Колеги да питам за въздухоучистителя на Т-25 през колко време го сменяте , аз моя като го отворих долния капак беше пълен до половината с масло - това нормално ли е ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въздухоучистител Т-25
Свий
X
-
От: Въздухоучистител Т-25
По конструкцията. Щом има долен капак вероятно е за с масло. Това са тъй наречените инерционно маслени въздушни филтри. От ВСВ са още. Просто не е имало достатъчно качествена хартия наоколо.
И гърбавата костенурка на Фолксваген е с такъв.
Коментар
-
Не само. Над маслото трябва да има и нещо като груб филтър, измива се с горивото за двигателя/ нафта, бензин/ оставя се да поизсъхне и се монтира.
Маслото е да събира грубите частици.
Ще си решиш кардинално проблема с монтаж на подходящ по размер съвременен нормален филтър за въздух.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнениеКолеги да питам за въздухоучистителя на Т-25 през колко време го сменяте...Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec
Коментар
-
Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнениеНикога!Моя не съм го сменял,а вече е на 3700 моточась!Отдолу във "казанчето" има масло,така си е!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеПо конструкцията. Щом има долен капак вероятно е за с масло. Това са тъй наречените инерционно маслени въздушни филтри. От ВСВ са още. Просто не е имало достатъчно качествена хартия наоколо.
И гърбавата костенурка на Фолксваген е с такъв.
Коментар
-
Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнениеВинаги съм приемал, че маслените са с по-малко съпротивление, събират доста добре и частиците под размера на отвора на хартиените филтри, лесно и веднага обслужваеми са. Сега също се използват, в машини за по-специални условия или изисквания. Това е по принцип, а дали точно на този трактор филтърът е сполучлив не мога да кажа. Със сигурност не се налага купуването на хартиените елементи, които заминават за седмица при подходящи за това условия и се започва изтръскване, духане и тупане.
Ама друго си е, да си дал ХХХ кинти за спортен филтър!!!!
Коментар
-
Да,за модификацията,виждал съм,някой си бодват по един спортен филтър,вместо оригиналния,разглобяем,но според мен оригиналния си е изчислен и предвиден баш за трактора!Иначе,се чисти,като по книга-след 500 моточась!Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec
Коментар
-
Аз нашия всякагодина го измивам. На дъното има по един два пръста кал, понеже с трактора се работи предимно на запрашени терени. Ако е хартиен филтъра трябва да се сменя всеки ден. Имам познат който кара западен трактор с хартиен филтър и през няколко часа го духа с компресора, иначе започва да грее много трактора. Незнам каква е логиката да загрява при запушен филтър.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар