Колеги идва зима и мисля да улесня паленето на болгара.В книгата видях , че има електрофакелна свещ в смукателния колектор и някаква клапа за затваряне на въздуха , но при мен липсват.Оригинална свещ едва ли ще намеря и мисля да приспособя каквато намеря , но не знам как и се подава гориво за възпламеняването.Ако някой е запознат ще се радвам да сподели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Подгревна свещ за Болгар
Свий
X
-
От: Подгревна свещ за Болгар
Електрофакела е добър като идея,като изпълнение-няма дълъг живот.Представлява електромагнитен клапан,на който в горната част от казанче през тръбичка се подава керосин(газ за лампи)или в краен случай нафта.При задействане от контактен ключ(въртиш наляво)ел. клапана отваря и пуска през жигльор гориво върху спиралата на нагревателя,което след 8-10сек се възпламенява във въздушният колектор.Със последващо завъртане наляво на ключа се задейства стартер и ако иска-пали.Това е нещо което работи от ден до пладне,но клапата за авариен стоп върши чудеса.Намери си я отнякъде и я монтирай,при хладно време на затворена клапа мотора се развърта и при отваряне пали по-лесно.Помага спрей(етер) при голям студ,но не трябва да се прекалява с пръскането.А най-помага редукторен стартер,ако не си с такъв-вземи си,ще си спестиш много ядове.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
-
Редукторен стартер ще взема посъветваха ме да е чешки.Електрофакели намирам в магазините за авточасти , но при цена 70-80 лева ако са толко калпави няма да си заслужава.Клапа мисля да си изработя , защото не намирам никъде даже не съм и виждал какво представлява.Чудя се ако вместо факелна монтирам обикновена подгревна свещ дали ще има ефект.Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dizela_88 Преглед на мнениеЧудя се ако вместо факелна монтирам обикновена подгревна свещ дали ще има ефект.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Първоначално публикуван от dizela_88 Преглед на мнениеНа форда при всяко палене ли се включва или само при големи студове , иначе предполагам че ще е по надеждна от болгаровата.
Коментар
-
Малко варварски метод, но работи безотказно-намери си шалтер който свързва 2 акумулатора на 24 волта, и ги подава само на стартера. Например от Ифа, има и другиот К-700, от комбайн Нива... С два малки(75Ач) акумулатора двигателя пали от четвърт. Това на ЮМЗ-то де, ама и при болгара трябва да работи по същия начин.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеТова на ЮМЗ-то де, ама и при болгара трябва да работи по същия начин.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Миналата зима ми докара торовете , когато беше -15 градуса. Тракторът запали без подгряване , просто е с изправен акумулатор , стартер и алтернатор, явно друго не му трябва .Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd
Коментар
-
Първоначално публикуван от iovkito Преглед на мнениеМиналата зима ми докара торовете , когато беше -15 градуса. Тракторът запали без подгряване , просто е с изправен акумулатор , стартер и алтернатор, явно друго не му трябва .
Ако ще го карате зимата,му осигури двигателя да загрява,а не да работи студен,че ще правиш двигател напролет.
Коментар
-
Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнениеАко има наблизо 220 в.с пистолет за горещ въздух в въздушния филтър пали много по-бързо,отколкото с тая свещ,личен опит с Перкинс.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнениеАко има наблизо 220 в.с пистолет за горещ въздух в въздушния филтър пали много по-бързо,отколкото с тая свещ,личен опит с Перкинс.
Спам де!
И с читав акумулатор, стартер, нафта на под 20г., а пък и компресия да има, че и масло дето не е некой дериват на М16д........
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеВ топъл гараж - още по лесно пали.
Спам де!
И с читав акумулатор, стартер, нафта на под 20г., а пък и компресия да има, че и масло дето не е некой дериват на М16д........
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар