Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въздухоучистител Т-25

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въздухоучистител Т-25

Колеги да питам за въздухоучистителя на Т-25 през колко време го сменяте , аз моя като го отворих долния капак беше пълен до половината с масло - това нормално ли е ?
    Последно редактирано от dradonov; 07-10-12, 21:34.
    gsm - 0899388807

От: Въздухоучистител Т-25

нормално е да има масло в въздухочистителя само че на Т25 незнам точно докъде ако става въпрос за ДТ 54 питайте знам му сакатлъците

Коментар

Я сложи някоя снимка, че има и такива въздушни филтри в които масло трябва да има.

Коментар

ами в момента нямам възможност за снимки, не се ли познава по нещо ?
        иначе филтъра е в метален обков и вътре гъсто навита корда - поне на такова ми прилича .
        gsm - 0899388807

Коментар

По конструкцията. Щом има долен капак вероятно е за с масло. Това са тъй наречените инерционно маслени въздушни филтри. От ВСВ са още. Просто не е имало достатъчно качествена хартия наоколо.
          И гърбавата костенурка на Фолксваген е с такъв.

Коментар

в такъв случай да не купувам нов филтър, а да си напълня този с масло пак , така ли ?
            gsm - 0899388807

Коментар

Не само. Над маслото трябва да има и нещо като груб филтър, измива се с горивото за двигателя/ нафта, бензин/ оставя се да поизсъхне и се монтира.
              Маслото е да събира грубите частици.
              Ще си решиш кардинално проблема с монтаж на подходящ по размер съвременен нормален филтър за въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнение
                Колеги да питам за въздухоучистителя на Т-25 през колко време го сменяте...
                Никога!Моя не съм го сменял,а вече е на 3700 моточась!Отдолу във "казанчето" има масло,така си е!
                Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Мерси , утре ще видя какво мога да измисля .
                  Driftacha
                  това се чудех и аз, щот на този му личи че си е оригиналния филтър
                  gsm - 0899388807

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                    Никога!Моя не съм го сменял,а вече е на 3700 моточась!Отдолу във "казанчето" има масло,така си е!
                    Да. И аз моя го изхвърлих барабар със ЗаПоршето на над 300 000 моточаса.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      По конструкцията. Щом има долен капак вероятно е за с масло. Това са тъй наречените инерционно маслени въздушни филтри. От ВСВ са още. Просто не е имало достатъчно качествена хартия наоколо.
                      И гърбавата костенурка на Фолксваген е с такъв.
                      Винаги съм приемал, че маслените са с по-малко съпротивление, събират доста добре и частиците под размера на отвора на хартиените филтри, лесно и веднага обслужваеми са. Сега също се използват, в машини за по-специални условия или изисквания. Това е по принцип, а дали точно на този трактор филтърът е сполучлив не мога да кажа. Със сигурност не се налага купуването на хартиените елементи, които заминават за седмица при подходящи за това условия и се започва изтръскване, духане и тупане.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                        Винаги съм приемал, че маслените са с по-малко съпротивление, събират доста добре и частиците под размера на отвора на хартиените филтри, лесно и веднага обслужваеми са. Сега също се използват, в машини за по-специални условия или изисквания. Това е по принцип, а дали точно на този трактор филтърът е сполучлив не мога да кажа. Със сигурност не се налага купуването на хартиените елементи, които заминават за седмица при подходящи за това условия и се започва изтръскване, духане и тупане.
                        Абсолютно си прав!! Оссобено за работни машини!
                        Ама друго си е, да си дал ХХХ кинти за спортен филтър!!!!

Коментар

Да,за модификацията,виждал съм,някой си бодват по един спортен филтър,вместо оригиналния,разглобяем,но според мен оригиналния си е изчислен и предвиден баш за трактора!Иначе,се чисти,като по книга-след 500 моточась!
                          Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

В книгите пише чистене през определен период работа или при сгъстяване на маслото. Между другото, може да наливаш старо масло, стига да си е рядко още.

Коментар

Аз нашия всякагодина го измивам. На дъното има по един два пръста кал, понеже с трактора се работи предимно на запрашени терени. Ако е хартиен филтъра трябва да се сменя всеки ден. Имам познат който кара западен трактор с хартиен филтър и през няколко часа го духа с компресора, иначе започва да грее много трактора. Незнам каква е логиката да загрява при запушен филтър.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X