Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ 66 или нещо по-страшно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Газ 66 или нещо по-страшно

Дано
    АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!

Коментар

Първоначално публикуван от vasko_gaz 66 Преглед на мнение
      Ти също си направил супер машини. Ще послушам съвета ти

Да но с таргата на Флинстоун не можеш да мъкниш трупи или да караш по пресечен терен, а също така няма тоя луд вид.

Просто направих от нищо нещо. Не исползвах готово купе, единствено въображението си.

това ясно ,но използваи въображението си малко повече и придаи на самоделката някакъв завършен вид........

6 за всички самоделки......
      И никога несе подигравам с човешкият труд. които не разбира от шеги ---- сории......................................
      boko
      Jeeep---KIA
      https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

Колега vasko_gaz 66 много ще ми е интересно да споделиш какво е мнението на Г-н Иончев от КТИ Смолян за твоята разработка?
        [дано до сега да си нямал среща с него]

Коментар

Машината си е екстра. Вярно, има доста забележки относно сигурността най-вече,но пък и човека явно не гони естетика и 5 звезди на EuroNCAP, a в кратки срокове и кратки средства да има машина за работа в дивия родопски лес. От собствен опит знам, че такива начинания никак не са лесни и в повечето случаи си принуден да бачкаш с наличните материали и инструменти, което ако не си рисувал планове и чертежи на хартия, неминуемо води до разминаване в представите ти и реализацията. Идеите ти идват по време на работа, абе нещо като музикална импровизация с виртуозни забежки. Важно е да те кефи резултата

Коментар

Най важното не гледате тази бесна машина работи и изкарва пари
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Машината е перфектна и може да я оцени само човек които се занимава и разбира от дърводобив.Аз имам подобно и по производителност не отстъпва на Универсала.Само дето не е с две лебедки но е по нисък и по не се обръща на сранични наклони.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                Машината си е екстра. Вярно, има доста забележки относно сигурността най-вече,но пък и човека явно не гони естетика и 5 звезди на EuroNCAP, a в кратки срокове и кратки средства да има машина за работа в дивия родопски лес. От собствен опит знам, че такива начинания никак не са лесни и в повечето случаи си принуден да бачкаш с наличните материали и инструменти, което ако не си рисувал планове и чертежи на хартия, неминуемо води до разминаване в представите ти и реализацията. Идеите ти идват по време на работа, абе нещо като музикална импровизация с виртуозни забежки. Важно е да те кефи резултата
                не мога да ви го кажа по по-точен начин от този на колегата. Само за това че средствата са кратки не е прав

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                Машината е перфектна и може да я оцени само човек които се занимава и разбира от дърводобив.Аз имам подобно и по производителност не отстъпва на Универсала.Само дето не е с две лебедки но е по нисък и по не се обръща на сранични наклони.
                Тук си много прав,машината не отстъпва на Универсала, ходи по места кудето се съмнявам че Универсала ще се справи.За тва че е с една лебедка също си прав, но мисля по този вапрос и може скоро време да му сложа още една.

Първоначално публикуван от maistor-Sm Преглед на мнение
                Колега vasko_gaz 66 много ще ми е интересно да споделиш какво е мнението на Г-н Иончев от КТИ Смолян за твоята разработка?
                [дано до сега да си нямал среща с него]
                Не мога да разбера защо мислите, че съм от смолян.Може би штото регистрацията на виетнамката донор е от там.

Нека да ви поясня.Тази машина бе направена на шега.С няколко приятели намерихме виетнамка, която да ползваме за донор и решихме да я превърнем в нещо което може да ходи почти на всякъде.Не сме правили никакви чертежи и планове всичко ставаше по време на сглабянето.Срокът бе кратък и нямаше време за излишно мислене, ако нещо не съвпадаше измисляхме компромисни варианти, заради това са многото забележки
                Последно редактирано от Yordan Kolev; 12-01-08, 17:56.

Коментар

Васко мислих дълго по твоето творение,но да започнем от заглавието,че е нещо страшно си прав и СПИЛБЪРГ би се изплашил,но не от вида,а от това какво може да последва.Искам да ти кажа,че тези който ти ръкопляскат явно те заблуждават. Искам да съм откровен Нищо не си направил по скоро си осакатил нещо, или поне не е за този форум.А ,ако с това не знам как да го нареча/ЧУДО/ си изкарваш хляба и не ти пука какво може да ти се случи ,то поне помисли за гората :ще се взривиш бе:,а никъде не видях сериозен пожарогасител.Тук има доста начетени хора който биха ти помогнали/ЙОРИ, СОТИ,ЛАМБРЕВИ и.тн/Не губи кураж поне имаш желание

Първоначално публикуван от Drugarq Преглед на мнение
                  Бих сложил нещо подобно на шаси от Виетнамка:
                  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=148023&photo=19
                  http://images18.snimka.bg/003536739-big.jpg

Браво за машината добре си я направил само бих свалил "тавана" малко по ниско.
                  Колега,не виждам нищо което да е направено,ако в този форум има желаещи за подобни изпълнения аз лично бих им помогнал.ако греша ме поправи.
                  Последно редактирано от Yordan Kolev; 13-01-08, 12:10.
                  ПАВКО
                  0888802068

Коментар

До преди нова година работех с вятнамки в балкана и са перфектни за дърводобив вярно че лесно се обръщат дори когато им обърнеш гумите като гледам не са обърнати на този дзвер та мисалта ми е че единствената далавера от тази преработка е че не се дигат трупите а се поставят на платформата.А що се отнаса до дизеловият двигател едната беше с булгаров и яде земята и много икономичен. С няколко думи орезилил си хубавия камион но като ти изкарва пари а това е наи важно в днешно време караи го на воля и печели пари
                    0885 297985,мтел-Радо
                    0876 556870,виваком като домашен

Коментар

• До: Газ 66 или нещо по-страшно

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
                      като гледам не са обърнати на този дзвер
                      гумите не са обърнати защото машината трябва да минава през доста тесни места.
                      А за обръщане не съм имал проблеми.Просто трябва да внимавам повече

Коментар

Хора ,това е машина за работа ,и то в строго специфични условия. Просто по тази технология се свалят трупите на удобно да товарене място.Машината трябва да е с нисък център на тежеста за да не се обръща лесно с изесен напред център за да не се вдигат предните колела ,да е тясна за да минава между дърветата и т.н. по техническото задание.Когато няма кабина се бяга по лесно. Клетката задължително върви с колани иначе полза от нея няма ,а това не е удобно за работа.
                        не се заяждам, но мисля ,че човекът е прав да се кефи от това което е направил.
                        С пари и баба може.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                          Хора ,това е машина за работа ,и то в строго специфични условия. Просто по тази технология се свалят трупите на удобно да товарене място.Машината трябва да е с нисък център на тежеста за да не се обръща лесно с изесен напред център за да не се вдигат предните колела ,да е тясна за да минава между дърветата и т.н. по техническото задание.Когато няма кабина се бяга по лесно. Клетката задължително върви с колани иначе полза от нея няма ,а това не е удобно за работа.
                          С пари и баба може.
                          Еми то това е Човека си направил машина скоято да работи и да си изкарва хляба.Била грозна ,била крива и не знам си каква.Аз знам че сте я сътворили с двете си ръце и щом работи за вас е много хубава.Няма какво да се намират кусури на нещо което за да го купиш трябва да се заробиш за цял живот ,а ти го сътворяваш от скрапа и пак казвам си изкарваш хляба с него.Много е лесно някой който има пари да плуе по сиромашта.Че ако има пари то нали всеки може.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                            Еми то това е Човека си направил машина скоято да работи и да си изкарва хляба.Била грозна ,била крива и не знам си каква.Аз знам че сте я сътворили с двете си ръце и щом работи за вас е много хубава.Няма какво да се намират кусури на нещо което за да го купиш трябва да се заробиш за цял живот ,а ти го сътворяваш от скрапа и пак казвам си изкарваш хляба с него.Много е лесно някой който има пари да плуе по сиромашта.Че ако има пари то нали всеки може.
                            Браво и от мен.Важното е,че си се хванал и си направил това,което можеш и с това,което имаш!Да ти даде някой 20х.лв.ида те накара да направиш нещо подобно,пък тогава да ти дирят кусури!И моят "кроки"е грозен,но ми иде да го разцелувам,когато отида на Дунава,а там освен него други машини няма-тях"супер хубави и красиви"са ги оставили отатък дигата,уж да не ги калят и са продължили пеша.Още веднъж браво!
                            Чавдар Владимиров
                            0887/912075
                            Ленд Ровър Диско 1
                            Самуад в проект

Коментар

• Нещата не опират до това че машината е направена с малко пари, все пак както няколко колеги казват , че с пари всеки може.Първото предназначение не беше да направя машина с която да си искарвам хляба,а просто да има с какво да си запълня свободното време и да създам нешто което ще ходи почти навсякъде, а в последствие установих ,че е перфектно за работа в тежки условия.

Когато няма кабина се бяга по лесно. Клетката задължително върви с колани иначе полза от нея няма ,а това не е удобно за работа.
                              С пари и баба може.
                              доста от давна се опитах да им го обесня това което си писал но все ме критикуваха.
                              Последно редактирано от Yordan Kolev; 19-01-08, 12:02. Причина: Поредни

Коментар

С пари и баба може.
                                Абсолютно си прав за клетката и коланите.При работа в гората на водача постоянно му се налага да слиза, да пирикачва важето, при което са крайно неудобни.Освен това, при по трудните терени, ако трупите повлекат машината по някой стръмен склон по- добре скачай защото при подобна случка машината става на кайма и едвали клетката би те спасила.
                                Кораб, стоящ на пристанището, е в безопасност, но НЕ за това са направени корабите...

0886023885

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X