Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въздухоучистител Т-25

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въздухоучистител Т-25

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
    Незнам каква е логиката да загрява при запушен филтър.
    Малко встрани от темата.
    Логиката е следната.Филтъра се запушва и намалява притока на въздух и охлаждането на газовете които влизат в цилиндрите се влошава тоест се покачва температурата на въздуха още в смукателния колектор.Намаления приток на въздух води до промяна на горивната смес в цилиндрите и влошава работата на двигателя и от там се променя температурния му режим.При такова положение двигателя почва да пуши с черен дим.

За Т-25.Мисля,че има нивомерна черта на страната на ваната до къде да се налива масло.През летния сезон когато е много запрашено и машината се използва интензивно по-често трябва да се сменя маслото.Филтъра трябва да се измива с такава течност която след изсъхване да оставя пълнежа сух защото иначе полепва по него прах от въздуха които се засмуква.Нафтата не е много подходяща за измиване или може да се измие грубо,а с нещо друго окончателно.
    Един такъв пълнеж за филтъра мисля,че струва около 10лв.
    За Т-25 може да се говори само хубаво или нищо.

Коментар

Да,колегата над мен е прав!Може би Т25 е единствения свестен малогабаритен руски трактор!Колкото до въздухучистителя,да мисля че бяха 3 чертите и се налива полека маслото,защото поема надолу през дупките,налива се докато спре да поема и стигне до 2-3 черта!Аз лично,нито на Т25 нито на Т40,цяло лято във пепела го карам,балиране,оране,фрезоване и не ми се е налагало да го почиствам,заради това че се е задръстил и не може да поема въздух!Чистя го през 500 моточаса,като филтъра го разглабям и го промивам обилно с бензин,после го изсушавам добре и връщам на мястото!
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Когато маслото стане гъсто филтърът не се задръства защото започва да пуска всичко летящо да си минава. Маслото трябва да се разнася от въздушната струя и също да се стича надолу по това плетеното нещо, а боклуците се лепят по мазното.
        Загряването от запушен филтър е заради промяната в момента на впръскване или на изгаряне на горивото и изкривяване на работата на турбото. Тракторът от темата няма електронно управление на двигателя, нито датчик за налягане или дебит, ... няма кабел, няма проблем, както днес ми каза един западногермански гуру на фермерството докато проклинаше новите трактори.

Коментар

нещо не схванах , маслото като го доливате филтъра във долната вана ли си стои, или първо наливате маслото и после слагате филтъра. Имам м-10 в излишък добре ли е да налея от него ?
          gsm - 0899388807

Коментар

Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнение
            нещо не схванах , маслото като го доливате филтъра във долната вана ли си стои, или първо наливате маслото и после слагате филтъра. Имам м-10 в излишък добре ли е да налея от него ?
            В случая маслото е финия филтър. Действа като прахоуловител. Като се посгъсти то това е от праха в него. Изхвърля се, измива се долната вана и се сипва чисто масло. Горния филтър е за грубите частици и той също се мие.
            Така ясно ли е?

Коментар

Колега, свали си от тук http://publ.lib.ru/ARCHIVES/H/HZTSSh/_HZTSSh.html#02 ръководството за Т16М на стр. 31-32 е описано как, кога и какво се прави по филтъра. Двигателите ан Т25 и Т16М са идентични.
              Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
              Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X