Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за трактор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за трактор

С две ръце съм за Владимировец т-25, това ми беше първия трактор закупен нов от Агромашина.
    Дърпаше си без зор четиритонно ремарке- пълно с кравешка прясна тор и хидравликата си го вдигаше.
    Преди две години го продадох на един приятел , който засади 80 декара ябълкови дръвчета.
    В градината ЮМЗ-то по скоро ще утъпче, отколкото да изоре,но това са излишни приказки .
    С един глас плюс ,накланям везната към Владимировец

Коментар

Владимировеца е хубав трактор, но са доста по-скъпи. Аз също съм навит да си взема владимировец, но не мога да дам повече от 3000лв. Намирал съм за тези пари, но просто са в окаяно състояние и без никакви документи. Читавите вървят от 4000-4500 нагоре.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
        Владимировеца е хубав трактор, но са доста по-скъпи. Аз също съм навит да си взема владимировец, но не мога да дам повече от 3000лв. Намирал съм за тези пари, но просто са в окаяно състояние и без никакви документи. Читавите вървят от 4000-4500 нагоре.
        За 5000лв. го продадох, но тракторчето нямаше и 500 моточаса само лошото беше, че от стоене му се бяха нацепели задните гуми, но компенсирах момчето което го купи с плугче две тела и култиватор двуметров и нов акумулатор
        За градината му върши страхотна работа.
        Навремето и на старите пари беше 3400лв. от Агромашина.
        Последно редактирано от тихич; 02-02-14, 20:05.

Коментар

Владимировеца си държи висока цена. Не казвам че не си ги заслужават, но не са по джоба на много хора. Навремето баща ми взема самоходно шаси, защото не ни се даваха двойно повече за владимировец. Доста сме си играли покрай шасито, докато му направим навесна система, но сега си оре без проблеми с плуг с 2 тела. Имаме и с едно тяло с лемеж 40см. С него прави оран 30см. Предимно за оран и изхвърляне на трева сме го ползвали. Обаче от оранта за 10 години съединителя му замина. Гледаме 10-тина дка. Феродо има по диска, но е станал като огледало гладък и лъскав. На 4-та в баир не тръгваше с товар, а буксъваше на място съединителя.
          Като търсихме трактор имаше читави ЮМЗ-та по-евтини от владимировец. Бяхме решили да вземаме ЮМЗ, но за условията ни идваше доста голям и неудобен.

Коментар

За Владимировица съм чувал,че са доста по икономични и са проходимички пред ЮМЗ-то.Горе долу какъв разход дават Владимировците,дефекти??Имам на оферта за тоя модел за Т25 и Т40,имали запознати с разликите на тея 2 модела.Много ви благодаря за изчерпателните отговори.Радвам се ,че го има този форум,да помагат компетентните .

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=fbmSrEqlvco От трактори не разбирам,но това ако ми го бяха казали нямаше да повярвам

Коментар

Че аз и без тва не го вярвам, докато не го видя на живо...
                Мога да изразя съмнения относно това че разхода на Владимиреца е по малък от този на ЮМЗ. В смисъл като абсолютна стойност, да ще е по-малък, но каква работа ще свърши владемиреца каква ЮМЗ-то. Единствената миродавна оценка, чрез показателят гр/кВ.ч. Нямам книга за Владемирец за съжаление.
                Кольо Динев

Коментар

И двете машини си струват и си имат предимствата, до сега с ЮМЗ-то само съм теглил и пръскал и не е машина за друго, но си е корава душа за съжаление трофей ,сметка за разход никога не съм дирил и на двете .
                  По важна е работата която са свършили.Живот и здраве ,ще изчистя или продам всичко старо и нищо Руско или машина времени няма да остане ,но това са други причини и нищо против вечния руски чукан.
                  Последно редактирано от тихич; 05-02-14, 02:32.

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
                    Мога да изразя съмнения относно това че разхода на Владимиреца е по малък от този на ЮМЗ. В смисъл като абсолютна стойност, да ще е по-малък, но каква работа ще свърши владемиреца каква ЮМЗ-то.
                    Разхода е еднакъв,разликата идва от обема на свършената работа,ЮМЗ-то например ще изоре 25-30дка,а паткалото 12-15дка.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Владимировеца му дават като разход 190 гр/КВч, докато на ЮМЗ и МТЗ двигателите е 220гр/КВч. Относно свършената работа е друга тема. Няма как да се очаква да е еднаква за едно и също време.

Коментар

И с трите модела трактори зор се прави земеделие, при нас ползваме юмзта и мтзта за леките работи - пръскане, торене, транспорт, балирване, окопаване. В баирите не могат да работят, поддръжката поне компенсира

Коментар

Понеже питаш за разход Болгара е най-икономичния и добър вариант според мен , но е по скъп от ЮМЗ-то.При него имаш голям избор от скорости, евтини части и е доста здрав , на негова база продължават да се произвеждат и в момента МТЗ и Беларус.Ако ти е извън бюджета ,ЮМЗ също е по-добър вариант от Владимирец или разни японски.И двата се справят прилично с тежка работа при по-малко декари и с подходящ инвентар ,но и с двата винаги ще има за какво да се изцапаш.
                          Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.

Коментар

Първоначално публикуван от boqn83bs Преглед на мнение
                            За Владимировица съм чувал,че са доста по икономични и са проходимички пред ЮМЗ-то.Горе долу какъв разход дават Владимировците,дефекти??Имам на оферта за тоя модел за Т25 и Т40,имали запознати с разликите на тея 2 модела.Много ви благодаря за изчерпателните отговори.Радвам се ,че го има този форум,да помагат компетентните .
                            Ако искаш пиши на ЛС и ще ти дам информация и за двата трактора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X