Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Първите НОВИ горски машини в България
Свий
X
-
От: Първите НОВИ горски машини в България
И аз имам идея да се направи машина за возене на дърва. Студент съм и от 2 години говоря с един даскал как стоят нещата по конструирането на такава. Говорил съм и с една колежка, която работи в маркетинг отдела на Мадара. От мадара проявявали интерес, но искат да отида там да правим чертежите, но заплащането е мизерно и не ми беше изгодно. Хубава е машинката и ще върши чудесна работа. Обаче електрониката доста оскъпява самата машина и не е рентабилна за нашите ширини. От друга страна за да се пусне на пазара като машина има изисквания, които изискват да има електроника и така става омагьосания кръг.
Къде са произведени? Може ли малко по-подробна информация с какви двигатели са, трансмисията каква е и с какви екстри разполага?
-
Още като прочетох постинга си помислих, че авторът е от Варна... Тия чудесни машини са предназначени за работа в равнинни гори. За дърводобив в повечето планински терени конете, шаситата и въжените линии все още нямат аналог.
пп. А какво ще ги правите, когато Източна Стара планина бъде обезлесена?ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Абе работят си идеално и в не толкова равни терени. Аз за обезлесяване в България...с мулета , негри с резачки, джугани и праги трудно ше стане тая работа. С други думи дърводобива в България е с технологии от 1930г.
Ако се прочете малко ше се види ,че всъщност нашта рОдина се залесява (естествено не качествена дървесина, а с тръни и малки дървета) и примерно от квоти 12млн. кубика едва се режат 6 млн.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнениеИ аз имам идея да се направи машина за возене на дърва. Студент съм и от 2 години говоря с един даскал как стоят нещата по конструирането на такава. Говорил съм и с една колежка, която работи в маркетинг отдела на Мадара. От мадара проявявали интерес, но искат да отида там да правим чертежите, но заплащането е мизерно и не ми беше изгодно. Хубава е машинката и ще върши чудесна работа. Обаче електрониката доста оскъпява самата машина и не е рентабилна за нашите ширини. От друга страна за да се пусне на пазара като машина има изисквания, които изискват да има електроника и така става омагьосания кръг.
Къде са произведени? Може ли малко по-подробна информация с какви двигатели са, трансмисията каква е и с какви екстри разполага?
Коментар
-
Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение...Ако имаше и една машина за засяване щеше да е пълна тематаПоследно редактирано от trapper; 29-12-13, 20:51.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Да се направи у нас подобна техника и да се СЕРТИФИЦИРА е чиста утопия... Дори да стане, себестойността ще е много висока, защото бройките ще са малки.
Нова техника може да се купи с еврофинансиране - има програми, при които 70 до 90% от инвестицията са безвъзмездна помощ.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнениеМисля ,че трансмисията и двигателя са най-малкия проблем. Специално тая машина (у Швеция) рано сутрин оператора получава и-мейл (в машината) днеска кво ше реже и в кой район. Като в тоя е-майл съдържа точната настройка на типа дървета ...там скорости на подаване, ножове и т.н параметри.Grand Vitra ddis 2008
SEAT Althea XL tsi 2010
Mitsubishi Canter
Коментар
-
Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеИмаше такъв прототип за залесяване, готов от 25 години, но никой не прояви интерес и ... лани отиде за скрап...Grand Vitra ddis 2008
SEAT Althea XL tsi 2010
Mitsubishi Canter
Коментар
-
Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнениеНанай печалба -нанай интерес.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар