Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся си мотокар/електрокар втора употреба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся си мотокар/електрокар втора употреба

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
    Ще ти бъда много благодарен!
    Еданакви ли са с тия за варели,че такива срещам често като разглеждам обяви?
    Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
    Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
    Враца

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
      Еданакви ли са с тия за варели,че такива срещам често като разглеждам обяви?
      Ако за варелите са с полукръгли лапи, то не са еднакви.
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
        Ако за варелите са с полукръгли лапи, то не са еднакви.
        Да,такива са и се завъртат около оста си.
        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
        Враца

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
          От време на време транспортирам мотокари на ф-ма "candex", мисля че имат няколко щипки на склад (втора злоупотреба).Мога да питам за цена.
          Гледам ,колега ,че си от Варна и искам да те попитам нещо.Купихме си един мотокар от Варна и искаме да си го докараме до Пловдив.Транспорта си е мой имам соло камиони ,но проблема е ,че трябва да го товаря странично с по голям мотокар или на рампа.Къде в района около улица ;Уста Колю Фичето '' мога да намеря шест тонен мотокар или рампа?Нашия по документи е 3900 кг.

Коментар

Първоначално публикуван от Велински Преглед на мнение
            Гледам ,колега ,че си от Варна и искам да те попитам нещо.Купихме си един мотокар от Варна и искаме да си го докараме до Пловдив.Транспорта си е мой имам соло камиони ,но проблема е ,че трябва да го товаря странично с по голям мотокар или на рампа.Къде в района около улица ;Уста Колю Фичето '' мога да намеря шест тонен мотокар или рампа?Нашия по документи е 3900 кг.
            Ами в Кандекс,имат и рампа,и голям калмар.Намират се под Метро,до млекозавода.Когато решиш ,обади ми се мисля че ще мога да ти го закарам до там.По принцип с 3,5 тонните нямям проблем,смятям че този няма да е кой знае колко по-тежък.
            Последно редактирано от zemooo99; 25-01-17, 19:30.
            0884 987 137
            В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              Имам едни приятели, занимават се основно с ремонт на мотокари и електрокари. От време на време им се намира по някой за продаване. В Гугъл излизат като се напише Ход Попов (горе-долу така се казва фирмата). Ако се чуете с тях и на някой му хареса нещо, не е проблем да отскоча да го видя на живо и да дам допълнително мнение, но не знам какво имат в момента за продаване, просто не съм заглеждал скоро.

Щипки за бали и прочее екзотики се правят, не е чак такава страхотия.
              Погледнах сайта на Ход Попов - имат няколко мотокара рециклирани. Няма цени, което ме навежда на мисълта, че не са в моя ценови диапазон...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                Погледнах сайта на Ход Попов - имат няколко мотокара рециклирани. Няма цени, което ме навежда на мисълта, че не са в моя ценови диапазон...
                Просто звънни и питай, сайта го дадох повече за връзка. Иначе не съм много сигурен, че се обновява редовно.
                както си решиш де, не ти ги натрапвам, просто там имам възможност да погледна и аз, без никой да ми се пречка и да ме пита ще се дзверя на машината
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  Просто звънни и питай, сайта го дадох повече за връзка. Иначе не съм много сигурен, че се обновява редовно.
                  както си решиш де, не ти ги натрапвам, просто там имам възможност да погледна и аз, без никой да ми се пречка и да ме пита ще се дзверя на машината
                  Говорих току-що... имат балканкар 3.5т на ниска цена - ако не ти представлява трудност, може да звъннеш и да го погледнеш тия дни...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

В понеделник ще отскоча да го видя.

Коментар

• От: Търся си мотокар/електрокар втора употреба

Предварително благодаря!

Коментар

Предварително благодаря!
                        Сори, вчера закъснях много и едва днес успях да мина да ги видя машините. Имаш лично.

Коментар

Благодаря за проучването, но ти си гледал други /много по-скъпи/ мотокари. Този мотокар, който бях набелязал явно не става... Поне намерих още една "връзка" и са му казали директно на човека "не е за теб".

Сега загледах един 3-цилиндров Перкинс в Правец /1.6тонен/ Имам известни притеснения дали ще ми върши работа, защото предпочитам да е поне 2 тона... Какво трябва да гледам, ако отида на място?

Коментар

Благодаря за проучването, но ти си гледал други /много по-скъпи/ мотокари. Този мотокар, който бях набелязал явно не става... Поне намерих още една "връзка" и са му казали директно на човека "не е за теб".

Сега загледах един 3-цилиндров Перкинс в Правец /1.6тонен/ Имам известни притеснения дали ще ми върши работа, защото предпочитам да е поне 2 тона... Какво трябва да гледам, ако отида на място?
                            Мда... свършихме я като кучето на нивата май ... Хубаво мислех да ти звънна и да питам за кой точно сте говорили, ама ха де. Ориентирах се по 3.5 тона и по рециклиран...

Ако правилно съм запомнил, че ще разнасяш 1.5 тона палети по не особено равна настилка - 1.6 тона може и да свърши работа, но силно с едно наум. Първо, на повечето мъници гумите са по-малки и всякакви неравности им се отразяват адски зле. Второ - зависи от височината и наклона на товара, ама то това и сам си го знаеш. А ако ще трябва да катериш и някоя рампа с товар - по-добре си търси по-голям.

Ако купуваш мотокар - мотора си го гледаш, както си гледаш и по колите. Задължително проверяваш как работи ХРП-то - ако се замисля или лашка - не е твоата бройка. Ако тече от някъде, също не е твоята бройка - не, че ако му изтекат 200 грама масло, ще му стане нещо, но масовия мундар си казва "а, бал съм го", долива (когато спре) с каквото има и накрая полуачваш един голям гъзобол. Поправимо, но скъпо и неприятно. Прекарваш го със свалени вилици по някоя неравност и се ослушваш за интересно тропане по редукторите. Гледаш задния мост да не е тотално разкикерчен. На бъгарските - хвърляш едно око на лапите на мотора. малко са на шибано място, имай предвид. И имат навика да се късат.
                            проверяваш при тръгване колко хлопа карето (ако има такова) и пак се ослушваш за редукторите, макар, че ако не са съвсем разпаднати, не се чуват особено. Оглеждаш се за сериозне течове по цилиндри и маркучи. Силно напукани маркучи също не са препоръчителни. Оглеждаш в какво състояние са чоповете на цилиндрите за наклона, също е показателно кой и как го е карал.
                            Хвърляш едно око на радиатора - ако изглежда като тотална щета, има всички шансове машината да е прегрявана и прецакана или поне с готовност за прецакване.

За електрокар - първо батерията. Ясно, че никой няма да ти продаде евтина машина със здрава батерия, щото тя батерията струва повече от електрокара. Обръщаш внимание с какво управление е, след което пускаш едно търсене в интернет за грешки на конкретния контролер. Ак оне ти излезе нищо, започваш да се притесняваш, щото ако/когато нещо се скапе, си оставаш с 2-3 тона старо желязо. В общи линии, бягай от екзотики. От старите Щилки, дето са газ/ток, бягай като дявол от тамян. Българските са масово с електроника на Къртис - като цяло надеждна, дребни бели подлежат на ремонт, а в случай на голямо скапване, не е ужасно трудно да се достави бройка от щатско - използуват ги доста по голф-количките и при добър късмет се намират здрави за без пари, Това до към 48 волта де, за 80 волтовите искат едни пари.

Уф, сигурно пропускам поне 10 важни неща още, но това се сещам в момента, а колегите със сигурност ще допълнят още. Късмет!

Коментар

Нищо . От това бягай колкото можеш по далеч .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Нищо . От това бягай колкото можеш по далеч .
                                Явно ниската цена си има логика...

Снощи загледах един сайт в немско http://www.gabelstaplertechnik.de/ Дори най-евтините изглеждат като летящи чинии спрямо това, което се предлага в БГ... Знам, че ще има допълнителен разход /транспорт/, но пък ще мога да го купя без ДДС... Също си мисля, че там би трябвало да се малко по-критични откъм състояние на машините /подръжка/... Греша ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X