Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискова брана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дискова брана

Оригиналното повдигане върши добра работа докато е ново после се получават големи луфтове и започва да създава проблеми.Огледай има и други начини за повдигане по тия по-новите модели брани не,че са върха ама поне по-лесно се ремонтират.
    Гредите при тези дълги заваръчни шевове не поддадоха ли?
    Успех.

Коментар

Гредите за щастие станаха много добре. Купувах ги от строителен магазин 12 метрови и за щастие бяха идеално прави и прилягаха много добре една за друга... освен това бяха хванати със стяги и не мръднаха.
      Когато направих рамката и сложих напречните греди( 105мм), те са 2 греди и се намират горе долу във средата, като заварих тях... тези дългите греди се свиха във двата края от 105мм във средата, на 103мм във края. Това, ако не го знаеш е незабележимо, но така или иначе отпред където е теглича има разпънка и тя ще го оправи нещата, но не съм я заварил, че много келево времето последните дни.
      Оста е 2 метра Ф65, плътна стомана с45, стругована за главина от РСД 4.

Коментар

Здравейте колеги, дисковата брана е готова още от пролетта, някой ден ще я щракна да видите какъв е танк. Браната стана 3 метра и много тежка, болгара пъшка като бременна жена във родилна зала. Дисковете са 560мм, толкова бързах да я пробвам, че забравих да направя стопор на навеса - за транспорт, ходих да я пробвам на нивата, минах през едни дупки и изплю О пръстена на тръбата за високо налягане на навеса, браната падна и изтече маслото от системата, след бърз ремонт - помпата на навеса се прецека, ни нагоре, ни надолу. Едва съм се прибрал.... цилиндъра който ползвах е от култиватор, забравих му точно модела но е по-малките, сълзеше масло от единия маркуч, а от много стягане направо изплю маркуча, резби, мрезби всичко се прецака, а аз 2 дена не мога се измия от масло, че се бях надвесил над бутилката когато стана. Понеже пробвах браната пролетта, беше влажно и на моменти набираше много(а аз още не бях доизкусурил чистачите), накрая като речеш да вдигнеш, навеса не можеше да вдигне браната дори 5см, 2 часа съм я чистил да мога да се прибера.
        Иначе браната стана добре, може да се забие 20см+ ,а отзад вместо валяци сложих грапи от култиватор и прави земята мармалад, но иска хубав трактор и по-голям цилиндър, че иначе работата яко се омацва.
        Последно редактирано от Schamane; 16-07-15, 23:39.

Коментар

Дайте малко акъл колеги.Каква брана да търся за ЮМЗ?Прикачна или навесна, V или Х образна, какъв захват най-добре ще пасне на трактора.Щото гледам колеги с брани по 3.20, ама за мен това си е издевателство над тракторчето..

Коментар

За ЮМЗ по-вече от 2,20 не му трябва и Х ще е по-добрия вариант.За мен навесните брани са едно недорезумение на техническата мисъл. Удобни са единствено за лозови масиви и овощни градини. И още нещо много са по-леки от прикачните,а за обработка на стърнища си е необходим по-тежък инвентар.

Коментар

Обработка на стърнища с ЮМЗ=дискова брана не става, или поне при нас. Ако ще и браната да е и 2 метра. Иначе то има ли толкова малки Х-образни?
              Кольо Динев

Коментар

Можеш да вземеш и малко по-голяма от 2.20(каквато намериш) и ще махнеш някой диск.

Единствения 'заводски дефект' е този, рамената дойдоха къси и се наложи да ги удължа за по-лесно за да вдига малко по-високо.
                http://prikachi.com/images/40/8248040S.jpg

Колесара е малко по-различен от оригинала, горната ос със рамената влиза във втулка, която е заварена за кутиите.
                http://prikachi.com/images/54/8248054i.jpg

Коментар

Аз сега търся подобна брана ... но за сега май не ги внасят в България
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BRANA s valqci 2.jpg
Прегледи:1
Размер:157.9 КБ
ID:5671794

Коментар

Първоначално публикуван от krumtenev Преглед на мнение
                    Аз сега търся подобна брана ... но за сега май не ги внасят в България
                    Напиши у чичо гугъл "активна брана",със сигурност няма да ти хареса цената...
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Пацо, това е е активна брана бе.
                      Баш пасивна си е, ама с отделно лагеруване на всеки диск.
                      Активна е тогава когато в почвообработването дейно участие взима и въртенето на работния оран от двигателя на трактора.

Такива брани се произвеждат и в България. Раломекс и тукашните Мадара мисля имат в гамата си такива машини, наред с конвенционалните
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Пацо, това не е активна брана бе.
                        Баш пасивна си е, ама с отделно лагеруване на всеки диск.
                        Грешка,независима брана,активната е като фреза.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ако бъдем по-точни го водят дисков култиватор .....разликата от браната е че е по лек и има валяци ( по подходящ е за финална(последна) предсеитбена) обработка

Коментар

Или накратко - дискатор.

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                              Или накратко - дискатор.
                              Дисковатор.

Коментар

Така е. В практиката, производители, търговци и ползватели употребяват различни имена на комбинираните машини, които имат в състава си дискови работни органи. Две листовки отпреди повече от 10 години. Фирмата не съществува вече и не е реклама. Само за онагледяване към темата, а и на някой колега може да му е от полза.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040202.jpg
Прегледи:1
Размер:125.1 КБ
ID:5673329
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X