Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първите НОВИ горски машини в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първите НОВИ горски машини в България

Горски транспортьор 1910Е и горска резачка 1270Е IT4.Февруари месец започва да се работи с тях.Тогава ще има по хубави снимки - машините ще са по-красиви окаляни до ушите .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1280607.jpg
Прегледи:1
Размер:166.7 КБ
ID:6038340

Име:P1280608.jpg
Размер:158.9 КБ
ID:6038341

Име:P1280610.jpg
Размер:144.1 КБ
ID:6038342

Име:P1280613.jpg
Размер:166.2 КБ
ID:6038343

Име:P1280629.jpg
Размер:85.6 КБ
ID:6038344

Име:P1280715.jpg
Размер:217.6 КБ
ID:6038345

Име:P1280716.jpg
Размер:153.1 КБ
ID:6038346

От: Първите НОВИ горски машини в България

И аз имам идея да се направи машина за возене на дърва. Студент съм и от 2 години говоря с един даскал как стоят нещата по конструирането на такава. Говорил съм и с една колежка, която работи в маркетинг отдела на Мадара. От мадара проявявали интерес, но искат да отида там да правим чертежите, но заплащането е мизерно и не ми беше изгодно. Хубава е машинката и ще върши чудесна работа. Обаче електрониката доста оскъпява самата машина и не е рентабилна за нашите ширини. От друга страна за да се пусне на пазара като машина има изисквания, които изискват да има електроника и така става омагьосания кръг.
    Къде са произведени? Може ли малко по-подробна информация с какви двигатели са, трансмисията каква е и с какви екстри разполага?

Коментар

Още като прочетох постинга си помислих, че авторът е от Варна... Тия чудесни машини са предназначени за работа в равнинни гори. За дърводобив в повечето планински терени конете, шаситата и въжените линии все още нямат аналог.
      пп. А какво ще ги правите, когато Източна Стара планина бъде обезлесена?
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Абе работят си идеално и в не толкова равни терени. Аз за обезлесяване в България...с мулета , негри с резачки, джугани и праги трудно ше стане тая работа. С други думи дърводобива в България е с технологии от 1930г.

Ако се прочете малко ше се види ,че всъщност нашта рОдина се залесява (естествено не качествена дървесина, а с тръни и малки дървета) и примерно от квоти 12млн. кубика едва се режат 6 млн.

Коментар

Ще пасем аржентиски говеда после че по на далавера .Ако иаше и една машина за засяване щеше да е пълна темата
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
            И аз имам идея да се направи машина за возене на дърва. Студент съм и от 2 години говоря с един даскал как стоят нещата по конструирането на такава. Говорил съм и с една колежка, която работи в маркетинг отдела на Мадара. От мадара проявявали интерес, но искат да отида там да правим чертежите, но заплащането е мизерно и не ми беше изгодно. Хубава е машинката и ще върши чудесна работа. Обаче електрониката доста оскъпява самата машина и не е рентабилна за нашите ширини. От друга страна за да се пусне на пазара като машина има изисквания, които изискват да има електроника и така става омагьосания кръг.
            Къде са произведени? Може ли малко по-подробна информация с какви двигатели са, трансмисията каква е и с какви екстри разполага?
            Мисля ,че трансмисията и двигателя са най-малкия проблем. Специално тая машина (у Швеция) рано сутрин оператора получава и-мейл (в машината) днеска кво ше реже и в кой район. Като в тоя е-майл съдържа точната настройка на типа дървета ...там скорости на подаване, ножове и т.н параметри.

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
              ...Ако имаше и една машина за засяване щеше да е пълна темата
              Имаше такъв прототип за залесяване, готов от 25 години, но никой не прояви интерес и ... лани отиде за скрап...
              Последно редактирано от trapper; 29-12-13, 20:51.

Коментар

Това ли е?

Колко струва, ако не е тайна?
                WG 2.7 CRD

Коментар

Да се направи у нас подобна техника и да се СЕРТИФИЦИРА е чиста утопия... Дори да стане, себестойността ще е много висока, защото бройките ще са малки.

Нова техника може да се купи с еврофинансиране - има програми, при които 70 до 90% от инвестицията са безвъзмездна помощ.
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

е вече горите ни загинаха

Коментар

Пазете ги,че предполагам колко струват.Но като работят в гората,едвали ще имат търговски вид.Явно добре вървят нещата,щом се инвестива в подобна техника.Успех!

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                        Мисля ,че трансмисията и двигателя са най-малкия проблем. Специално тая машина (у Швеция) рано сутрин оператора получава и-мейл (в машината) днеска кво ше реже и в кой район. Като в тоя е-майл съдържа точната настройка на типа дървета ...там скорости на подаване, ножове и т.н параметри.
                        Интернет в джандемите наши има ли,или ще му пращат по пощата .
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          Имаше такъв прототип за залесяване, готов от 25 години, но никой не прояви интерес и ... лани отиде за скрап...
                          Нанай печалба -нанай интерес.
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                            Нанай печалба -нанай интерес.
                            По-точно "нанай далновидност и образование", щото на тия същите утре децата и внуците ще секат само шипки и глог, или ще мият чинии по "белите страни".

Коментар

Никой не го мисли това,за следващите поколения.Да му мислят такива като мен които карат по правилата...
                              След като гората е твоя,моя и на всички,защо някой печелят от нея,а аз трябва да си плащам да вляза в нея?

поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X