Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Четириколка от ИЖ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Четириколка от иж

Първоначално публикуван от ogard Преглед на мнение
    някой знае ли морга или нещо подобно за мотори в пловдив област търся си спирачки
    Колега, в Плевен имаше едно моторче ямаха 250 FZR за цялото искаха 500 лв. Ще ми отнеме 2-3 дена да открия момчето, защото му нямам координати освен работното място. Ще говоря с него и ще ти кажа цена за апарати дискове маркучи и помпата. Може и да хванеш някоя промоция . Друго ще ти трябва ли?

Коментар

До: Четириколка от иж

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
      Колега, в Плевен имаше едно моторче ямаха 250 FZR за цялото искаха 500 лв. Ще ми отнеме 2-3 дена да открия момчето, защото му нямам координати освен работното място. Ще говоря с него и ще ти кажа цена за апарати дискове маркучи и помпата. Може и да хванеш някоя промоция . Друго ще ти трябва ли?
      здравей и мерси за предложението ще се радвам ако го намериш зависи какъв е мотора може да ми трябва успокоител за веригата и ако е крос и предпазителя на венеца

Коментар

До: Четириколка от ИЖ

Приятелю мой съвет е да предвидиш спирачки и от пред все пак това ще го караш на всякъде гаранция ще ти трябват и нали знаеш изкарай го есента но го пипни навсякъде.

Коментар

Красота

Коментар

Идеална машинка !!!!

Коментар

Можеш ли да щракнеш една снимка отпред на носачите? Останах с впечатлението, че горните са по-дълги от долните, но може и само така да изглежда на снимките.
              Спирачка от някое търкаляно АТВ няма ли да свърши работа?
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

забих малко със задницата не мога да се разбера със стругарите какво искам да ми направят някой да има чертеж или идея за задна ос и спирачки на края ще черпя едно кръкче

Коментар

Браво за начинанието!
                  Ако си намериш спирачна система от китайско атв, ще ти върши идеална рабпта. И целият комплект с помпи, маркучи дискове и апарати не беше много скъп.
                  За носачите, напълно съм съгласен, че от тръби е по-здраво. Но за две години яко каране и дори малко скоци, носачите направени от профили не са мръднали!
                  Аз започнах с такава, в последствие заменихме всичко с части от поларис.
                  Давам линк към тема с моето творение, има доста исписано по въпроса. Как се започна, кое и защо се преправи.
                  Така като гледам, не всички от този раздел са я виждали, а смятам, че ще е интересна.
                  На доста хора може да им е от полза.
                  Ето и линк към темата:
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=25563

Коментар

Здрасти. Браво за начинанието. Аз направих от същия мотор - Иж. Ужасно го мраза ама нямаше друг. Даже още е здрав след няколко подобрения и уякчаване на рамката която не издържа и просто се чупи, тъй като вече е изгнила. Ако искаш може и други да приложа снимки. Задната ос е от полуоска от рено, разрязана и удължена с дебелостенна тръба и заварена. Първоначално използвах от картинг заедно с лагерите но се изкриви посредата и се наложи да я заменя. За предни спирачки - апарати от скутер Брембо, заедно с спирачния апарат и правени дискове. Спирачните маркучи са от лада нива с едно трипътниче и оригиналният от скутера, който е идеално дълъг. Малко е криво, защото единият е надолу с главата, но пък работи идеално. На задната ос също е от скутер и спирачен апарат от съединител на москвич - защото има един изход. А спирачният диск е от рено някво и престърган на дебелина около 5 мм, колкото е на скутера. Може и друг диск да използваш, стига да е компактен.За оста се лови чрез заварен фланец и болтове.
                    Машината е екстра, но ме е яд че тъпото Иже и като изгасне няма палене и се скъсвам да бутам. Затова го карам малко. Единствен сгреших че му сложих много големи задни гуми и са му тежки - 22х22х10. Взех най-големите за да е високо ама е мнооого слабо ижето. Иначе с гуми 13" не се удържа.
                    Дано съм ти помогнал.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от Mishania; 15-02-10, 15:59.

Коментар

Колега дай повече снимки да стане ясно всичко.

Първоначално публикуван от Mishania Преглед на мнение
                      Здрасти. Браво за начинанието. Аз направих от същия мотор - Иж. Ужасно го мраза ама нямаше друг. Даже още е здрав след няколко подобрения и уякчаване на рамката която не издържа и просто се чупи, тъй като вече е изгнила. Ако искаш може и други да приложа снимки. Задната ос е от полуоска от рено, разрязана и удължена с дебелостенна тръба и заварена. Първоначално използвах от картинг заедно с лагерите но се изкриви посредата и се наложи да я заменя. За предни спирачки - апарати от скутер Брембо, заедно с спирачния апарат и правени дискове. Спирачните маркучи са от лада нива с едно трипътниче и оригиналният от скутера, който е идеално дълъг. Малко е криво, защото единият е надолу с главата, но пък работи идеално. На задната ос също е от скутер и спирачен апарат от съединител на москвич - защото има един изход. А спирачният диск е от рено някво и престърган на дебелина около 5 мм, колкото е на скутера. Може и друг диск да използваш, стига да е компактен.За оста се лови чрез заварен фланец и болтове.
                      Машината е екстра, но ме е яд че тъпото Иже и като изгасне няма палене и се скъсвам да бутам. Затова го карам малко. Единствен сгреших че му сложих много големи задни гуми и са му тежки - 22х22х10. Взех най-големите за да е високо ама е мнооого слабо ижето. Иначе с гуми 13" не се удържа.
                      Дано съм ти помогнал.

Коментар

няма проблеми.
                        тази тенекия която се вижда на част от снимките между апаратите я ползвах за шаблон и за центровка на апарата, а и използвах пласмаса за да направя модел за същинската стойка на апаратите от метал - 8-10 мм шина. За сега недостатък още се яви, че трябваше да направя по дълги носачи. Но това се получи заради задната ос от която се ръководех. Тук отзад е с стария спирачен апарат от реното. Нямам снимка на новия. Ако трябва ще го снимам подробно.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Mishania; 26-02-10, 16:53.

Коментар

още малко снимки
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Mishania Преглед на мнение
                            още малко снимки
                            Самоделката ти е много добра основата я имаш по всяко време можеш да вземеш един по НЕРВЕН двигател четритактов 600сс и с малко преработка решаваш въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от SLAVIKA1980 Преглед на мнение
                              Самоделката ти е много добра основата я имаш по всяко време можеш да вземеш един по НЕРВЕН двигател четритактов 600сс и с малко преработка решаваш въпроса.

Всичко е супер направено поздрави гумите и джантите нови ли са от каде ги взе и за каква сума.

Коментар

Предните гуми са чисто нови, а задните малко карани. Взех ги от Явор - Вромос. Идеята за друг двигател я имам отдавна, но се опасявам, че рамката няма да издържи на много голям двигател. Ще ми се да си намеря един 350-500 кубиков ендуров двигател, но нещо немога. Някой да има предложения за подходящ двигател?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X