Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Т 150 К

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

пени се нормално и помпата си бръмчи савсем както трябва. трактористите са сменили гумичките на бутилката и се съмнявам за начина, по който са я сглобили, но не ми стигат познанията

дали някаде по системата има байпасен клапан, който да се е скапал и да отваря не когато трябва.

проблема е само с плуга, той тежи 2.5Т с по леките неща няма грижи

другата седмица ще дойде някакаъв специалист и ще измери налягането на помпата, но се съмнявам, че намери проблема, а сега е кампанията, сега се оре, а техниката седи и ръждясва
    drive alive

Коментар

На какво казваш бутилка?

Коментар

хидравличния цилиндър, това което вдига скарата
        drive alive

Коментар

А, гумичките могат да бъдат достатъчна причина.

Коментар

не текат
            drive alive

Коментар

Не, не! Не става дума да тече масло навънка, става дума за пропускане покрай буталото от едната камера на цилиндъра в другата. Обичайна работа. Хем има два вида такъв проблем - и от високото налягане и от ниското. Ако има голям луфт пропуска от високото (работното) налягане. Ако луфта е много малък работното налягане сплесква уплътнителите достатъчно и работи, а като спадне налягането пак се охлабват, и бавно-бавно си натича.

Коментар

Има на разпределителя два клапана.Единия по принцип заседа,сваля се почиства се и ако трябва се шлаифа.Другият клапан е за регулирането на помпата,трябва да го направи който разбира за да не ти гръмнат маркучите после.Ако е омекнала тази пружина тя при определено налягане отваря клапана и връща маслото в баката.Друг момент е износването на маслената помпа/ЗЪБИТЕ/и от тук неможе да осигорява необходимото налягане.
                LZ1NBN

Коментар

Провери също дали е чист филтъра в баката на маслото на хидравликата
                  LZ1NBN

Коментар

почистихме цялата система и сменихме маслото. сега предстои да измерим налягането на системата, ако помпата се е скапала мисля че ще се разбере
                    drive alive

Коментар

До: Т 150 К

Ето ви и малко техническа имформация.
                      Прикачени файлове

Коментар

Провери дали цилиндъра на навесната система е оригинален.Някои слагат от ДТ 75.Възможно е затова да не вдига плуга.Макар че,2,5 тона са много за Т-150.Внимавйте с клапана на налягането щото нова помпа е около 230 лв,
                        Стоян Драев тел:+359877915301
                        blood 0 RhF +

Коментар

Първоначално публикуван от draev Преглед на мнение
                          Провери дали цилиндъра на навесната система е оригинален.Някои слагат от ДТ 75.Възможно е затова да не вдига плуга.Макар че,2,5 тона са много за Т-150.Внимавйте с клапана на налягането щото нова помпа е около 230 лв,
                          Ako за 3години-неса го оправили-----немисе мисли!
                          Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

здравейте,днес видях една интересна модификация на Т150,
                            вместо оргиналния МАЗ-ов шестак е сложен 6цилиндров мерцедесов двигател/240к.с/ .
                            като цяло е добре направено,шофьора обаче незнае къде е правен ремонта,ама трактора има вид на рециклиран-нема течове на масло,и други характерни за марката проблеми.
                            отпред има рог за гребло.
                            отзад има някаква разновидност на седло/лафет/ ,но незнам как се ползва и дали изобщо се ползва,
                            дърпа 2български ремаркета с двойнигуми с по 14тона семки. по 40курса на ден/~100км./
                            само не успях да го снимам ,защото огледа стана инзидетно,ама той си минава покрай нас всеки ден,така че ще го спра и наснимам.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                              здравейте,днес видях една интересна модификация на Т150,
                              вместо оргиналния МАЗ-ов шестак е сложен 6цилиндров мерцедесов двигател/240к.с/ .
                              като цяло е добре направено,шофьора обаче незнае къде е правен ремонта,ама трактора има вид на рециклиран-нема течове на масло,и други характерни за марката проблеми.
                              отпред има рог за гребло.
                              отзад има някаква разновидност на седло/лафет/ ,но незнам как се ползва и дали изобщо се ползва,
                              дърпа 2български ремаркета с двойнигуми с по 14тона семки. по 40курса на ден/~100км./
                              само не успях да го снимам ,защото огледа стана инзидетно,ама той си минава покрай нас всеки ден,така че ще го спра и наснимам.
                              Колега,....нещо сисе поувлякъл. 1.Оргиналния мотор е :ХТЗ 2.На Тето се слага ЯМЗ 236(6 мотор),ЯМЗ 238(8 мотор),Мерцедес (6 мотор) и много други-квото имаш по евтино(всеки щее по добър от ХТЗто),за ремаркетата ,незнам-би трябвало да са руски Водят се 1во(10 тонно),и 2ро(мисля 12тонно),1то е с 2оси,2то с 3 оси,иначе няма завиване.Знеш ли колко са 14тона семки?колко ли жито вози?,а Баластра?.Що не намалиш и курсовете,че ще излезне че се заяждам(а още несъм почнал).Ти карал лиси ТЕ 150?Аз съм.имного други.МЕРСИ.
                              Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

не съм се поувлякъл,на ден от 6 до 10вечерта прекарва около 35-40курса,а иначе семките не са 14тона, а ремаркетата събират толкова.
                                и са с по 2оси /3ос/закачени едно за друго.а за мощноста шофьора ми я каза,не му повярвах много,ама все пак викам да се допитам до знаещите.а те не съм карал,само съм се возил..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X