Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъги от костенурка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бъги от костенурка

здравейте колеги имам един въпрос
    някой опитвал ли се е да направи бъги от костенурка защото като гледам американските сайтове много ги ползват за тази цел а и си намерих черетежи с размери
    благодаря предварително
    поздрави
    Прикачени файлове

До: Бъги от костенурка

Ако го правиш същото като на снимките,според мен трябва да сложиш,някакви тежести на предницата.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

ами не знам за това го пуснах тук да видя какви са мненията а иначе в американските сайтове така ги правят
      само пояснение за твърдите оффроуд маняци ще се ходи с него по пловдивско равно поле най-много в някои кален коловоз тракторен да нагази
      с други думи без много изисквания за проходимост по скоро за скорост

Коментар

Кви са тия приказки за тежести.Това са пустинни бъгита не трактори.
        Тежеста трябва да е отзад за да има по голямо сцепление.

Коментар

Гледам на първата снимка, че са ми копирали идеята за "плафончета" на горното напречно железо
          Относно тежестите и завиването-на моето бъги, като му дам по-сериозно газ, и предницата колкото е лека, олеква още повече, и недозавива. Като видя, че не отива натам накъдето искам, и пусна газта предницата си пада(натежава) и успява да направи завоя. Отначало беше доста стряскащо, но е въпрос на свикване.
          Иначе, от костенурката лесно се прави бъги, заради еднаквата компановка. Намери си колата и почвай.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тези са бъгита за дюни,скоростни,но не са от Костенурка.Най-много само скоростна кутия да са ползвали.Иначе Костенурката си е идеална за плажно бъги-все едно са я проектирали за тва.Ред предимства я правят предпочитана-цяла носеща рама,задноразположен двигател с въздушно охлаждане,преден мост на торсиони.Ей тва е бъги-мечта с донор Костенурка http://www.beachbuggies.co.uk/
            [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
            Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

ами тези бъгита ги знам но тук няма такива стъклопластови коруби
              а и тва си е за пред кафето иска си регистрация а в БГ не става питал съм преди са ги регистрирали като плажно бъги сега след влизането ни в еврото и с новите им изисквания е много трудно
              да не говорим че ако има стъклопластови коруби колко пари ще са не ми се мисли
              за тръбната конструкция е лесно тръби и CO2
              а от костенурката се използва предното торсионо окачване и цялата задница с торсиона скоростната кутия и двигателя
              по въпроса с недозавиването се надявам да го няма защото не е на А рамена от пред и ще тежи малко повече
              п.п.кола съм си намерил но тя е на село а аз НЕ за това ще е съботно неделна работата
              въпрос към кольо колко излезнаха като пари тръбите за другото бъги тва сивото ако знае

Коментар

Питай Jordan-bg, той си ги е купувал, но май не си спомня.
                Абе приготви си едни 200 лева, и ако останат се радвай. А ако се наложи ще вадиш още, но няма да е много повече.
                На моето отидоха 6 пръта по 6 метра профил, но ще преправям предницата, та смятай още поне 10 метра...
                Това за ориентация.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

така седнах и сметнах кохструкцията която е дадена на снимката и излезна че ми трябват тръби около 33 м 1и1/2 цола според мен това май е малко и се съмнявам че размерите са в инчове което сметнато прави 83.82м което пък ми се вижда много
                  моля за съвет кое е по вярното и за това от каде в пловдив могат да се купят на нормална цена ако знае някой благодаря предварително
                  п.п. днес сглобих седалка спортна от мукава 3мм мисля че изглежда прилично но малко висока се получи за сега няма как да пусна снимки но по късно ще искам и коментари и за нея

Коментар

я дай инфо за седалката,80метра са множко май.по отърва да са 30м. тръба ,ще ти е около 30тина лева х6метра. значи към 150-60лв. какъв двигател ще ползваш? костенурков трудно ще намериш читав за малко пари.

Коментар

ами шасито с двигателя и предното окачване си ги имам, костенуркови а инфо за седалката ще пусна след снимките понеже така ще ми е трудно да обесня изрових от нета няколко модела на спортни седалки тип спарко мисля да е правя от алумин с калъф и понеже бяха няколко вида направих проби от мукава как стои и остана един модел
                      за мое съжаление след дълго рязане се получи от 3 ти опит нещо между тези 2 те се получи пробвах и само тая алуминиевата
                      хубава но не много функционална
                      Прикачени файлове

Коментар

Тая алуминиевата не ти я препоръчвам че от хемороиди няма отърване.Дай снимки на тия чаркове как изглежда предницата, мотора око да види може да има по голям ефект,иначе сме с теб успех.

Коментар

така ето обещаната снимка на седалката от мукава но след по подробно четене май и тя има малък проблем .сравних размерите с ето тези http://www.ladasportline.ru/prod/sparco_s.html и при мен на всякаде гърба и оснивата са 42 см а май ще трябва да е стесня към гърба но за сега и така ми харесва като намеря още един лист мукава тогава
                          а други снимки след като свършат тези дълги 6 дневни седмици
                          Прикачени файлове

Коментар

браво,добре се получава,сега само някак гръбната част не си отива с другите,ама и ти си го споменал.

Коментар

Aз намерих това за конструкция на седалка. http://buggy-plans.ru/index.php?opti...d=26&Itemid=30
                              Дано да ви е полезна с нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X