Здравейте колеги , пуснах темата и във форума за шейни, но там няма никаква активност. Да обясня накратко-гледах из руски форуми и в ютуб , как правят разни моторни шейни , с елементарна конструкция и почти от подръчни материали. Идеята ми е за нещо подобно , в зимния сезон имам много свободно време и искам да го уплътня.Занимавал съм се с метални изделия и ръчно ковано желязо , в цеха имам всички необходими машини за това.Не съм запознат с двигатели и други монтьорски неща.Ако има някой в тази сфера и иска да направим нещо съвместно , аз съм насреща.Успех
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ за самоделка
Свий
X
-
Гледам, че няма мераклии за моторна шейна, а ти явно си такъв...
Та макар и да не разбираш от механика-започни да събираш части и материали, ръководейки се от руските чудеса на самоделството, и започни, като обясняваш какво правиш и защо. И снимай много и пускай снимките тук. Задавай конкретни въпроси, винаги ще има кой да ти отговори да даде акъл.
Асеновград е малък за да намериш съмишленици тук. По-скоро се огледай около себе си, работи на показ, и ако на някого му е интересно и спира да те гледа какво правиш-предложи му съдружие...
Щом се занимаваш с железа-можеш ли да заваряваш? Ще има много заваръчна работа по такъв проект. Също и стругарска работа. Не знам как сте там откъм читави и трезви стругари, но без такъв ще ти е трудно.
Дай някой линк към руските творения, да се ориентираме какво по-точно ти харесва.Има ли желание-има и начин!
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеГледам, че няма мераклии за моторна шейна, а ти явно си такъв...
Та макар и да не разбираш от механика-започни да събираш части и материали, ръководейки се от руските чудеса на самоделството, и започни, като обясняваш какво правиш и защо. И снимай много и пускай снимките тук. Задавай конкретни въпроси, винаги ще има кой да ти отговори да даде акъл.
Асеновград е малък за да намериш съмишленици тук. По-скоро се огледай около себе си, работи на показ, и ако на някого му е интересно и спира да те гледа какво правиш-предложи му съдружие...
Щом се занимаваш с железа-можеш ли да заваряваш? Ще има много заваръчна работа по такъв проект. Също и стругарска работа. Не знам как сте там откъм читави и трезви стругари, но без такъв ще ти е трудно.
Дай някой линк към руските творения, да се ориентираме какво по-точно ти харесва.
В ютуб има доста видеа за такива самоделки , ключовите думи по които се тъсят са - мотосани и снегоход свои руками.https://www.youtube.com/watch?v=XM5tgHsF5rc
Toyota 4runner
3000cc V6
Коментар
-
Ами щом има достатъчно информация-повярвай си, и започвай.
Най-важното е да си повярваш, че можеш да го направиш, набавяш си материалите и започваш.
Неминуемо ще объркаш нещо и ще бракуваш някои части, но то и мастити инжинери допускат грешки, така, че не се плаши.
Каквото не ти е ясно-питай конкретни въпроси за да получиш смислени отговори.
На някой от участниците тук подписа беше, че Ной е бил аматьор, а Титаник е построен от професионалисти.
Запрятай ръкави, набавяй материалите и започвай, ние ще викаме браво.
Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Една интересна и малко по различна идея - аерошейна или аэросани. - http://armor.kiev.ua/Tanks/WWII/sani/nkl26.php
Сложното или по точно скъпото ще е витлото (но пък има от делтапланери), а при мотошейната веригата. Другото си е шлосерска работа и фантазия.
Този човек си е сделал доста интересни машини https://www.legaltechnique.org/artic...novosti-v.html
А тук вече става още по интересно като няма сняг, лятоска има язовири https://www.youtube.com/watch?v=z2yyAIT0iFc
Може и да си ги разглеждал. Ако искаш мога да ти пратя на пощата книжка с малко формули и рисунки за аеросани.Не важно кто напротив, важно кто рядом.
Коментар
-
Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнениеПри условие, че до 4000 лв има съвсем читави (маркови) шейни, не виждам никакъв логически смисъл да се прави самоделна такава …
/която никак няма да се върже по-евтино като цена/
Дали това ще дойде 4000?
Toyota 4runner
3000cc V6
Коментар
-
Ще!
Като набиеш минимум едни 1500 лв (500 като минимум за някакъв соц скрап като в случая + минимум още 1000 за ремонта му и останалата железария - усетиш се, че вместо да си правиш кефа си все в пукници, ремонти и омазан - и хвърлиш „нещото” за скрап....
Нагледал съм се на не един опит (някой доста сполучливи) на правене на АТВ-та (дето е най-близо до шейната като конструкция) и резултата е винаги еднакъв - много работа, набити пари като да го вземеш готово и за капак - насмешливи погледи като ти видят „ижомахата” на някое събиране....
Ама всеки си е господар на джоба де
Коментар
-
Някои самоделки са доста по-успешни от заводски неща. Съвсем отделно е удоволствието да направиш нещо с ръцете си. Освен опитът и креативността, от ключово значение е да се въздържаш от употреба на съветски или руски части и агрегати."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнениеТова ще върви само по утъпкан сняг .
Toyota 4runner
3000cc V6
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=Scrapheap;n6530602]Някои самоделки са доста по-успешни от заводски неща. Съвсем отделно е удоволствието да направиш нещо с ръцете си. Освен опитът и креативността, от ключово значение е да се въздържаш от употреба на съветски или руски части и агрегати.[/Q
Колега , какъв мотор според теб , за да му ползвам двигателя и рамката?
Toyota 4runner
3000cc V6
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар