение
                    Търсих в интернет нещо подобно ....но не откривам
                    това е в руски сайт
                    Такъв ключ (това синичкото) съм купувал от тукашна фирма (ЕЛИМЕКС) и не е нищо особено като цена и параметри. Стандартем корпус е и го правят и китайците. Осигинала мисля че беше Panasonic. Останалото са просто жици.

ПП: Ей го в най-различни варианти:

Име:image.jpg
Размер:131.7 КБ
ID:5804207
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Този кит не може ли да се ползва...?
                      Само незнам какъв вид индуктивен датчик да ползвам?

Име:11.jpg
Размер:204.7 КБ
ID:5804225
                      този индуктивен датчик е от същия сайт
                      M8x40mm ALJ8A3-01-Z/CX NPN 6-36V 1mm ЕКРАН

Име:datchik.jpg
Размер:117.8 КБ
ID:5804226
                      Последно редактирано от krumtenev; 02-12-18, 19:12.

Коментар

Малко сензори за насипни материали . https://www.google.bg/search?q=%D1%8...w=1517&bih=695

Коментар

Колега Тенев утре ще снимам сеялката - ще си направя напомняне,че забравям, даже ако не се лъжа същото нещо го бяхме коментирали другаде и пак бях обещал да я снимам и пак нищо не направих тогава ..... Самите датчици всъщност са капацитивни ,не индуктивни .Моя грешка.Индуктивен датчик има на сеялката ,който мери две въртящите се пластини метални и засича декарите , а самите датчици в бункерите са капацитивни - капацитивният се задейства от всичко било то метал,ръка или зърно ,докато индуктивният само от метал. Питах баща ми ,който е правил инсталацията какви точно са като модел ,не помни - щу трябва да отворя кутията разпределителната и да ти снимам връзването им защто самите капацитивни датчици имат различни видове n-p-n р-n-p и така нататък - тъмна материя за мен. Датчиците ги взимаме от викиват ,после си поръчахме от китай на същият производител ама за 5 пъти по-евтино... Самият датчик сме го хванали вътре в бункера насочен надолу към макарите и когато зърното падне под 1 см от данчика почва да свети диод в кабината и да свири зумер.Свързването на зумера и диадоа го е направил бащата директно без релета ,интегрални схеми и прочие.Самият датчик си идваше даже с лист на български с инсрукция за свързването му ,не е кой знае какво.При нас само пробихме дупка 6 мм за да мине кабела след което със силикон намазах и от двете страни за да предотвратя влизане на влага.Самият кош не съм дупчил за датчика.Камерите лично за мен са изключително удобни в случай като при комбайна където една камера ми следи бункера ,една отзад най-отгоре на комбайна като давам на заден ход ,като жъна следя сламата ,и като съм по шосето следя идиотите ,които са на път да ме изпреварят/самоубият. Сега мисля да взема и втори монитор и да сложа още една камера на двигателя след едно нелепо запалване тази година от листа от дървета ниски под които минах с комбайна. Камерата в бункера я чистя през 2 бункера в зависимост от културата която жъна и влагата ,голямо мазало е, от вибрациите сдаде багажа ,тази отзад чистя по-рядко за момента няма проблеми с нея - по 120-130 лева бяха всяка една.Купувал съм и по-евтини - загуба на пари е. На торачката ни по същият начин сме сложили два датчика а около 150 кг преди свършване за да може като светне в кабината да знаеш ,че работата е към края и да решиш дали имаш за още един ход или трябва да товариш.Изключително проста ,eвтина и безотказна система е , някой електричар трябва да ти я върже само ако не се справиш.И пак - утре ще се постарая да наснимам и кача тук снимки. Поздрави.

Коментар

Може би това е най -просто и най - надежно. Тези датчици ги има и в потопяемите помпи . Единственият ти ангажимент е при зареждането на материала, да го извадиш на повъхността.
                            http://favoritebg.eu/bg/datchici-sen...ne-soliba.html

Коментар

Колега Даскалов много ще ми помогнете ако пуснете снимки.....на готовата система .
                              Захранване мисля да взема от запалката на трактора и трябва да сложа и букса между трактора и датчика
                              Датчика предполагам е като този на клипа PNP M18 DC (прав ток)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X