Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подгревна свещ за Болгар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подгревна свещ за Болгар

Първоначално публикуван от dimitar_77 Преглед на мнение
    Ако горе изброените фактори липсват, по-сериозно надолнище също върши работа
    Тцъ,при сериозни минуси(-8 и нататък)маслото в кутията и крайните предавки става на бетон,не може да го мръднеш.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
      И въздушният филтър отива на кино,понеже филтриращите елементи са от пластмасови влакна.
      Лично аз махам свързващия маркуч след филтъра и грея директно в смукателните тръби,ефекта е поразителен,а по горе го написах набързо,защото знам,че не сме в БГмама и се надявам,че никой няма да си опече въздушния филтър,но ако е трудно свалянето на филтъра може и през него,но по отдалече.
      Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
      Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
      Враца

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        В топъл гараж - още по лесно пали.
        Спам де!
        И с читав акумулатор, стартер, нафта на под 20г., а пък и компресия да има, че и масло дето не е некой дериват на М16д........
        Не всеки може да си осигури топъл гараж,но всеки може да си купи 20тина метра кабел,до каквото отстояние обикновено е техниката от някоя постройка с ток.
        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
        Враца

Коментар

Със тази свещ ще свършиш работа!Монтажа е прост няма да те затрудни и като цена е приемливо.Просто това е 1 + към зимните условия.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko_racing Преглед на мнение
            Просто това е 1 + към зимните условия.
            Точно това е идеята.Трактора си има и акумулатор и компресия ще взема и нов стартер , но понеже му правя дъска за сняг искам да ми е под ръка цяла зима и да съм сигурен в него.И досега съм го палил със затискане с ръка на филтъра , но при голям студ си иска доста въртене.Не съм се отказал от електрофакела , защото той ще има най-голям ефект при зимни условия и е независим от това къде се намира трактора.От форда е на 8 волта и засега търся от друг автомобил на 12 да стане по лесно.
            Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.

Коментар

Не е лошо като идея електрофакела ама няма да е много надеждно.Ако толкова се притесняваш на всмук.колектор ако имаш отвор който можеш да отваряш и затваряш лесно, най-добре там му подай факла и си готов.

Коментар

Я да питам-тази фордовата,не е ли факелна и тя. Имам едно Ивеко,на което е изтърбушена тази екстра,и се чудя какво да му монтирам. Не че имам кой знае какви грижи с паленето,ама ... Ако не е факелна,май ще му заспят няколко такива.
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Сега се сетих!Ако имаш ток близо до трактора не пречи да му направиш 1 нагревател който грее антифриза.Лесно за направа и монтаж.

Коментар

https://www.facebook.com/photo/?fbid...4&locale=bg_BG Съжалявам че нямам устройството на снимка в завършен вид. Това устройство подгрява антифриза с нагревател от кафемашина 1.1W 220V. Свързано е към малкия кръг на антифриза работи на принципа затопления антифриз се задвижва на самотек нагоре. Сутрин когато е под 0 градуса опъвам удължителя с 220V и докато се измия, тоалетна и т.н.т. за половин час пали без никакъв проблем 100%, без значение колко е студено. Топлия антифриз отива първо на цилиндровата глава. Има и готови устройства за камиони и коли в Alliexpres. Тези устройства пък имаха и ел.помпа, турбинка за принудително задвижване на антифриза. Даже гледах клипове от Канада където пред всяко паркоместо имаше колонка с ел.контакт а на двигателите, а нагревателите бяха сложени на мястото на тапите на самия цилиндров блок. В Русия пък при -35 освен подгрев на антифриза подгряват и маслото в картера с горелка а колата е увита с брезент за да е завет. Става и с нагревател от маслен радиатор който не е спирално навит а U образен и освен това се навива в корпуса с цолова резба така че може на устройството да се завари подходяща муфа а корпуса може да е от по тясна тръба но с подходящата дължина.
                    Последно редактирано от pa4o1963; 12-12-24, 16:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X