Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трактор Fortschritt 323А?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трактор Fortschritt 323А?

За фортшрит съм чувал, че много били зле с скорости и предният мост много давал ядове. Както фортшрита, така и болгара са техника от онова време, производителноста няма да им е кой знае колко. Като видях Ню холнанда, каква производителност и разход дава - просто нема как да го сръвнявам с ТК или Т150 или каквото и да било друго злощастно кекаво руско недоразомение. Колега бегай от болгар, освен ядове и нерви, друго с тоя трактор нема.

Коментар

Абе, нека по-запознатите да препоръчат на човека някаква марка трактори, които са подходящи за всякаква обработка, да стават за неговия инвентар и същевременно да са надеждни. Явно човека не иска да взема машина на кредит, а само нещо което да му върши работа на първо време.

Коментар

И западните не са цвете относно разход.Аз лично съм виждал Хю холанд 105 к.с с 4литра на декар разход есена оран,Джон Диър 108 к.с на предсеидбена оран 2,2лита.Като производителност не са повече от Беларуса.Комфорта е друг,спор няма,но и цената е х3.Дори и да удвоя бюджета,пак ще взема машина минимум на 7000 мт/ч и 25+ години.За чисто нови,още не ми сига силицата

поздрави

Коментар

Хе хе, за свършване на определена работа няма как да се изразходи по-малко енергия от минимално необходимата. Енергията както всички знаят идва от горивото.
          А при дизеловите двигатели ефективността отдавна е изстискана до почти възможния максимум. Което пък означава, че тракторите би трябвало да работят с относително еднакви разходи на гориво за дадена работа.
          Как отделните фирми задвижват машините си, как са решили трансмисия и управление на двигателя-тяхна си работа, но става въпрос за разлики от няколко процента.

За справка-при оран на 30-32 см К-700 даваше разход от 1,8 литра нафта за декар. Многократно засичано от мен, и титулярния тракторист. При това земята не е от най-леките, да речем средна хубост.
          Колко нафта ще открадне тракториста е друг въпрос.
          Доколко ефективно може да работи е друг.

От доста места чувам за разход за оран от 3-4 литра, което е недопустимо. Даже в един земеделски форум някой казваше за разход от 7 литра за декар оран...

Последно-на мен винаги ми е било смешно като започнат да говорят за комфорт при тракторите...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Хе хе, за свършване на определена работа няма как да се изразходи по-малко енергия от минимално необходимата. Енергията както всички знаят идва от горивото.
            А при дизеловите двигатели ефективността отдавна е изстискана до почти възможния максимум. Което пък означава, че тракторите би трябвало да работят с относително еднакви разходи на гориво за дадена работа.
            Как отделните фирми задвижват машините си, как са решили трансмисия и управление на двигателя-тяхна си работа, но става въпрос за разлики от няколко процента.

За справка-при оран на 30-32 см К-700 даваше разход от 1,8 литра нафта за декар. Многократно засичано от мен, и титулярния тракторист. При това земята не е от най-леките, да речем средна хубост.
            Колко нафта ще открадне тракториста е друг въпрос.
            Доколко ефективно може да работи е друг.

От доста места чувам за разход за оран от 3-4 литра, което е недопустимо. Даже в един земеделски форум някой казваше за разход от 7 литра за декар оран...

Последно-на мен винаги ми е било смешно като започнат да говорят за комфорт при тракторите...
            За кражбите си прав,само че тук аз ще си го карам Комфорт е ключовото в тази работа.Откакто сложихме климатик на Беларуса,пооправихме уплътненията на кабината е друго нещо.Сега в топлите дни и по 10ч работа не съм толкова уморен.Преди слизаш сварен-буквално.Навън 38,вътре 45 градуса

поздраи

Коментар

В коя част на България е този форшрит? Ако е в Пловдивския раион мисля че, знам на кои е трактора.

Коментар

Под комфорт може да се разбират и новите системи за управление на инвентара например Джон Диър с IMS или с един бутон няколко операции наведнъж. Последните 3 години сея с активна брана и сеялка прикачена към нея и за да я пусна имам няколко операции, стартиране на заден вом, сваляне на фрезата след това на сеялката и на маркирите и ставаш луд с ръчките ,но с ims-а всичко това с един бутон

Коментар

Относно разхода ще дам пример с пролетната сеитба понеже е актуална сега. Познавам двама колеги които сеят с еднакви сеялки и трактори и двамата сеят с 1000 оборота на заден вом, но единия сее 250 декара с разход от 70 литра на ден, а другия с пълен резервоар от 150 литра при същите обороти на сеялката и засятата площ в края на деня му е същата ,но е изгорил двойно повече гориво Заводски Кунските плантери идват с малка шайба на ремъка за 1000 оборота и за да ги вдигнеш караш на пълна газ до дупка-2 400 оборота ,но другия тарикат не е спал, а е мислел и сменил шайбата с 540 оборотова(огромен топмак) и си кара с 1200 на двигателя и аз сея с същата сеялка, но с хидромотор понеже изключвам фрезата при вдигането за да не блъска кардана и да не губя вакума, но въпреки това 450 литра ги издухвам на ден, просто няма начин за тарикатлък

Коментар

И от къде ви идва тези разлика от 300л.?
                    Кольо Динев

Коментар

От активната брана(фреза) ,която си иска 1000 оборота на заден вом което прави 2000 на двигател за 300- 320 декара засята площ за около 14 часа
                      Последно редактирано от тихич; 27-04-13, 17:53.

Коментар

Първоначално публикуван от miro krosa Преглед на мнение
                        В коя част на България е този форшрит? Ако е в Пловдивския раион мисля че, знам на кои е трактора.
                        Трактора по обява се води в Кърджали.Днес гледах едно МТЗ 4х4,за 10 500 лв,но нещо не ме грабна.Продължавам да се оглеждам.

поздрави

Коментар

Отказах се от още един трактор,ходих да го гледам в петък,ами гробница.Беларус 820,как са като модел?Двигателят е добре познатият Д 243,скоростите как са?Да не са старите МТЗ-та с нова кабина?Имат ли блокаж на задният мост?

поздрави

Коментар

МТЗ-със нова кабина,старата ск.кутия,автоматичен блокаж на предният мост(не съм виждал такъв работещ,прекалено бързо се износва касетата и не зацепва),хидравличен на задния.http://abagro.tractor.bg/%D0%BF%D1%8...A2%D0%97%20820
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Предполагам няма да има проблем с инвентара на 952-ката?10 к.с е разликата,единият е с турбо,другият не?

поздрави

Коментар

820,ще сложи във джоба си 952-то,работи във целият диапазон от обороти и има предавки които на 952 са съкратени заради синхронизираната ск,във случая турбината е минус...
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X