Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за трактор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за трактор

Здравейте.Нуждая се от съвети за покупка на трактор.Трактора ми трябва предимно да си дърпам 2 ремаркета с кошери.Сигурно ще взимам и преправям селскостопански ремаркета.Предлага ми един познат японски,но гледам нямат кабини,и едни такива мъничета ми се виждат,..не знам дали ще се справят с дърпане платформа с 50 кошера.А,и цените им за подръжка ми се струват високи за моя джеп.Колебая или за руско че поне ще е с евтина подръжка,или за японец,хвалят ги за здравиняци.Екстри не ми трябват много по трактора,за предпочитане е да може да се закача плуг тъй като имам 2 декара място и 3 декара лозенце,поне да не търси други да ги обработват.Доста изчетах по форуми,и се колебая за руско или японско.Ще съм благодарен за мненията ви за марки,модели и др характеристики,чупливост,разход на дарпане,разход на оране и така.

От: Съвет за трактор

Как мислиш да ги дърпаш двете ремаркета, по отделно или двете заедно? На ремарке ще са около 3-4 тона, което смятам с малък трактор ще се справи. Ако искаш двете заедно ще ти трябва по-голям трактор.
    Аз имам самоходно шаси и го оформих с номерата и документите и заради тази цел. Все още нямам ремарке, но за догодина предполагам че ще се развия и ще напълня около 20 кошера. Предимно за акация глася това предвижване.
    Ако си решил руско да е, ще ти е достатъчно едно ЮМЗ или Болгар. Имат си недостатъци, но пък в сравнение с японските, ще си вземеш два даже за тези пари.
    ЮМЗ-то е 60 коня и се справя с теглене на 2 ремаркета. За транспорт от наблюденията ми ЮМЗ-то е по-проходимо в черни и горски пътища.

Коментар

С големия ще може само да ходиш до лозето с него, освен ако не е правено с по-широко междуредие

Коментар

Няма ли руски 4x4.За по висока проходимос?Какъв разход дава руското на преход за км или час.Какви недостаци имат руските,ЮМЗ и др за целта.Ще дърпам по едно ремарке.2 на дали ще успея по черните пътища.

Коментар

Че то и с японските може да не се влезе в лозето.

Коментар

Владимирец? Според мен щом ще се ползва малко пътине си заслужава да се набиват пари в японска техника. За тази цел болгарите държът твърде високи цени. ЮМЗ са евтини, могат да орът и спокойно дърпат д 10 тона. В общи линии си виж междуредията в лозето и парите в джоба и според това прецени.
            Кольо Динев

Коментар

Владимирреца не държи доста високи цени. Но все пак всичко зависи и от сумата с която е склонен да се раздели човек за трактор. За мене варианта е ЮМЗ евтин и читав трактор.

Коментар

Да запитам и аз: имам малко лозе и всяка година се нервя с това да намеря кой да го изоре. Дайте съвет за много малък трактор или добър мотокултиватор.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

При нас за орането на лозето се използва Т25.Към него има и навесна дискова брана.Сега е в процес приспособяването на един навесен култиватор.
                  За обработка на лозе ще трябва мотоблок поне минимум 10к.с. за да са качествени обработките.Към тях може да е агрегатира почти всичко необходимо за обработка на почвата.

Коментар

И аз те съветвам за ЮМЗ!Особено ако теглиш ремарке с обща маса над 3 тона!Не знам за какъв японец говориш,но най-масовите са около 20кс. и 1,2-1,5тона!Представи си ,ако ремаркето тежи 4 тона общо и тръгне да натиска/дърпа/по някой наклон ,как се спира с това тракторче!По отношение на оранта ,важи същото,колкото по-голяма е масата на трактора,толкова по-големи възможности има.Специално ЮМЗ-то тежи около 3600 кг.,и има мощност 65кс. и мога да кажа,че за класа си прави чудесна оран/разбира се,това зависи предимно от плуга и тракториста/.Преди да се обзаведа с по-модерна техника,доста години оряхме с ЮМЗ-та,и това ти го гарантирам.По отношение на надеждността,като за руски трактор е много надежден,но съм сигурен,че е много назад от японските машини!По ЮМЗ-то винаги някъде сълзи масло,винаги ще бъдеш изцапан,в кабината има повече прах,отколкото навън,а диференциала вие постоянно и ти надува главата,ама според мен за твоя случай,това са бели кахъри.Части има всякакви и цените са все още прилични.Има и онлайн магазин ,който е добре снабден и с нормални цени.За съжаление,японски трактор не съм имал,и не мога да дам мнение.Можеш да огледаш Т-25 и Т40,те са по средата като теглови клас,и имат слава на надеждни машини,само при Т40 има някои по-екзотични части,но и те се намират!

Коментар

Руски с двойно,под 12000лв. едва ли ще намериш,а в твоя случай няма никакъв смисъл да тръшкаш толкова пари,нито ще дърпаш артилерийска установка в кални коловози,нито ще ореш по 30 дка.на ден.Ако толкова държиш,повечето Т-40 са с двойно,но много от тях са със свален кардан към предния мост.Разхода при тракторите се мери на моточас,и за всеки модел и за всяка операция е различен.При почвените обработки за всеки почвен район има различни норми и за оран и дисковане те варират доста!

Коментар

Какъв разход дава Юмз,на дърпане или оран,приблизително,Говорих с един познат(малко чалнат)Човека вика хубави са за дърпане на ремарке с пчели,но няма да ти оре повече от 10см, нямали вътък за по дълбока оран.Вярна ли е според вас тази работа или тоя пак е прекалил с ПЪРЦУЦАТА.))

Коментар

Попрекалил е... 25см. с тройка плуг си оре спокойно с около 2 литра на дка. За разход точен не мога да ти кажа защото отдавн не съм орал с ЮМЗ. По спомен предсеидбенно ореше с около 1-1.5 литра на 15 тина см. дълбочина и 4ка плуг. Всички тези числа обаче са много относителни. Ако трябва да го сравня с Болгара- да малко по слаб е, по трудна му е дълбоката оран и съответно и поизгаря малко повече, но не е нещо ненормално. Проблемът на ЮМЗ според мене идва при дисковата брана. И все пак и там няма да имаш проблеми съм сигурен ако имаш подходяща за него брана.
                          П.П. Ако трябва да бъда точен терминът дълбока оран, не е съвместим с тези два трактора, ама така или иначе ще трябва да се примерите, щото тракторите които могат да орът няма да можете да си ги позволите, пък и няма да ви са рентабилни.
                          Последно редактирано от racer92; 01-02-14, 21:20.
                          Кольо Динев

Коментар

ЮМЗ-то си има съвсем приличен разход при оран,на 23-26см харчи около 2-2,5литра в зависимост от почвата,оре около 25дка за 8часа,после остава без гориво.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

И 30 см.си оре без проблем,но с две плужни тела,ако е някъде на по-леки почви,предполагам ще може и с три!А за дисковата брана,ширина2,2 ,най-много2.4м.Карал съм и с 3.0м,ама карам и ми се реве за машинката!Разхода на транспорт не мога да ти го кажа,имах някъде една книжка с норми,ама не ми е на лесно.Всъщност дори да ти ги дам,едва ли ще ти помогнат,защото са сметнати за транспорт на зърно предимно на 5-та и 4-та скорост.Като теглиш пчели по черно,предполагам,че ще ползваш най-вече 2-ра и 3-та.Сигурен съм,че си обичаш пчелите,и много внимаваш да не ги ядосваш !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X