Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Такова бъги ражда ли се ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Такова бъги ражда ли се ?

Първоначално публикуван от turboto45 Преглед на мнение
    Абе да ти кажа не ми е тежко,щот простотийте ми са малко в повече.Пробвай да си направиш такова доста добре върви.Имал съм и от ЗАЗ но това е по добре.
    Това по-добре ли се справяше с баирите и по-проходимо(на кал и т.н.) ли беше от това от ЗАЗ. И аз съм карал и двете(но не много) и имам чувството че е обратно затова питам.

Коментар

Първоначално публикуван от Rijkoo Преглед на мнение
      Момчета смятате ли че може да се направи бъги ,но в касичката да има само 500-600 лв.Няма донор,няма чертежи,няма и части,место за работа има,и инструментите и специалистите са на лице,но 500-600 лв. .Бъгито да е 4х2 и да е двуместно Интересно ми е дали е възможно да се направи бъги но с такъв ограничен бюджет ? Гледах някакви проекти с трабант,мисля че те излизат ефтино,не съм толкова запознат ... Ще съм благодарен ако помогнете и давате идеи и примери,мерси !
      Може - ето го http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328158. Правихме го за синковеца (9 год.), аз и баща ми (67 год.) за около 55 часа(все пак първото ни е...). Донор - Fiat 126 - 300лв., тръби около 130лв., нова спирачна помпа - 35лв., ново спирачно цилиндърче - 10лв., спир. маркуч - 10лв., тръбичка - 10лв., други дреболии(електроди и дискове не ги броя). Цялата работа - 560лв. Само мерак да има. Успех!

Коментар

Малко са тези парички който си отделил. Аз скоро си правих ремаркенце за моторите и като сметна само винкели, ламарина , шкурки ,боя, тел, ...и т..н. А бъгито има много повече части, гуми. Моето мнение ,че ако така и така отделяш време и труд , по добре поувеличи бюджета ...успех!

Коментар

Първоначално публикуван от g06ko Преглед на мнение
          Това по-добре ли се справяше с баирите и по-проходимо(на кал и т.н.) ли беше от това от ЗАЗ. И аз съм карал и двете(но не много) и имам чувството че е обратно затова питам.
          Доста по добре вървеше.Ими излезна около 700.00лв Варца го купих за 300лв и 400 за работа,тръби,перки допълнителни че иначе ври БОБА.Карал съм го с нормални гуми ако е с кални -тракторни ще е супер.Моя беше с долни скорости.Иначе си бяхме направили 3бр Иставаше едно гонене -БЛЪСКАНЕ.аБЕ НЕ Е ЗА РАЗПРАВЯНЕ.
          sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
            Малко са тези парички който си отделил. Аз скоро си правих ремаркенце за моторите и като сметна само винкели, ламарина , шкурки ,боя, тел, ...и т..н. А бъгито има много повече части, гуми. Моето мнение ,че ако така и така отделяш време и труд , по добре поувеличи бюджета ...успех!
            Supermax Дянков над твоя коментар точно каза че е възможно,прав си малко е но колкото толкова,колкото по го бава събирам пари,да ви попитам тръби от къде копувате ?

Коментар

Здравейте!
              Бъгито от Фиатчето е перфектно,само искам да попитам има ли 400 килограма и предницата изцяло от Фиата ли е !
              Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от ludau Преглед на мнение
                Здравейте!
                Бъгито от Фиатчето е перфектно,само искам да попитам има ли 400 килограма и предницата изцяло от Фиата ли е !
                Поздрави!
                Благодаря! Цялото фиатче тежи около 600кг. Когато предадох купето за скраб (за което взех 30лв - значи цената на бъгито стана 530лв.), кантара показа 300кг. Значи цялото бъги с тръбите тежи не-повече от 360 - 370. Предницата и всичко друго (без седалките от ЖУК - 2x5лв. от моргата), си е от донора. Правили сме го при съвсем аматьорски условия, с обикновен електрожен и ъглошлайф. Ще се повторя, но всеки може да го направи, само мерак да има.Успех!

Коментар

[quote=Дянков;589826]. Правили сме го при съвсем аматьорски условия, с обикновен електрожен и ъглошлайф. quote]
                  То вярно, че за професионална работа се изискват повече машини, но това са машините с които може да се направи нещо прилично. Може да се добавят и дрелка, евентуално струг.
                  Фрезата е лукс.
                  Ама за да стане нещо що-годе добро, и безопасно за ползване, не става само с ядене
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Момчета намерих три донора ефтинко ,кажете ми дали стават и кой да избера,мерси .
                    Vw Polo 1.4 tdi sportlai(
                    колата е в движение неса засегнати радиаторите и двигателя само ламарини, предната броня е здрава имам и някои части за нея(двата калника, двата фара, предния капак, маската от пред кадето се качват фаровете и бронята и стопа)
                    Vw Polo 1900 (за този нямам толкова информация)
                    Vw Polo 1,5D...
                    П.С : Или дали изобщо Polo-тата стават за - Бъги

Коментар

Ти пък баш със дизелов агрегат!
                      Аз ако бях на твое место про-добре нещо бензиново за взема и да си джиткам.Тука при мене в гр.Оряхово се продава Голф 2 1,8 ,обаче е бракуван за 400 лева,гледам че го кала до последно човека и сега кара едно много добро Чероки.Мисля да го питам да видя дали ще ми го даде или няма.
                      Поздрави!

Коментар

Зимаи ЗАЗ ка и си гледаи кефа хем лесно за правене хем евтино и здраво руското си е руско!

Коментар

Пак и форума е пален с информация за багита от ЗАЗ

Коментар

А тръби от бъгитата от къде взимате/купувате/или исползвате от наличния донор

Коментар

За състезателните бъгита тръбите на ролбарите трябва да са черни стоманени безшевни Ф45/2,5 или Ф59/2мм. Останалите тръби са по твоя преценка. М/у двигателя и кокпита и м/у двигателя и резервоара трябва да има твърда негорима преграда т.е.ламарина. Може да вземеш и електрозаварени тръби. Има ги по повечето складове за железа.
                              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                              -----------------------------------------------
                              Питието определя съзнанието....
                              -----------------------------------------------
                              0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от Rijkoo Преглед на мнение
                                А тръби от бъгитата от къде взимате/купувате/или исползвате от наличния донор
                                Ето ти един линк.
                                http://www.astoilov96.com/bg/about.htm
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X