Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Т 150 К

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Т 150 К

имам един трактор Т 150 К смених му единия изпускателен колектор, защото беше спукан, сложих нови гарнитури и всичко стана, както трябва. чудя се дали нетрябва да оплътня и другия с нови гарнитури / двигателя е V образен/ защото изпуска, а машината е с турбо и да не да има по - голямо налягане от едната страна ...
    drive alive

Аз не бих се замислял. Толкова повече че не са особени пари, а трактора е твърде хубав за да се бастисва. Жалко само че страничните ъгли не са много големи, а иначе е такъв влекач ...

Коментар

замислям се само защото, като сваляхме колектора скъсах две от шпилките и после много псувах докато ги извадя и изобщо незнам какви изненади ме чакат от другата страна, но вече купих гарнитурите и ще го направя.

иначе трактора е перфектен, чудовище, може да дърпа всичко
      drive alive

Коментар

Газ за горене, кока-кола, спирачна течност, преобразувател за ръжда, или просто ВД-40 вместо всичкото това. Шпилковерт, чук задължително, неква майка, и няма къде да се денат ...)

Коментар

сичко е на лице без шпилковерта, оказа се, че има само един, който е много голям, шпилките са 10мм едни от най - тънките по цялата машина

но има електрожен и им заварихме по една гайка и готово
          drive alive

Коментар

Да бе, пълен отврат. Ама пустото, нали няма място за по-дебели((( Пак е по-добре от уазовите, те изобщо са 11 мм. Като стане белята или пренарязваш на 12, или лепило, все едно неуютно(((
            Мамка му, и без това си имам ядове, ти съвсем ми развали настроението. Как ми се кара такова ... И К-700, ама него не съм го и виждал от дявол знае коя година. Е тва са влекачи, си е еб... Трай си че ще довтаса модератора, ама пак си е ..., така де!)) Сканията с 48 скорости е прост буклук!))
            Вие такова, нали откачате акумулаторите преди да заварявате? Да не завари сегментите в цилиндрите.

Коментар

ама то това нещо пали с пусков двигател, той има микроскопичен акомулатор и стартер

разбира се, че го откачаме, аз може да съм прост, ама там има механизатори

миналата есен гледах как един К 700 оре с 9 корпусен плуг и от комина /ауспуха/ излизаше пушек, като от влак

а малко по в страни един чисто новичък трактор ню холанд, се беше строшил и го пазеха трима с пушки, вече втори ден, защото сервизната кола идвала от софия

тия руски трактори са велики машини и единствените, които могат да устоят на български механизатор, това са специални хора, с други разбирания
              drive alive

Коментар

Ех-ех ... Това изобщо не са трактори, само им казват така Те са си смятани за влекачи, плуговете с по 10 лемежа са им за разходка А па и тях като ги дигнат - куршум! Надувал съм такова до 50 км/ч, не е истина кво е. Три оргазма в минута, ама ако си импотентен. За нормалните - повече!))
                Виж, няма малък акумулатор в такъв смисъл. Ако е издухан ще изиграе предпазител, не бърз бушон. Обаче ако си е нормално зареден, и най малкия акумулатор може да изплюе някъв стартерен ток от себе си нататък. Примерно 400 А. А обичайните заварки на тънък материал вървят с 80 - 110 А ... Явно твоите хора са читави, ама нищо не пречи да знаеш. Пък и човек знае колкото знае, и никой - всичко.

Коментар

много сложна се оказа направата на 6 шпилки с усилени гайки за въпросния колектор. няма нито един стругар, който има прилична стомана, нямат даже СТ45 тия хора, с какво работят ... само някакви обикновени полуспокйни стомани, които стават само за тел

и всички ми казват иди еди каде си, купи си материал, донеси ми го и срещу 100тина лева ще ти свърша работа, но незнам кога ще стане защото нямам толкова здрава плаша и ще ги режа на нож ... абе тия хора, да не всичките да спят на течение

няма ли някаде свестен сругар в софия
                  drive alive

Коментар

Стругари има, обаче от къде материал - нямам идея. Никъде не намирам маркови стомани. Правилните болтове и шпилки се правят от борна стомана, така че да се разтеглят при затягането, и да уплътняват резбата. Твърдите са най-лошото, те се чупят и изпускат. Изглежда трябва да събереш по-големи болтове за глави от западни коли, и да врътнеш от тях.
                    Момчетата в Москва са добре - там има морги за всичко. Правилна постъпка е да си вземеш кофа всякъв крепеж за 10 долара от БМВ.

Коментар

мислех утре да ида до едно складче в дружба близо до дару кар, там имат най - различни стомани, мислех да си взема нещо с повече Х, примерно 40 Х или 65Г или и двете първото за шпилката, второто за гайката, такива идеи ми се въртят
                      drive alive

Коментар

Ммм ... Не съм сигурен че това е правилното. Едната е хромна, другата манганова ... Х-овите се използват за износоустойчиви детайли на триене, и главно щамповани. Г- за големи детайли с последваща термообработка. Борните (буква Р) се използват тъкмо заради еластичността им. Ако няма такова - обичайните болтове и гайки са от Ст3 да кажем, високата якост да са 20.
                        Иди по-добре в някой сервиз за двигатели, и събери няколко болта, все им остават. От тях ще ти е мирна главата.
                        След 43-та 50% от загубите на самолети на Луфтвафе са били от катастрофи а не в боевете. През есента на 44-та живота на двигателите на Ме-109 изобщо е стигнал до средно 1 час. работата се оказала проста. Федершайбите на тия твойте шпилки са били стоманени полусфери. Хубаво, ама пленниците които са ги произвеждали в подземните заводи се сетили да не изпразват въпросните полусфери на струга, а плътни те не федерират нищо. Така гайките вече не били подпружинени, и главите се разлитали във въздуха ...
                        Твърдите стомани там са кофти работа, еластичните са си хубаво нещо.
                        Толкова ли ги няма в някой магазин?

Коментар

намерих само С45 калибрована 10мм и Х40 за гайки, друго няма в склада, питах за бор стомани но те ме гледаха странно

дадох ги вече на стругаря, утре ще видим какво ще стане
                          drive alive

Коментар

някой има ли представа защо хидравликата на скарата, на въпросната машина, работи със затруднения, едвам вдига плуга

хидравличната помпа си работи, масло има, системата е прочистена ...
                            drive alive

Коментар

Ммм ... Баси. Търси първо механични задръжки. После или протичат цилиндрите (вътре в себе си, между камерите), или помпата е тръгнала ... Пени ли маслото повече от обикновено?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X