Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои са основните неща при конструиране на бъги.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кои са основните неща при конструиране на бъги.

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
    Опитвам се да намеря нещо фабрично,за да не преработвам.Иначе само от преработка ще се изпари значителна част от бюджета.Пък и няма гаранция,че преработеното ще се получи.Може би трябва да търся СК от куатро или синхро.Няма да мога тая седмица да отида до моргата на приятеля ми,пък и не съм ориентиран какво да търся.На три декара има доста кокали.

Андрей Колев е започнал интересна тема,обаче не е писал доста отдавна в нея.

Колега ето ти само да си го събереш и доработиш на добра цена е - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=101880

Коментар

Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
      Колега ето ти само да си го събереш и доработиш на добра цена е - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=101880
      Говорих отдавна с човека.Много ми е далече а и няма ДВГ и СК.

Коментар

Говорих отдавна с човека.Много ми е далече а и няма ДВГ и СК.
        Не е проблем да се намерят,лада 1,6 със кутия варбург,друг е въпроса,че машината не е предвидена за куатро.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Чак сега схванах идеята на Todger за СК.Мисля,че с подобна преработка ще се справя.Трябва да разбера VW кави кутии имат куатро и какво предавателно число.Навремето имах Джета1.Сложихме и кутия от някакъв друг VW и стана като картинг.Потегляше и на четвърта.
          Другия вариант е вартбург с преработка ала Petroffbg.Пламене,колко ще струва една такава СК?Предполагам,че ще намеря една две кутии.То вартбургът стана вече ретро.

Коментар

Това което търсиш,го има на всички ауди и на пасат-4.В зависимост от модела и крайната предавка(пиньон-корона)е различна.Вартбургова кутия,лесно може да се измисли,имам почти всичко за такава,без шпер.Предавателното е 4,22 и лошото е,че не можах да намеря диф с това съотношение(не съм търсил кой знае колко)и ползвам дифа на варенбука,който е окастрена ск.За коментар,знаеш ми телефона!
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Токущо получих една СК от А80.При огледа обаче,установих че отзад няма капак.Нямам си никаква идея,как мога да изведа движение.Утре ще я разцепа,ама едва ли ще ми се избистри идеята.Мислех,че е като на Пасата,с капак,обаче е цяла отливка.Нещо трябва да се мъдри.

Коментар

КОлега, основното неще при конструирането на бъги е да си докоснат от "великия дух".Виждам че доста се луташ и имаш нужда от прозрение.НАли знаеш защо никой не "гласи" жена си на площада? Така е и тук. Като начало направи каквото си знаеш и каквото е личното ти просветление.Така само ще можеш да разбереш колко ти е интелекта и какви възможности имаш. Другото е все едно да завършиш академията , но да са ти подсказвали и да си преписвал на изпитите. А после излизаш от нея неук и негоден за истинския прототип, модел, проект и изпълнение на това с което ще се гордееш и ще даваш съвети на тези,които ще тръгнат по твоите стъпки. Аз много добре познавам хората , които ти дават съвет тук и те също са минали по тези пътеки. И няма как да успееш по друг начин. Имам един девиз."Кола не се прави а се купува а при бъгито е обратно" и знаеш ли защо.Защото всеки когато го е правил и мислил , умувал и копнеел като за любовница или като за любимата играчка на порасналите момченца .А после като го купиш от него, все едно че си втория или третия или чегариш нещо което вече е втора употреба или е захвърлено и никой не желае.

Коментар

Първоначално публикуван от kotarakafeliks Преглед на мнение
                  КОлега, основното неще при конструирането на бъги е да си докоснат от "великия дух".Виждам че доста се луташ и имаш нужда от прозрение.НАли знаеш защо никой не "гласи" жена си на площада? Така е и тук. Като начало направи каквото си знаеш и каквото е личното ти просветление.Така само ще можеш да разбереш колко ти е интелекта и какви възможности имаш. Другото е все едно да завършиш академията , но да са ти подсказвали и да си преписвал на изпитите. А после излизаш от нея неук и негоден за истинския прототип, модел, проект и изпълнение на това с което ще се гордееш и ще даваш съвети на тези,които ще тръгнат по твоите стъпки. Аз много добре познавам хората , които ти дават съвет тук и те също са минали по тези пътеки. И няма как да успееш по друг начин. Имам един девиз."Кола не се прави а се купува а при бъгито е обратно" и знаеш ли защо.Защото всеки когато го е правил и мислил , умувал и копнеел като за любовница или като за любимата играчка на порасналите момченца .А после като го купиш от него, все едно че си втория или третия или чегариш нещо което вече е втора употреба или е захвърлено и никой не желае.
                  Благодаря за съвета,Андрей.Съжалявам,че не съм имал възможността да се запозная лично с много от колегите във форума.Едва ли има някой в този форум,чиито съвет да не ми е от полза.Затова и пуснах темата,а и следя с интерес и темите на колегите.Ясно осъзнавам,че съм доста назад с материала.Особенно с трансмисите.Вслушвам се в съветите ти в другата ми тема и точно затова сега събирам информация,за да мога да си изясня концепцията.И съм се зарекъл,че няма да пипна нищо по новото бъги,ако не е изяснено докрай.Не съм фен на принципа "проба грешка".
                  А ти къде се губи шест месеца???

Коментар

А ти къде се губи шест месеца???
                    Произвежда си нов корпус за планетарния механизъм на новото си бъги!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X