Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Беларус номер рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Беларус номер рама

Радвам се,че мога да бъда полезен.
    Ако има още въпроси-питай. Може и на лични, да не правим излишен спам. А ако на някой въпрос не знам отговора-на село има един дядка, цял живот е бил монтьор в ТКЗС-то, и знае наизуст устройството и регулировъчните данни за почти всички руски машини от онези времена. Лошото е, че сега за новите машини няма такива специалисти, и фирмите занимаващи се с ремонта събарят по две кожи... Затова аз си работя със старата техника-мога да си я ремонтирам сам.

П.п. Имам каталог на частите и детайлите за ЮМЗ, ако имаш някакъв въпрос за каталожен номер, или вид и разположение на частите в машината-питай ще проверя и ще ти отговоря.
    А земеделието за мен е удоволствие. Голям кеф е на нивата с трактора, сам сред полето, птички, зайци, понякога и сърни... Като гледам как земята ври под плуга сърцето ми се стопля...
    Абе, за мен си е тръпка, не само начин за спечелване на някакви пари.
    За други е просто бизнес който ще зарежат ако спрат субсидиите от ЕС.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
      Хе хе, чудна тема се заформи. Благодарение на вас и чичо гугъл успях да разгадая що за птица е трактора за който попитах. Оказа се че това е МТЗ Беларусь, 48 коня произвеждан от 1961 до незнам коя си. Абе дърта машина. Още не мога да и се начудя как запали само. Иначе е яко изтормозена. МТЗ 5лс. Отказах се на момента.
      Имаме такъв. Даже е регистриран в КТИ. С пусково е. Железен е и доста запазен, но няма вид. На времето са го пенсионирали заради "слабия" двигател и му бяха монтирали една транспортна лента да подава бали като работи само на място.

На нас ни върши работа, пък нека да е стар.

Коментар

Като отидохме да го гледаме и стигнахме до паленето собственика отиде до къщата да вземе бензин. Викам си "баф мааму, според мен това е дизеляк, той за бензин ми говори". Сипа му в пусковото 200 грама, "почерпи" го и една капачка от тубата в карбураторчето, нави въженцето и оооочудо, пусковото запали от пръвото дръпанье ! След около минута две и основния двигател се разбоботи.
        Наистина не е важно колко е стар, а дали ти втрши работа. За това Ванка си абсолютно прав !
        Въпросния трактор е бил бракуван 1989 година с дърворезачка като прикачен инвентар, циркуляр някакъв е имал.
        Тази земя, по която тъпча сега,
        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
        тази земя – не е моя земя,
        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Ти на минута- две бързо палене ли му викаш? Аз докато чуя че пусковото да припатква и веднага зацепвам големият двигател и той си пали. Случвало ми се е да изтарва пусковото и да забравя големият двигател зацепен и при второто дърпане на важето пали едновременно и пусковото и дизела, но е малко опасно, защото може да ти счупи ръката! Тези трактори трябва да палят много лесно. Нашият е от по-новите, които са с горивна камера в буталата и с малко по -мобщни.
          Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
            Ти на минута- две бързо палене ли му викаш? Аз докато чуя че пусковото да припатква и веднага зацепвам големият двигател и той си пали. Случвало ми се е да изтарва пусковото и да забравя големият двигател зацепен и при второто дърпане на важето пали едновременно и пусковото и дизела, но е малко опасно, защото може да ти счупи ръката! Тези трактори трябва да палят много лесно. Нашият е от по-новите, които са с горивна камера в буталата и с малко по -мобщни.
            Сигурно си прав, но става въпрос за с години не пален трактор изглеждащ на външен вид като току що изваден от реката. А преди да го извадят реката го е потъркаляла доста.
            Все едно. Отказах се от него, но пък темата е хубава.
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Във фермер.бг рекламират редуктори да се палят със стартер без пусково
              а ми стана интересно регистрирахте ли трактора
              Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
              Калоян Кирилов
              LZ2ZGT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X